allsvenskan filmen :)


prao

hjehje, sorry för att jag inte uppdaterat på 2 dagar nu , men har haft prao och verkligen inte hunnigt ! :(
men i måndas så va jag iallafall på fornboda hos annika, mockade typ 8 boxar och fixade lite vatten till hästarna, sen så gjorde jag i ordning ett sto som annika skulle rda på, jätte söt och super snäll ! :) ssen kollade jag på när hon red henne, de gick vell bra  :)
sen hade jag typ lunch i två timmar, hehe käkade o så och sen borstade jag stoet igen, spolade av henne efter annka hade ridigt så hon torkade när jag åt :) sen kom annika till baka och då tog vi iin två hästar, stanly och en till, borstade stanly och gjorde iordning honnom och annika gjorde iordning den andra, så skrttade vi ut i ca 45 min sen så slutade jag :D

sen dag 2 va jag hos haking, åkte hemifrån kvart i 9 och va i vaxholm typ 20 i 10, där väntade haking på mej med båten och sen åkte vi hem till honnom och hämtade lite papper för att sen ta hans bil till en färja för att komma över till värmdö, och sen åkte v till gustavsberg och hade 2 lektioner där :) skitfin anläggning ! asså 90 hästar på gården en ridskola och massa inakorderingar och 2 ridhus och ridbanor :) as fint ! sen ett kursstall också, med typ 15 boxar som stod tomma när de inte va kurs på gården, jättehäftigt ! :) men kanske lite väl stort ! hehe,
sen så åkte vi o köpte mat och sen hem till haking och åt satt där i kanske 2 h, fick lite papper om min och kyras status just nu, som jag skulle fylla i, riktigt knepiga frågor om hur min sits va (bra, okej, måste rättas  till, akut) asså sen följdfrågor om sitsen och samma sak om kyras teknik osv, de va knepigt ! men det är jättebra, ska få fylla i en sån vid senare tillfälle och se hur mkt vi utv :)
sen åkte vi iaf tbx till gustafberg och hade en ponnylektion och en storhäst lektion, sen va klockan kanske kvart i 10 på kvällen och de va dax att åka hem, vi skulle köra bil vägen tbx för hakng skulle ha in bil i vaxholm övernatten, såå han köde mej hem också :) tack. men de va helt cp mkt bygg gubbar på vägen å de va massa avspärrningar, så vägen genom sthlm va ju såklart avstängd, så vi åkte typ till huddinge för att ta någom annan väg hem, hehe, kom hem vid 11, så de va en heldag ! :p men de va roligt, haking e så himla snäll ! :)

sen nu i dag så ska jag vara i arninge vid kvart över 1 så ska vi åka till Denan i vallentuna/rimbo och va där hela dagen :)  pussss

min "ridhistoria"

okej,jag ha tagit iden av nicole, men kan inte sova så haha :p

jag började rida när jag va 6 år, då red jag på prästgårdsstallet, som hade en shettis verksamhet, vi red unt i skogen och på ridbanan, sen flyttade de till sjöberg(där jag har dressyrträning nu fast de e ombygt då) jag red på shettisarna i kanske ett år, och tyckte de va jättekul ! :)

sen så började jag rida islanshästar på faxi islandshästar i åkersbrga, de började med att min kompis red där och skulle på ridläger då va jag också med på ridläget och sen började jag där, de kanskre inte va så seriöst då vi lärde oss framdelsvändninig samt bakdelsväning, och att hästen gick i "form" men jag hade ridit i ett år och de hade typ alla gjort, så de va vell inte på riktigt, men där red jag i kanske 3 terminer.

sen va de slut med islandhästar för min del, jag började på cc ridcenter som de hette då, nu heter de hägerneholm.. där började min "jobbiga period" de kanske va i ett år eller så, jag vågade inte rida någon annan häst än bounty och han v jätte snäll o söt, jag verkligen kunde inte rida någon annan häst lr ponny, jag vet inte hur gammal jag va eller så, men jag  gav inte upp,
sen blev jag skötare på en häst som heter hebel, som va ngn pålsk konik, hihi, han va både söt och snäll. sen  fick hebel åka tillbaka till grällsta, och då blev jag skötare på MR Snape en kort stund, han va en rädd liten b ponny :) sen ja, massa olika hästar va jag skötare på.
sen så blev jag stallverdinna oxh jobbade i stallet på riktigt, och utav de få fick man en lektion i veckan, det va ju bra, så då red jag två gånger i veckan :D jag va stallverdinna i ett år, se ngjorde dom om systemet (året 2006) så bara några få skulle fortsätta, de systemet fungerade i ett halvår, sen kom jag tillbaka, och fortsatte i ett halvår, sen räckte de för mej.
under nästan hela min hägerneholm tid så va jag i stallet nästan varje dag :) sen fick dom flesta egna hästar och så så å va ag med dom och deras hästar på hägerneholm.
jag va med på lite olika cr på ridskolehästar

