kom på en sak som haking frågade mig i gå...

dsc_0318 (MMS)

kom på en sak som haking frågade mig i går, Som jag aldrig tänkt på innan, ifall jag rider henne lösgörande för innersidan eller framåt För yttersidan, och jag rider henne mycket för inner så, och de ska jag jobba med, att ha de lite mer balans med de, att rida med båda delarna mer, de har jag inte tänkt på innan, har ni tänkt på de ? Med er själva då :p


filmen

kameran knasar i mitten, så de är inte filmar när vi hoppar 3 kombinationen första gången :D


hoppning

hej hej !
träningen i går gick super ! jag va med från början och red ordentligt hela tiden, och kyra gick som en klocka, hon gör ju de när jag rider !
vi hoppade lite studs 3 kombinationer, lite bommar och sånt rolgt ! kyra fick jobba riktigt mycket i daag, hon va genomblöt efter träningen, riktigt roligt va de, vi va bara 2 st på träningen, vilket va riktigt skönt, me ndå blir de mycket tuffare också, vilket jag behöver.
vi hoppade studsen på volt, utan stigbyglar och sen hoppade vi 2 kombination på diagonalen, och sen 3 kombination på böjt spår. jobba i båda varven och sen hoppade vi 8:an, en super övning, ett hinder mitt på medellinjen, och sen så hoppade vi hindret snett, och de är grymt viktigt att man inte genar med vägen, de ska vara som enettigenom.

ska försöka få upp filmen nu ! :) men jag är supernöjd, de ända e de att vi kom lite långsamt in på ena 3 kombinationen, så jag va inte riktigt me. och vet ni vad !! hon stannade ALDRIG !

lite bilder kan ni få sålänge:
Hej ! Är på väg hem från träningen nu, och...

dsc01467 (MMS)

Hej ! Är på väg hem från träningen nu, och de har gått super !! :) vi fortsatte på samma spår som på tävlingen, och nu går de grymt ! Mamma filmade banan på slutet, den kommer ev upp i morn, om jag hinner. :) men skriver lite mer om träningen i morn bitti !


träning ikv !

hej hej !¨
sitter i skolan och laddar till träningen som är ikv ! nu ska jag rida ordentligt HELA tiden, och mamma ska även filma när vi hoppar bana på slutet, så ni ska få se, blir nog ingen updatering ikv, kanske ett litet hej från mobilen, men "tränings raporten" kommer i morn bitti !


sen så kommer jag inte att rida canni nge mer, hon är såld och flyttar i dag, ngt som jag vetat hela tiden men inte sagt..


lös häst i sthlm ?


hård träning

hej ! somnade igår innan jag han blogga XD

men de va konditionsträning på shemat, så de gjode vi !
vi va ute på stubben och galoppjobbade, skrittade och travade fram, sen så galopperade jag ngt varv i båda varven kravlöst.
sen så började vi på riktigt ! vi körde kort galopp så hon fick jobba ordentligt, och de gjorde hon kan jag säga ! körde mycket kort galopp i båda varven med ngn kort skritt paus typ 20 min höll vi på. sen va hon svettig och trött :D red utan stigbyglar hela tiden, och sen så la vi in att vi flyttade lite för skänkeln emellanåt i den kortade galoppen, och vi längde några steg i bland :D

sen så voltjobbade vi en del, mycket övergångar, till alla olika gångarter och halter, och de känndes super ! hon va stadig i formen nästan hela tiden och jobbade på bra ! :) 
sen förkänade hon en lång avskrittning ! blev en timma exakt !


tbx, kort uppehåll.

hej !
de blev ett kort uppehåll, känner att jag ändå vill ha ngn stans där jag skriver vad jag har gjort och sånt ! men de kommer ev inte bli lika mycket uppdatering nu som tidigare, eftersom jag känner att jag inte riktigt har tiden och motivationen.

men förra veckan så va jag sjuk, red inget på vardagarna förutom mån-tis på canni och sen fredag på kyra, lite lugnt. ingen träning alltså..

och i lördags så va jag funktionär på täbys hemma tävling, allsvenskan i dressyr..

och i söndags så va de tävling, de gick super !!!
de va allsvenskan div II och de va första ute tävlingen för året, super härligt ! :)
i förklassen (1m) så gick de grymt ! vi jobbar bättre och bättre som ett team, och red tuvär en lite slarvig väg på sista hindret i grunden, och fick ett pet, jätte sund. men va jätte nöjd !

och i lag klassen (1m) så va vi nolla, känndes super ! de flöt på super, banan va lite knivigare, och tekniskt svårare. men de va inga problem, då fick jag tänka mer och jobba för att få i hop ridningen, och funkade super ! så nu laddar vi om till finalen som är på årsta runsten nästa helg ! :D

har fått upp filmen också !bild från framhoppningen:

slutar blogga...

jag slutar blogga för ett tag, orkar inte riktigt, och har ingen motivation längre.. men kommer kanske tbx.

ha de bra !

helt otroligt...

jag måste rekomendera er denna bloggen, helt sjukt att hon orkar skriva om de hon gör...  ...hennes uppväxt, med föräldrar som misshandlade henne, hon rymde. ingen brydde sig, varken polis eller kommun, men alla visste hur illa de va. ingen borde ha de så, hela hennes upväxt va en katastrof, och nu berättar hon sin historia här
tårarna rinner när man läser de. så sjukt stark hon är !!

gårdagens shopping

mina gummistävlar läcker, så hittade domhär ! inte lite balla va ? :D


wc finalen

här e dom hoppningarna som återstår :)


SVT2 söndag18 april 14.30-16:30 Sammandrag från Rolex FEI World Cup™ Final omgång 3

FEI webb-TV – Rolex FEI World Cup™ Final, tre delfinaler Live; torsdag 15, fredag 16,och söndag 18 april

FEI webb-TV – FEI World Cup™ Final Driving, Live; lördag 17 april

Eurosport 21 april 18:50-19:50 Sammandrag från Rolex FEI World Cup™ Final i hoppning

http://www2.pictures.gi.zimbio.com/London+International+Horse+Show+9di74YaL0v_l.jpg

tävlingsbild

här e en bild från tävlingen i sollentuna, som jag ska beställa ! himla söt tycker jag ! den är från 1m, a hindret i kombinationen.

_tz10294_preview

brukar ni beställa bilder från tävlingar  ? :D

wow !!

vilken hopptränig de va igår ! de fortsatte på samma spår med korta anridningar som förra veckan, och nu satte vi dom ordentligt, hade mer drivnng och så :) riktigt kul! sen hoppade vi lite studs och lite cavaletti.
hon lyssnade super, jag red ordentligt, hon hoppade super och allt känndes bra !! synd att ingen filmade ! jag vill se ! hehe¨.

sen från dom korta anridningarna till banan, så va de låånga anridningar, vilket också är väldigt bra att jobba med ! de tycker jag nästan e svårare, hon degar i hop litte och då sätter jag mej och vill rida igenom de och då blir jag för tung i sitsen. de måste vi jobba på :)

sen fick jag en läxa av haking, att lära mej höger och vänster hehe.
sen så rekomenderade haking mej att pröva dessa sporrar:

någon som prövat sånna ? vad tycker ni ?

ska kolla om jag hittar några i dag :)

GRATTIS KYRA ! <3

GRATTIS MIN FINASTE KYRA VAN LUSTHOF !!! 19 ÅR I DAG :P GAMLA HESTEN !stubben barbacka

hej hej !

red på stubben i dag, barbacka, haha :D blev mycket skritt och galopp, traven är ingen hit barbacka XD men de va riktigt roligt ! kommer nog göra de en del framöver, de är ju bra övning för benen och så :D
blev inget speciellt ansträngande, men både jag och kyra gillade de, hon studsade en del, glädjeskutt :P

vädret är helt underbart ! red i linne i dag me, sen satt jag och mös med kyra ett bra tag i solen. och sen med lite stallet folk ännu längre :)
kyra fick extra mycket gos i dag, hon fyller 19 år i dag <3 grattis till min älskling ! <3

gårdagen

hej !
i går så red jag bara Kyra, och vädret va underbart ! så vi passade på att busa på stubbåkern, hej vad pigg hon va ! skrittade o travade fram, och sen mycke galoppjobb, springa foooort, sen korta och jobba på volt, galoppombyte och full rulle igen, ungefär så såg gårdagens ridning ut :D jätte mysigt ! red inte så länge, men intensivt, hon bler riktigt sevettig. så hon fick ducsha sen :)


kommer i morn

uppdatering om dagen kommer i morn bitti, har pluggat hela kvällen, och ska sova nu :( godnatt !!!