en film från en hoppträning på hägerneholm,
och sen så
kom de e häst som behövde medryttare, Cannonball, henne hade jag som min egna, ägaren red någon dag i veckan, men hon va verkligen super för mej, :) hon va en korsning, 25% arab och 75% nordsvensk, men hon hade ett hjärta av guld ! henne red jag bara i kanske 3 månader, sen blev hon såld och alla privatryttare blev utslängda från hägerneholm de va bara 10 st som fck vara kvar.
en bild på kulan:men jag red kvar på ridkolan och sökte ivrigt efter en ny medryttarhäst, och hittade en som jag åkte och provred i feberuari 08, en svart arab valack med namnet Fernando, fernando va en hjälte en prins ! :) honnom hade jag nästan som mn egna också, han va super mysig, vi tog de lite lungt i början, men sen, började hoppa lite smått och han älskade de !!!!! sen efter sommaren så började vi hoppa på allvar och red varannan vecka för ragna erlandsson, oh det gick super, vi va med på en cr på stallet, iof så va de bara  50 cm och 70 cm, men de va jätte kul ! vi hoppade som högst 1m, :)
sen så skulle han säljas, och vi funderade på att köpa honnom, jag ville inget annat men det gick inte, och han blev såld till en tjej i falun nu i våras, men jag slutade tråkiigt nog rida honnom i slutet på ocktober.
en bild på fernando:sen så fanns de ju ett sto i mitt dåvarande stall, (jag slutade nu på rdskolan) som behövde medryttare, (alltså på tosholme) en tjock 18 åring som va väldigt pigg och grinig, alltså ett riktigt STO !
henne fick jag börja rida, började med att lära kännan henne ordentligt och började sen hoppa, och hon va helt galen, haha hon älskade och hoppa och sprang så fort hon kunde oc hoppade som en gud ! :) och på de spåret äre, nu ha jag ridigt kyra i snart ett år, och vi tränar och tävlar förfullt, hon är den bästa !!! :)
och en bild o film på kyra:och så är det jag har lärt mej rida :)

KYRA VAN LUSTHOF <3

It's amazing
How you can speak
Right to my heart
Without saying a word,
You can light up the dark
Try as I may
I could never explain
What I hear when
You don't say a thing

The smile on your face
Lets me know
That you need me
There's a truth
In your eyes
Saying you'll never leave me
The touch of your hand says
You'll catch me
Whenever I fall
You say it best
When you say
Nothing at all

All day long
I can hear people
Talking out loud
But when you hold me near
You drown out the crowd
Try as they may
They could never define
What's been said
Between your
Heart and mine


jag och kyra <3

Passar vi bra ihop ?
Ladda upp en bild på din favorithäst
och dig själv och ställ frågan :

Passar vi bra
ihop?

Annars kommer någonting att skilja er åt föralltidallsvenskan omg 2 hufusta

hej hej,
tävlingen igår gickbra, fick ett stopp i förklassen  (1m) kände långt inann att hon skulle stanna men gjorde inget åt saken och hoppades på de bästa, men då stannade hon såklart, men det är mkt en rutin grej, eftersom hästen inte stannar på träning :P men jag är nöjd kändes som en bra runda :) annars

lagklassen så fick vi ett påt, de va på en linje och jag glömde typ halvhalten och då ppetade hon den, de va mky otur :(, men jag är jättenöjd kändes bra och så, och sen va kyra super glad och nöjd hela dagen :D <3 hon va värkligen en pärla ! :)

sen för resten av laget så va de bara Regina som va felfri, sen pelle och daniella fick också ett pet, så de blev ingen placering denna gången, men det va jätte bra kämpat Täby ! :)

lägger in lite bilder från igår, filmen ska jag fixa sen ikv eller i morgon :)

kan man vara gladare ? :) <3

tävling imorn

Så här kommer jag att se ut på nästa tävling!
Fyll i detta så att dina vänner/motståndare känner igen dig på nästa tävling.

Gren: Hoppning.
Tävling: Div III omg 2 hos hufusta ridklubb
Ryttarens namn: klara levenstam
Tävlar för: Täby RK
Ponnyer/ponny/häst: Kyra van Lusthof
Kategori: häst
Klass(er): 1m, 1m.
Schabrak: vitt med täby rk logga
Luva: troligtvis ingen men kanske marin blå
Benskydd: bruna veredus
Benlindor: inga
Boots: inga
Transportskydd: marinblåa höga från amigo
Transporttäcke: marinblått fleecetäcke
Ridtäcke: regn om de regnar
Sadel: svart Cliff Barnsby Withaker
Träns: svart pullarträns
Hjälptygel: förbygel
Grimma: brun lädergrimma med fårskinns fluff på nosen
Transport: vit böckmann med våra namn på :)
Ridbyxor: vita
Tröja: -
Skjorta: rosa kingsland
Kavaj: svart från equipage
Hatt: -
Spö: grönt kort
Handskar: rökcle (stavning?) svarta
Hjälm: charles owen wellington classic
Jodpurs+chaps: -
Stövlar: svarta med snörning
Ridstrumpor: rosa
Sporrar: vanliga 15 mm
Säkerhetsväst: svart racersafe
Övrigt: snygging häst !fredag