sommar ?!

hej !
vilket väder de har varit i dag ! varmt och soligt !  kyra har fått gå naken, och myst i solen !!!

började med att rida henne i dag, skritt, trav och lite galopp på stubbåkern, hon njöt ! tyckte de va super skönt, springa lite kravlöst, bara ta't lugnt dagen efter tävling ! :D va inte så mkt krav på henne, mest mys och bus ! :D pigg och glad va hon, och de va fullt med harar på stubben :p

sen canni,
blev lite dressyr med henne på tubben, mest skritt, men också lite trav :D mycket ställa och böja, så hon skulle bli mjuk och fin i nacke och hals och de blev helt okej, ska fortsätta lite på de spåret nu :D riktigt kul att rida henne lilla tjejen, men när jag red henne så hade myggorna lurat sig ut, riktigt stora och hungriga myggor, så vi red inte så länge, båda jag och hon blev irriterade på dom :( jag gillar verkligen inte myggor, måste fixa ngt myggmedel !!!!

red båda hästarna i t-shirt, hur underbart e inte de ? :D har ni också haft bra väder ?


candy ute på stubbåkernkyra ser lagom nöjd ut utan täcke och med GRÄS !! <3

tävlings bilderna

här kommer lite utav dagens bilder, framhoppning och avskrittning :D
sen så ska jag beställa några fina bilder utav en fotograf som va där :D


1m


110

tävling so.rk

hej !
hemma från en låång tävlings dag på sollentuna, de har gått upp och ner, men med vår utveckling så är de spikrakt uppåt !
börjar med 1m, känslan va bra, vi fick 2 stopp, men de började hända ngt i min ridning, mer drivning, kyras språng blev bättre och de va skit stopp vi fick för att jag glömde av mej och slappnade av lite, de får man ju inte göra XD

sen i 110, wow !!! framhoppningen så får vi grymma språng, hon hoppar upp sig grymt, jätte fin bjöd super, och jag fick till drivningen super ! riktigt bra !!!! så grymt de känndes, va bara att tsa med sig den känskan in på banan, de va sveland cup också, ganska knivig bana, men de är roligt ! när jag red (start 38 av 6.) så hade bara 2 gått som dubbel nolla.
men iaf, har grym känsla, och går in på banan, hoppar 1an och 2an de bara flyter på grymt, 3an va de en knasig väg till (de är ju bara lokal :S) men d gick bra, tog en bra väg. sen så va de en sne linje till en sveland oxer och vi fick ett stopp, tog ut vägen mycke och sen va de kombination, inga problem. vänster sväng och sen 6an "lodsas mur" no problem, och sen 7an, en "betfor oxer" fick ett stopp, höll inte i hop henne och drev ordentligt, sen tog jag en grym kort väg tbx och red ordentligt, sen hade vi 20 fel :( hade ingen aning om att vi rivit massa, men de hade vi :((((


hållerpå att ladda in massa bilder från i dag, kommer uppo snart :D

smakprov:

hopp o dressyr `(?)

hej !
i dag så va de hoppträning på shemat för candys del, hennes ägare är hopptränare, så vi va med på hennes träning.
red på pelham, och jag trivs inte med skarpa bett, vill helst ha tränsbett, men tänkte inte på de när jag tränsade o så, men vi satte tyglarna i den översta "öglan" så de inte blev så skarpt. men annars så gick de helt okej, fick en sådär känska, och hon är inte lätt, sen hoppar hon så grymt mkt med ryggen när de ligger lite högre, så hon hoppade mej ur sadeln hehe. men de va riktigt roligt att hoppa henne igen ;D hoppade lite bana på slutet med 15 språng, de går lite fort i bland, men hon är ju gallopör, och sen gör jag en del missar och rider inte med skänkeln ordentligt. men de märks på kyra också.

och sen Kyra, blev ganska oseriös ridning i början, hon brunstar, så de är inte lönt att kräva så mkt då. men vi körde lite kravlösa trav-och galopp ökningar, för att hon skulle få ha lite roligt, och de tycktr hon de va ! :D sen så kom åpeter i och skulle bygga upp en hoppövning/markarbets övningf som vi gjorde i torsdags, 3 hinder(sockerbits hinder) på en volt med 13 m mellan alla, värt att pröva ! riktigt bra ! så vi jobbade i den lite, med först att rida på 4 galoppsprång mellan, sen 5 och sist 6 och shit vad hon kortade :D sen längde vi lite på långsidan, och sen skritttade vi ut. de va den dagen.

smörjde sadel och så med nya lädertvålen och den va grym !! och sen tvättade jag hennes ben med nya schampoot, och de va också jätte bra ! super nöjd !!


dagens köp

har varit på anderssons i dag, måste en en gång  rekomendera dom !!! vi kom 30 min efter stägning och fick ändå komma in och köpa de vi ville ha, sen så stod vi och snackade ett bra tag också ! hur härligt e inte de ? sånt gillas ! ni som bor i närheten av arninge, åk dit ! och ni andra kan ju klicka er in på deras webshop !

de som stod på dagens lista va:
lädertvål och häst schampo, och de blev de för hela slanten !

de blev butets "savon akene", som tydligen ska vara den bästa, och de måste vi ju ha ! till den så blev de en carr & day & martin lädertvål, som Reitsport rekomenderade

och shampot jag köpte va tydligen också grymt, Leovets silkcare schampo :D

någon som prövat dessa produkter ?

ridning x3

hej hej !

har varit en hel dag i stallet i dag också :D

började med att äta och chilla haha, sen fixade jag allt i stallet och sen ut o rida.

red en extra häst i dag, Lilla Gul, en valack på 20 år, 175 imh :D roligt att rida lite större häst ! skrittade bara ut till ladan och tbx med maria. väldigt snäll och duktig ! riktigt rolig att rida, trots jag bara fick ett smakprov :D har ridit honnom en gång innan för nästan 2 år sen :p
va ute typ 40 min i små regn hehe.

värdens sämsta mobil bild på Gul:


sen så tog jag ut kandy, på ett dressyrpass i ridhuset, blev mycket trav jobb.
studsade och protesterade lite i början och sen släppte allt ! :D wow, har aldrig gått så bra som i dag. jätte roligt att jag hittar mer o mer knappar på henne, galopperade lite, men galoppen är inget o skryta om :D är super nöjd med höger varv, men sen i vänster så känner jag mej "svag" (inte bara på canni) och de är hennes svaga sia också, så de är inte så konstigt egetligen. men jag va riktigt glad efter de passet, red i typ 40-45 min, men de räcker, men hon fick vila igår också.

och sist och minst kyra.
planerade ett dressyrpass i dressyrsadel(har inte ridit i den i 2 mån minst) och genomförde de nästan. blev bara skritt, hon hade nog någon smula träningsverk från i går, blev mycke krota svängar o så. så de blev skritt jobb i typ 40 min, jag va ganska trött, och så, men hon jobbade på helt okej ! varken hon eller jag är så taggade på ridhuset. har blivit för mkt ridning där nu ! :( men de har ju inte funnits nge val. men nu "fick" jag en stubbåker som jag får rida  på !!!! :DD så ut där ska vi i morn, om de är bättre väder, här har de varit små mulet hela dagen, ush ! jag vill ha sommar !!!!

en sommar bild på mej o kyra passade in då !

hoppträning

hej !
har varit i stallet hela dagen, därför ingen uppdatering.

men hopptränade iaf i dag, och de va mycket svängar, och korta svängar ! på lååg höjd då, kanppt att de fanns plats för ett galoppsprång jämt :D hehe. men sånt gillar jag !
de gick bra ! planerade lite dåligt ngn gång så vi inte kom över de, men hoppade stillastående sen hehe.

sen bana på slutet, fick en hel del stopp, vilket jag är glad över !? känndes bra att få dom stoppen efter som de är exakt sånna stopp som vi får på tävling, så haking ser vad jag menar och vi kan jobba oss ur de ! och jag fick lite bättre gräpp om de och vi löste delar utav de, bara att jobba vidare ! :D och ALDRIG ge upp !!!
måste köpa en ny sladd till film kameran så jag kan ladda upp filmerna från tävlingarna nu asså ! han måste få se ! och jag vill ha kretik från misstag osv, tycker de är väldigt bra !

men sen så fick hon några riktigt fina språng då jag red ordentligt, va roligt ! jag blir glad av sånt och de är typ de jag lever för hehe.

ngt annat redigt bra va att Linda filmade med Hakings kamera, så han lär ladda upp filmen med komentarer ! då ska ni få se ! måste fixa sladden så ni också får se ! och ngn utav er har säkert ngt tips !!


inbyggda sporrar ?