hejhej, skolan va kort idag, även fast vi slutade 3, men hade inte så många lektioner och sen började vi 9.40 :D de va najs !
sen på lunchen så gick vi hem till hanna och färgade mitt hår haha, på lunchrasten :) det blev faktist fint även fast hanna och katarina färgade de haha,
här e nåra bilder :D

resultatet:under fägningenfärgarna :D


sen åkte jag till stallet, dlev dressyr på stubben idag, arbetade mkt i  galopp och kyra va supertaggad, hihi. hon gick riktigt fint idag ! :D synd att ingen va där och tog kort :( men de får någon göra snart, de e ju kul att ha ! :)
hon jobbade på skitbra hela passet och fick bus galoppera lite sen hihi.
sen äre ju tävling i hufusta i morn tagga tagga, komigen nu TÄBY !  :D
lägger in några bilder från idag :

glad hesten bild på stubbåkern som vi red på :D

MASSA BILDER <3

JAG ÄLSKAR MITT LIV, MITT LIV MED DEJ <333

hakinghoppning :D

hejhej,
hopptäning idag, det gick så BÄST !! jag red mkt bättre, som jag aldrig ridit förr och hästen gicksom en klocka, och hon har blivit riktigt LUGN nu :D jätte bra kändes det värkligen :)
först gjorde vi en jättebra övning, de stod hinder i som en klocka (kanske en 30m volt) med låga hinder, så skulle vi hoppa var tredje hinder utan stigbyglar, de gick jätte bra ! :D
sen så skulle vi hoppa asså om vi säger att på klockan 6(hindrena stod vid kl 12, 3, 6 och 9 12 vid a) och då kom vi i höger varv och hoppade den, sen skulle vi fortsätta medurs mot klockan 12, men gå utanför klockan 9 och utanför 12, men sen efter vända upp och hoppa de med en snäv sväng och gå utan för 9 och vända upp och hoppa den med snäv sväng, och sen mot kl 3 och föbi och vända upp fast med lite större väg och hoppa den, sen skulle vi komma på 12 igen med större sväng, asså as dåligt föklarat, men ändåhindrena va låga, låg kanske på 50-60 :)
sen körde vi en övning, då vi skulle hoppa på diagonale, fast ändåå inte, hiindr 1 låg på diagonalen, sen 2a & 2b låg på spåret, så det blev typ som en båge, hindret in i kombinationen va ett plank tror jag sen en oxer, som låg på typ 120, det gck super ! :D blev glatt överaskad :D sen så va det typ samma fast på andra sidan lixom men där va de 3 lååååånga galoppsprång i kombinationen, och ut va de en grind,
sen hoppade vi bana, gick sådär mot de braige hållet, haha. blev lite springit o så, me de e för att jag blir så taggad på bana haha :) men jag ärr jätte nöjd ! :D

taggar till tävlingen på lördag ! :) komigen nu täby ! <3
sen håller jag på att övertala mamma att vi ska på meeting i askersund de 10-11 oktober :D as kul isf.

lägger in en bild på kyra från i dag, med transport grimman :D <3
ÄLSKAR DEJ KYRA VAN LUSTHOF


klippning av RG

hejhej,
bloggade inte igår, men va på fornboda där jag ska paoa ngra dagar och träffade annika :D det va de ända hästiga jag gjorde :D

sen i dag så åkte jag med nicole till västerhaninge och klippte lilla RG, de va första gången nicole klippte och andra gången RG blev klippt :) men de gick värkligen jätte bra ! :D lotta o caroline va med och hjälpte till så de gick br, eftersom varken jag lr nicole klippt innan.

sen imorn så äre hakinghoppning på schemat :)

lägger in ngra bilder från klippningen :
film från allsvenskan

laddar in filmen från allsvenska, omg 1 värmdö:


bilder från tävlingen :)

lägger in 2 bilder på hästen, :)

och en bild på våra rosetter :) <3

säljes

Pessoa vintertäcke, stl 125. aldrig använt, endast provat(lappen sitter kvar). tjockt och riktigt bra impegmering, färgen e olivgrön. jätte fint täcke som tuvär inte passar hästen, nytt pris:1299
mitt pris: 900tjockt stalltäcke från HL, STL 135. ett grymt snyggt täcke ! marinblått med vitt kantband och röd passpoal,sen står det be somebody på rumpan. använt fåtal gånger, precis som nytt. säljs endast för att de inte passar hästen så bra. vet inte va ny priset är så säljer de för 550puss


tävling, allsvenskan omg 1

hejhej,
orkade inte skriv igår, ddå jag åkte hemmifrån kl halv 6 0ch kom hem halv 9, alltså en heldag :)
kom dit rätt tididigt, då man va tvungen och passa tiderna med färjan, det gick jätte bra att åka frja med kyra ! :) sen när vi kom frAm så va de låååång vätan, sen förklassen som jag red, de va 1m, fick ett stopp på sista hindret i grunden för att jag inte red en bra väg, synd nog så blev den filmen skit dålig då ljuset inte va ngt bra, jätte starkt motljus :(

men sen några timmars till väntan å va de lag klassen red jätte bra och gick felfri i grunden, det gigk jätte ra för resten utav laget också, regina fick stt stopp, mn en jätte bra ritt och pelle och charlotte var felfria, så vi gick till omhoppning, jag va ju först ut, red en dålig väg och fick ett stopp, regina va felfri på hinder men fick 2 tidsfel, charlotte var felfri och pelle rev 2, men de va JÄTTEBRA RIDET !
vi slutade på en 5 plats, av 23 lag !!!! alla va jättenöjda och vi har ju de bästa laget ! :D
haking va där hela dagen och cochade oss :) TACK ! :D

så nu laddar vi om till andra omg nästa helg som är på hufusta :D <3

lägger in en bild på laget:fredag, på stubben

hej hej,
var ju ledig i dag, såvaknade vid kvart i 12 och sen så åktwe jag till stallet och mockade och gjorde allt vanligt.
tog in kyra, borstade satte på skydden, sadel och tränset, och förbygeln, gisk ut till stubbåkern utan några förväntningar alls, då hon brunstar och så, skrittade fram rätt länge och så, sen korta tyglarna och nu vad ? hästen va helt jävla underbar, hon jobbadejätte fint utan några protester :D sen trav även fin där och jag hade ett stort leende ! hon jobbade jättefint, synd att ingen va där o tog kort! sen så galopen så red vi i en ganska kort galopp på en volt, inte de lättaste med kyra haha, speciellt inte när man är på en åker, hon jobbade fint där med men va lite stissig och ville busa haha, tog de lite lugnt och sen så släppte jag henne på ena långsidan, och jävlar vad hon sprang, haha hon älskar de ! :) <3 hihi. red i kanske 45 min,

sen tbx till stallet och bada henne :) så hon e fin till tävlingen i mon :)<3

lägger in en bild från förra året när vi busade på stubben :D
pus

hakinghoppning

hej hej, hakinghoppning i dag då,
åkte dit med en brunstig häst och iseativet att rida som ja aldrig gjort innan. det gick bra till en början, hon gick ganska bra, va rätt lat och dryg, och sen när jag började galoppera och hoppa så blev hon jätte jobbig, hon typ sparkade i var3dje galoppsprång och typ ett galoppsprång innan kunde hon sparka och ändå hoppa ett bra språng :D haha.
jag tyckt att de känndes som att hon sparkade när jag drev och slutade därför driva, idiot, då stannar hon ju såklart, men annars sparkar hon, lixom vad ska man göra då ? :O blev till att smacka och drva försiktigt. så hon inte blev irreterad, men asså de e jobbigt när hon blir så.'

hon käkar ju inte sina örter som hon måste äta för att vara snel hest när honn brunstar, dom heter stroppy mare från dodson & horriel, men vet inte att det är någon karens tid på dom, ska ringa till ridspoorts förbundet ngn dag, äre någon som vet om de e karens på dom.

sen när vi hoppade bana på slutet, så gick det ganska så bra hon sparkade inte så mkt, men hoppade en väldigt lätt bana, för att inte kräva fö mkt av henne när hon brunstar :)  men är faktiskt nöjd ändå, hoppas ho inte håler på så på lördag på tävlingen bara ! 
hoppade en del olika titthinder, de e skönt att ho inte bryr sig om de.

sen red jag på rätt så fort hehe, en som har en stor galloperad häst red på 6 galoppsprång, och en annan red på 7 och jag som hade minst häst red på 5 hahaha OMG de gick undan, de va mellan två 2 kombinationer .:P
men fick däremot riktigt bra kontroll på henne ett tag :D
sen e man ju ledig i mon XD
pussss

skolan, sen 3 dagars helg

hej hej, sitter i skolan med katarinas as balla macbook air, as kul data hahaha :)
sista dan i skolan i dag även fast det är torsdag, är ledig i mon, sen haking hoppning ikv :D de blir najs bajs !
långhelgens paner är
torsdag em: till stallet, borsta häten och lasta, åka iväg till haking träningen och rida som jag aldrig gjort innan hahaha, sen hem ooch mamma får mocka snabbt och sen hem, har bråttom i dag då vi måste tbx till skoan ikv :(
fredag: åka ut till stallet och ta noga hand om hästen, rida dressyr på stubbåkern om de e bra väder, och kolla så alla knappar funkar, sen ada kyra och rycka manen om ajag orkar, de e så sjukt jobbigt på henne då hon hatar de och springer på stället och hoppar och skuttar hahaha, men ska försöka iaf :)