Nyhet från Cavallo och Sprenger är att alla Cavalloridstövlar och skor från våren 2010 kan beställas med en monterad/ inbyggd sporre designad av Sprenger. Sporrdelen är utbytbar med olika "sporrknoppar". Fördelen med den monterade sporren är att man slipper fula märken på stövlarna/ skorna och att sporren är helt stilla vilket är skonsammare mot hästen.

de kanske vore något ? :D men de borde va ganska fult då man inte har den sporrknoppen på ?

 

hiss eller diss ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

finns här


2 hästar

hej !

har varit en heldag i stallet i dag :) de gillas ! har varit grymt ångsam med allt !! :D

men hade både Kyra och Candy i dag, så jag skrittade ut på Candy kanske 30 min bort mot ladan, fick hoppa av och leda henne över tågrälsen åt båda hållen. men hon va pigg i dag, och så, känns som om jag hittar mer och mer knappar på henne nu ! jätte roligt, börjar gilla henne mer och mer nu ! :D börjar få henne att jobba lättare nu :D sen när hon tycker de blir jobbigt så studsar hon till lite och sen äre bara att fortsätta :D

lilla candy, gillar hennes bläs !sen så tänkte jag dressyra seriöst med kyra också, men hon fick vila i dag, hade planerat att hon skulle vila i dag eller på fredag, så de blev i dag, myste lite med henne och så ist ;D hon behöver vila lite :D sen så är de hoppträning med henne i morn :) är super taggad ! och sen är de tävling i sollentuna på helgen, 1m och 110 svealand cup :D

backontrack knäskydd

tänkte att ni kanske ville veta vad ag tycker om mitt knä skydd från bot ?

köpte de iaf i feberuari, så jag har haft de i drygt 2½ månad. i början så hade jag på de varje natt, och på idrotten i skolan, sen hela dagarna och natten när vi va i åre och åkte skidor.
sen så började jag känna mej svag i knäna, orkade knappt rida lätt i traven eller vara lätt i galoppen, vet dock inte ifall de berodde på bot men jag slutade ha de på natten och hade de bara på idrotten i skolan och när jag va ute och sprang/gick. och de är riktigtr skönt att ha på sig ! blir varmt och mysigt, men de är ett stort minus att man blir typ "beroende" av dom, för jag kände mej inte svag i knäna när jag red med de på.

ibl när jag har haft ont i knäna innan jag rider så har jag haft de på mej innan jag rider för att "värma upp" och de funkar också riktigt bra ! 

nu har jag nästan aldrig ont i knäna längre, om de beror på bot eller inte vet jag inte, de har gått mkt i vågor innan också.

men jag rekomenderar de verkligen, dock inte att ha hela tiden, men ibland innan man ska träna eller så !

jag har haft de lite i bakhuvet att jag har kännt att jag blivit svag i knäna när jag har på kyras bot, så hon har dom heller inte hela tiden, utan natten efter hård träning tex.

har du prövat ngn back on track produkt på dej själv ?

http://www.carinashastshop.se/ben1.jpg

ny header ?

har suttit och filat på en ny header, men blev besviken när jag såg kvaliten sen :(
vad tycker ni ? hiss eller diss ?


ändrad mat :D

har ändrat kyras mat i dag, så tänlkte att ni kanske ville veta vad hon får :D

Frukost:
2 kg hösilage
½ kg havre

Lunch:
2 kg hösilage
½ l betfor
½kg kraft grov
http://www.vetfoder.se/pics/Krafft_grov125.jpg
Middag:
4 kg hösilage

Efter ridning:
1 kg hösilage
½ l betfor
½ kg kraft grov
2 msk salt
30 ml B-vitamin (vid pälsbyte)
40 g magnesium
http://nutrina.se/images/hosilage.jpg

vad äter era hästar ? :D

dagen

hej !
har påsklov,  så har mkt mer tid åt att fixa i stallet och så.

åkte ut vid 12 i dag fixade o så i stallet, kyra fick 2 nya torvar i dag :)

tog in kyra och fxade henne, sen så red vi ut, tog hacket i dag, de va längesen jag red på de :D tror de kan vara skönt för henne o så utan bett ibland. hon lyssnar inte helt 100 på hacket, men men. blev en helt kravlös uteritt i fullrulle, mycke galopp o bus, hehe. hon va riktigt glad ! :D
red till ladan o tbx 3 ggr, är sjukt tråkigt att inte ha några ridvägar knappt :(
men men, va ute i kanske 30 min. sen borstade jag av leriga ponnybenen och gick ner i ridhuset i grimma bara och släppte henne, då blev de full rulle också, sprang lite, och sen sprang jag med henne och busade, hon studsade och va glad ! :D jätte mys !

gick runt lite där innen och hon följde efter och så :D mys hästen, sen va hon på bra humör :D så hon fick gå in o äte :D

min utrustning

såg att några andra hade skrivit om vad dom har för utrustning, så jag tänkte också passa på¨att göra de :D

sadlar:
har två sadlar, en hopp och en dressyr. hoppsadeln är en Cliff Barnsby Whitaker och dressyrsadeln är en Crown warmblood, rider nästan aldrig i dressyrsadeln XD

hoppsadeln är skön att rida i, inte för mjuk och inte för hård, lagom ! och passar mina ben och rumpa väldigt bra, och även kyras rygg såklrt, på den sitter de sprenger stigbyglar.
dressyrsadeln är mjuk i sätet, lite för långa kåpor för mina korta ben, men annars jätte skön att rida i! och här är de kwick-out stigbyglar som gäller!
dressyrsadeln


schabrak:
har som många andra en hel del schabrak, i olika märken och så, en del utav märkena är Mia's, pessoa och schockemöhle. de är sånt som man samlar på sig hehe. de är alltid kul med nya ! och mn kan inte få för många !!! ellerhur ?

en del utav schabraken


sadeljord:
eftersom kyra har lite kortare rygg så blir de lätt att sadeln glider fram, och därför har vi franska jordar på henne, från Eric Le Tixerant, den bästa jorden vi har haft iaf ! värd att pröva !
sen så har vi några vanliga jordar både hopp och dressyr i olika former.


träns:
har en del olika träns med olika nosgrimmor, bett osv. har nova bett, 2 och 3 delade, och sen remont, engelsk, pullar och achen nosgrimmor. och även ett hakamore träns :)
gillar att variera sånt, men är för lat att växla bett och nosgrimmor, så vi har ett träns till varje :)

hjälptyglar:
gillar inte sånt alls, och äger därför inga hjälptyglar förutom förbyglar. har 2 st en svart med svart resor från horsewere och en svart med grön resor. har en halsring också, som jag har haft när jag ridit barbacka.

benskydd:
de är också något som är roligt att ha mycke. har inte skydd när jag rider dressyr, men när jag hoppar och rider ut har jag alltid skydd runt om, och ibl boots fram vid uteritt. har olika märken som eskadron, veredus, kjällqvist. sen så har jag massa benlindor i olika roliga färger, samma som schabraken :D

en del skydd och bootspadd:
på hoppsadeln sitter alltid en fårskinnspadd. för att sadeln är lite vid och för att den är den bästa stötdämpningen. har 2 st att välja mellan, har en naturfärgad som man också kan lägga i ilägg i för att få de som en kilpadd, från mattes, och sen en svart fårskinn från jacson.

har ni något ni "samlar" på, eller gillar att köpa ? :)
veredus skydden

jag tror inte jag är ensam om att gilla veredus skydden ? :) grym passform ! :D

för er som inte har dom redan, så finns dom här, 560 svenska kr för bakskydden, och 610 svenska kr för framskydden.

de är iof inte carbon gel, men de finns också där, kostar runtr 100 kr mer. är de inte sjukt ? här kostar dom ju 1300+1200 kr. de är värt att kolla runt lite innan man köper XD

Veredus Olympic Fetlock Boots
brukar ni kolla på internet efter billigaste stället innan ni köper ?

sen så är de 10% på skydd på reitsport schockemöhle


eskadronboots

hej !
jag har köpt eskadron boots för ett tag sen, men inte prövat dom förns i dag, och såklart så är dom försmå :( helt nya oanvända i konstläder, stl S.
är de någon som är intresserad ? 300:-, 375:- nya. (dom är bara prövade)
kommentera eller maila om du är intresserad :D

tävling

hej !
har precis kommit hem från dagens tävling.
har varit lite olika resultat i dag...