lördag: tävling på schemat, lokal hoppning på värmdö, första omg i allsvenskan, 1m förklass oh 1m lagklass, ska bli skit kul, men de kommer bli en heldag tror jag tävlingen börjar 8 men först så äre en 90 oxå, :) men de blir skit kul, mkt folk som åker dit, kul kul. målet med tävlingen är att jag inte ska glömma och rida mitt i allt och hålla henne mellan hand och skänkeln, och gå felfri, jag ska även ta det jävligt chill i omhoppningen för laget, eftersom de måste gå bra för oss ! :)
söndag: har inga speciella planer
puuuuuuus

dressyr

hehej,
skolan i dag, åkte till vallentuna och fotade lite ankor och sjön :) as chill hihi sen till skolan och typ gjorde ingenting, sen hem och vidare till stallet, missade bussen till vallentuna med ett LIITET marginal, så mamma fick köra mej till vallentuna och sen tog jag bussen till stallet.
kom dit seeeeeeegade och sen byta om och mockade sen hämta hästen och borstade sadlade och tränsade, sen till ridhuset och dressyra. hästen hde tydligen tappat en sko, och vilat i går, jag som tänkte att hon skulle vila idag, men de blev dressyr, hon kan ju inte vila 2 dagar i rad och vill inte rida ut om hon tappat en sko, dressyren gick sådär, och men hon arbetade i en ganska hög form och arbeta där, blev ingen galopp idag, och imon så äre hakinghoppning på schemat.

när jag kom till stallet efer jag red så va ankan där och hon slog på skon igen, så de e skönt ! men MÅSTE hitta en hovslagare snabbt nu asså, för våran är svår att få tag på och svarar inte i telefon :( as segt men men, ska ringa runt till några i mon, :)

lägger in en film på när nicole hoppad i gå :) <3 puss


nicöööl hoppar

hejhej, va i skolan i dag, as chill !hehe fick sluta vid typ 2 :) mami körde mej till täby c så köpte vi busskort och sen så tog jag tåget tiöl stan och mötte nicol och  tog pendeln till västerhaninge och fick väta i 40 min på bussen och sen kom vi till nicoles stall, tog in RG och gjorde iording honnom, fett fin han e i sin bruna sadel o träns m.m och sen fick jag gå ut o bygga fram, ett kryss 3 galoppsprång och sen ett räcke, och sen travbommar på andra sidan, men skulle varit stuts men stöden räckte inte :/ haha. sen hoppade nikki RG och det gick bra, han e ganska grön i hoppningen, nicole har ju (tycker jag) tänkt mäst på dressyren nu men de ska vi ändra på :D hihi. han lysnar inte så bra och slärvar mkt, inte bra hahah, hoppade som max kanske 85 cm inte högt men de räcker ju ! är man bebis så behöver man ju inte ha så mkt krav på sig.
ska ladda in lite bilder sen men nicole har inte laddat upp dom på sin blogg än så har dom inte :( hennes blogg är btw www.nicolehartwig.blogg.se
hahahahaha, sen på pendeln hem hade vi lite mkt kul hhahahaha fan vad vi drev och hade as najs ju, typ stod och dansade till svennebanan ? vem gör sånt lixom hahahaha, jävligt bra bästa vän man har ! <3333

puuuuuuuss

we love you sören

rubriken säger allt !! hahah, har ju temavecka och vi gör något om vallentunasjön, och har ringt till massa folk, och vår hjälte va SÖREN !!! woho, han gav os så fuckin mkt fakta, hahahaha töönt. memn fan de e typ bra ju.

sen ikv eller efter skolan så ska jag ta tåget till t-centralen, och träffa nicööööl. och så ska vi ut till västerhaninge, och nikki ska hoppa RG, ska vell hjälpa henne ´med lite allmånna saker, typ hennes "underbara" sits i språnget hahaha :) nej skojjar med dej gumman :p <33 men de e lite som ska redigeras, sen måste ju någon höja och sänka :p <3333 
men nu ska vi ringa någon lotta från vallentuna kommun,
en gammal söt bild på nikki <3puuuussss

ny header

hej hej, har fixat en ny header nu, lite slarvig gjord, JAG VET hahaha, men vad tkr ni ? :) <3
kommentera !!