valde att starta 90 cm och 1m för att kunna ta de lätt :p

i 90 så gick de bra, känndes som om hon va på, pigg och glad, och jag va med på noterna, dock så tycker jag att jag skulle ridit mer med innerskänkeln, så de hade blivit lite jämnare så. men men, gick nolla iaf, blev glad över de ! :) fick jättebrottom då de inte fanns några högtalare eller någon vid framridningen och den låg ganska långt bort... som tur va valde jag att gå upp tidigt, blev inte så tidigt, de hade ropat massa på mej innan XD men jag han iaf. så där fick vi med oss en lila rosett hem :)

sen i 1m så va jag grymt hungrig och jag tyckte hon kändes lute trött i benen, redan på framhoppningen, de va ingen bra blandning de hehe. fick 2 stopp och 1 nedslag, men jag orkade inte helt rida. och man kan inte köra en bil utan bensin (om ni fattar ?) de sa en till mej i stallet när jag kom hem.
så de känndes inte så jätte roligt. men de va mitt fel, jag måste äta ordentligt för att orka rida ordentligt ! så är de ! de är bara att ladda om inför nästa veckas tävling, på sollentuna, 1m och 110.

tog massa bilder också, här e några:


Hej ! Är på väg hem från tävlingen nu, med...

Hej ! Är på väg hem från tävlingen nu, med blandat resultat... Ni får veta ner när jag kommer hem :)


fråga

från emma: Varför har du börjat rida på Candy oxå? :)

svar: för att hon som har candy inte har tid att ha henne alla dagar, så jag erbjödmej haha, tycker de är roligt att rida mer och rida andra hästar, de lär man sig mkt på, och de är roligt :D
sen så utvecklas man mycke som ryttare ifall man rider lite olika hästar, med olika utbildningsnivå, ålder osv :)


tävling hos loviciouesvår !

tog lite bilder i dag i de härliga vädret ! :) <3
lilla candy <3


de va fler som njöt utav solen ! :)

GLAD PÅSK !

hej hej !
glad påsk på er !!! :)

i dag har jag iallfall varit ute hos kyra, :) HON FICK GÅ UTAN TÄCKE I DAG !  de är 20+ i solen :D de firade hon med att rulla sig XD hästen som aldrig rullar sig :p hon rullade sig hela 2ggr förra året :p
tog in henne sen och booorstrade, skrittade och travade ut till ladan med cinnomon och peter, och sen så fick hon bada, hon va skitig :D så de va nog skönt ! sen satt vi utanför stallet i solen och solade och hon torkade o åt upp sitt lunch hö, mysigt ! :) hon är på väldigt bra humör nu tjejen :) de är roligt !

men tog de ganska lungt i dag, hon känndes trötter, annars brukar jag alltid rida på som vanligt dagen innan tävling :p så nu lär hon ju vara pigg  i morn, men de är ju kul !!! :D

tog massa bilder i dag också, så de kommer när jag fått in dom på datan :)


hoppning

hej!
hoppade i går, somnade när jag kom hem så han aldrig blogga XD
hoppade först på kyra, lite studs som va korta och sen ett kryss på en volt och sen 5½:an :) gick bra, kyra va grymt pigg, men de e kul ! haha :D började med krysset några varv i båda varven, gick bra och hon lyssnade okej, men jag måste verkligen jobba mer med min vänsterhand och vänster sidan i högervarven..  sen studsen, hoppade bara några gånger, men de gick bra, och sen 5½an, de gick bra, hoppade inga höjder alls, låg kanske på 1m max, men de va roligt !


sen så hoppade jag candy oxå, vilken häst ! börjar gilla henne mer o mer nu asså ! riktigt hinderklock ! hoppar med bra teknik, och är pigg och glad ! :) gillas !
började med krysset på volten i båda varven, där gällde de att få henne lugn på hindret och att komma lååångsamt, sen suger hoon tag i hindret ordentligt och hoppar grymt ! :)
sen hoppade vi 5½ också, där e de samma princip, komma lungt på och sen suger hon tag i hindret och hoppar utan problem  !:) riktigt roligt ! :)

ni kanskekanskekanske får se film, från candy, men de beror på om jag får den haha, annars kanske bilder från hoppningen :D

en hoppbild från på candy (inte jag)

tävling hos showjumper och astrid och ronda och MLI

 

klicka på bilderna för att komma till tävlingarna !

RSS 2.0