puuuuuuuuusssss

dressyrpass, måndag

hejhej, idag va re dressyr på schemat, eller inte riktigt, men ändrade lite, hehe, :)
men det gick värkligen jättebra, hon va intte alls stel i dag och behövde inte lossa henne mkt alls, lite mer i höger än i vänster, hon börjar värkligen bli fin nu ! :D körde först massa trav arbete med lite olika övningar och sen galopp, och massa galopp-trav trav-galopp övergångar :) red bara c 45 min i dag, men är riktigt nöjd ! hesten blev genom svettig :D
skolan i dag va chitt, har ju tema vecka och vi kollade på film typ hela dagen :D najs najs

puuuuuus

skolan

hej hej, nu ska jag gå till skolan :) segt, men har tema cecka och är ledig på fredag :D

puss

hoppade på hemmaplan

hejhej, hoppade i dag, med nåra från stallet och haking-gruppen, dde gick sådä :/ går mkt bättre när haking står och skriker på en haha :) de e värkligen bra, imon ska någon ev komma och kolla på täckena och köper hon dom så ska jag köpa det blåa amigo jersy cooler som e samma färg som transport skydden, tar bild på henne när hon har allt på sig på torssdag och med transportgrimman med fårskinns ludd på :)
gör en veckoplanering:
måndag-skritta ut
tisdag-har henne inte
onsdag-dressyr på stubben(om de e bra väder)
torsdag-hakinghoppning
fredag-dressyr på stubben, bada henne o fixa allt för tävlingen.
lördag-lokal, allsvenskan omg 1 div III, 1m och 1m
söndag-har henne  inte

lägger in en gammal bild på oss:


pussss

nosludd

hejhej, köpte ju fårskinns nosludd i går, men vart ska jag ha det ? atingen på achen nosgrimman när jag hoppar eller på transport grimman ? vad tkr ni ? :D
kommentera !!

söndag, ska hoppa

hej värden, har sovit hos nicole idag, vi kollade på män som harar kvinnor :) eller halva iaf vi somnade haha,men jag har sett den innan, den e skit bra  !
sen i morse åkrte vi till stan oc nikki tog pendeln till västerhaninhe och jag åkte till globen och köpte en väska, sen hem och min store brur har typ fått en ny säng så ja tog hanns gammla, så nu har jag en dubbelsän, naaaajs baajs !

sen ska jag till stallet och hoppa på bus med några från stallet och några från haking hoppningen, :) ska bli najs :p <2

lägger in en bild från tävlingen, inte värdens finaste men men :) hon e söööt  !!puuuuussssssssss

lördag med nicole

hej hhje, sitter hemma hos nicole, har varit en hel dag med henne idag, först så kom dom och hämtade mej, dom hade varit på torsholma och hämtat alla hennes grejer (redan?) hahaha, sen till granngården, nicole skulle köpa mat till RG, och jag kopte ett nosludd i fårskinn, kyra kommer bli jätte sööt ! har inte bestämt mej om ja ska ha det på achen nosgrimman när k´jag hoppar eller på transportgrimman ? vad tkr nui ? <3

sen åkte vi till västerhaningen där rg står, mockade plockade i hop hennes grejer, och gick ut och gick mer RG, sen bussen till stan, skulle till globen och köpa en väska, men de hade såklart stängt ! :( sen hem till nicole och här e jag nu, ska typ sopva här och äta pizza och så :) <3

lägger in en bild på nicoles nya häst :) som vi va i varberg och kollade på :)


sööt va ? Cannavaro heter han, han har samma morfar som kyras pappa :D
puss

säljes

Pessoa vintertäcke, stl 125. aldrig använt, endast provat(lappen sitter kvar). tjockt och riktigt bra impegmering, färgen e olivgrön. jätte fint täcke som tuvär inte passar hästen, nytt pris:1299
mitt pris: 900

tjockt stalltäcke från HL, STL 135. ett grymt snyggt täcke ! marinblått med vitt kantband och röd passpoal,sen står det be somebody på rumpan. använt fåtal gånger, precis som nytt. säljs endast för att de inte passar hästen så bra. vet inte va ny priset är så säljer de för 550

HL STALLTÄCKET:


PESSOA VINTERTÄCKET

 

kommentera eller maila vid intresse, (klariz_kramar@hotmail.com)


airbag till ryttare ?

läste om de på buke nyss, lite anourlunda ide, men e kanske kan funka ?

Skrivet av Elisabet Hoff 12 sep 2009
Skicka artikeln till en vän

Mellan Mary Kings skyddsväst och sadeln går en rem. Vid ett fall rycks remmen till och västen blåses upp. ”Jag tror verkligen på detta”, säger förbundskapten Gunilla Fredriksson.

(BILD Mary King är en av de toppryttare som numera alltid tävlar och tränar med luftvästen utanpå sin vanliga skyddsväst.)

Luftvästen för ryttare har utvecklats av ett engelskt företag och är ny på marknaden. Den är inte godkänd ännu och ska bäras tillsammans med en godkänd väst.

Men flera fall tyder på att den fungerar. Bland annat säger ryttaren Paul Tapner till tidningen Eventing att det förmodligen var tack vare västen som han kunde starta årets Badminton, trots ett allvarligt fall en vecka tidigare.

Sammanlagt red tjugo ryttarna i Badminton red med luftvästen. Bland annat vinnaren av både Badminton och Burghley, Oliver Townend.

Västen används också av jockyes.

Tekniken är densamma som företaget tidigare använt till västar för motorcykelförare. Ett hastigt ryck vid en viss tyngt utlöser patroner med koldioxid och fyller västen på 0.15-0.25 sekunder.

”Den är väldigt tunn och ligger utanpå den vanliga västen”, säger förbundskapten Gunilla Fredriksson.

”När den blåser upp sig blir det två långa kuddar utefter ryggen och upp i nacken, och två kuddar fram. Jag tror verkligen på detta. Inte minst för hemmaridning i skogen. Där sker de flesta olyckor.”

Utlösaren kan fästas på två sätt; vid bägge stigläderkramporna eller i den ena via förbygelfästet.

Västen kan användas på nytt efter ett fall men behöver självklart nya patroner. Tillverkaren rekommenderar dock att den ses över och eventuellt servas innan den används på nytt.

Vad effekten blir när en häst faller över sin ryttare finns ännu inga exempel på.

Än så länge finns västen bara att köpa i England.

länkar till sidan oxå !
http://www.sporthasten.se/artiklar/airbag-nytt-skydd-vid-fall

god natt

natti natti, ska gå o lägga mej nu,
lägger in en film på Rolf göran bengtsson, EM i windsor 09

'

pusss

fredag

hej !
hade sovmorgon i dag, började vid 10 i 10 as najs ! gick hem till hanna innan skolan där katta också va och så gjorde vi våffel frukost :D mysigt ! sen till skolan seg dag, orkade inte ens gå till matsalen, så köpte bara n bull och gick ut till lekplatsen och gungade och chillade haha, as skönt faktiskt !

sen tog jag typ tåget till vallentuna och sen bussen till stallet, hämta de in lilla bus och skrittade ut med therese och malin, typ 1 ½ h i skogen, sen hoppade lite stockar som låg på stigen, kyra över taggar ! hahah, hon är rolig :D men de va mys, kyra såg ut som en blöt säl efteråt. sen eftersom jag inte mockade innan jag red så va jag tvungen o göra de, sad story haha, men de gick fort. sen smörjde jag stövlarna och tvättade bättet, orkade inte smörja resten haha men men de får jag göra ngn annan dag ! haha.

kyra e söt, hihi <333
har inget mer o skriva :)
puss

tävling på G

Så här kommer jag att se ut på nästa tävling!
Fyll i detta så att dina vänner/motståndare känner igen dig på nästa tävling.

Gren: Hoppning.
Tävling: Div III omg 1 allsvenskan värmdö
Ryttarens namn: klara levenstam
Tävlar för: täby ridklubb
Ponnyer/ponny/häst: Kyra van Lusthof
Kategori: häst
Klass(er): 1m och lag klass 1m
Schabrak: vitt med trk's logga och röd pp o blått kantband
Luva: ev blå med vit pp o rött kantband
Benskydd: bruna veredus
Benlindor: inga
Boots: inga
Transportskydd: marinblåa höga amigo
Transporttäcke: vet inte beroende på väder bomull fleece lr ngt annat
Ridtäcke: regn vid regn XD
Sadel: svart cliff barnsby whitiker
Träns: svart pullarträns
Hjälptygel: förbygel
Grimma: ngn brun läder grimma, har inte bestämt
Transport: vit böckmann
Ridbyxor: vita
Tröja: -
Skjorta: rosa kingsland
Kavaj: svart från equipage
Hatt: -
Spö: grönt kort
Handskar: svarta röckle
Hjälm: charles owen wellington classic
Jodpurs+chaps: -
Stövlar: svarta msnörning
Ridstrumpor: rosa
Sporrar: vanliga
Säkerhetsväst: svart racer safe
Övrigt: en söt häst !haking hoppning

hejhej,
är hemma från haking hoppningen, och är glad ! hihi,
gick bra, hon va lite springig, vi gjorde massa olika övningar och alla va jätte bra för mej !!
åkte dit varge gång, är ju ganska bra på att glömma yttertygeeln, och då springer hon bara, men fick till det några gånger och de största problemet är faktiskt de att jag inte har med ytter och att jag inte lyckas korta upp henne ordentligt på ytter tygeln, men är riktigt nöjd ! och kyra va skit snygg i sina nya HÖGA amigo transportskydd, marin blåa, jätte söt !

och nu så är praoen fixad, blir hoss annika gustafsson på fornboda måndag och fredag, och sen hos Haking på tisdag onsdag torsdag, as kul ! fan vad mycket jag ska lära mej hos haking ! :D är ski t glad för de ! <33

har fått jättemånga fina bilder från tävlingen som peter tog, här kommer en :D <3
pusssss


god natt

god natt, ska gå och sova nu !

lägger in länken från märsta hoppningfen, har inte funkat att ladda upp den från träningen förra veckan, men i on är det ny träning :D
http://www.youtube.com/watch?v=m-FIzSVPKFY&feature=channel_page

090909

tjaaa,
kom precis hem från skolan, seeeg dag i dag asså !! slutade 20 över 2 de e vår tidigaste dag, men fett sen ändå ju hahaha.
hade no sista lektionen, plugga till provet vi har i mon på närvsystemet, tkr de e ganska lätt, ska plugga lite mer sen, :) 
men ska ladda in länkarna til träningen o tävlingen också ! :) men de kommer sen, nu ska jag gå ner och dricka miso soppa :D
puuuuuuuuuuss

onsdag,

god morgon
, sorry för att jag inte har orkat blogga hhehehe,
men i lördags var det iaf tävling på schemat, kom dit fick vänta as länge, sen hoppa 1m, hoppade mr en vad jag brukar på framhoppningen, vet inte varför men det blev så, senred jag en dålig anridnng till oxern och hon tog ett konstigt språng och jag åkte såklart  av hahah, inge mer med de, hade bitit mej i tungan, spåttade blod hade lite ont i ryggen bara, sen väl inne på banan så vA jag ofokuserad, men det va vell kanske för att jasg åkt av, så fick ett stopp, bara för att jag inte hade ngn drivvnin :(
sen i 110 så gick grunden skitbra, ser kanske inte så bra ut men men, de hade med trippelbarr, de har jag aldrig hoppat med henne innean men de gick så bra så :)
sen i omhoppningn blev jag lite väl hispig, och glömde ytter sidan och kom på en skit dålig väg, och fick två stopp på de hindret, fast de andra kan man ju typ kalla SKIT DÅLIGT RIDET UTAV KLARA !!
men jag är ganska nöjd, kom 12 i 110 och det va 11 plaerade, såååå sur jag blev !

sen i söndags så red jag och busade på stubbåkerd, de tkr hon är sååååå kul hahahah, taggatagga sen hoppa iväg i full galopp :P älsklingen !

i måndags va jag ledig eller "sjuk" föejde med nicole till varberg för att kolla på två hästar cannavaro och dissy dancer, blev cannavoro, han va så sjukt fin asså ! han e släckt med kyra, hans morfa e lys de darmen och kyras pappa e han :) så kyra e vell typ halv moster hahahahaah.
tog skit lång tid att åka till varberg, och de tar inte kortare tid för att nicole är en sån grym kartläsare hahahaha., 3 h extra i bilen :p 
men de va de värt ! :D
lågger in filmer på nicole när hon provred båda, läs henne blogg också !
http://nicolehartwig.blogg.se

http://www.youtube.com/watch?v=P4gIgDWJBMY&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=5ZBI7zhnRts&feature=channel

asså jag vt inte hur man lägger in filmerna sådom komer upp, hjälp !?!?!?!

filmerna från senaste haking hoppningen och tävlingen håller jag på att ladda upp,

pösssssssssssss

fredaaaag

hej hej, fredag i dag ! jättesköööönt :)

skolan i dag, slapp träslöjden så slutade 20 i 2, och hann med tidiga bussen till stallet :D kom dit mockade seeeeegade tog in hesten borstade lindade ben och lite sånt sen ner till ridhuset oc trimma lite dressyr, se så allt funkar innför i mon, hon va fin och duktig red ganska lungt, se upp till stallet, duscha henne schampooa och såt, blev ren :) fixade höpåsarna även massaa hö till trailern) packade i hop alla saker, och sen väntade på pappi :) tog massa kort på busan ockå, laddar upp dom ngn dag när jag hittat sladden :D
tagga till tääävlngn i mon :)
pusss

haking hoppning

hjehej, 10000 ggr förlåt för dålig uppdatering !  men ha iaf hoppat för hakin i dag, gick bra ! :) laddar upp en film från de någon dag, hoppade stuts och ngn kombination på 3 hinder och bana på slutet och en mix av allt haha :D men de e alltid lika kul att hoppa för honnom, lär mej nåågot nytt varje gång !  kyra  så söt, när man har satt på henne transport skydden så e hon jätte glad och taggad  ! vill springa in i transporten :D de e skönt att hon gillar de, annars hade de varit jobbigt.

de e skönt nu också att vi slipper bygga fram, de har börjat någon ponny grupp innan oss, tror de e från ngt gymnasium :)

sen i mon äre freda ! och vi slipper träslöjden så slutar to i 2, ska försöka dejta till mej lite sjus av ngn till stallet hehe :P  ska nog rida lite dressyr på stubben och sen duschA  henne, för på lördag blire TÄVLING !!!  ska till märsta o rida 100 110, 110 debuterar vi :D as kul ska de bli ! :)
sen på kvällen blire kräftskiva hos emma på rindö, blir najs, hoppas jag hinner dit ! tror inte de e överdrivet många starter :)

pusssss

RSS 2.0