anmäld

nu har jag anmält mig till Märsta den 11 september, kommer bara hoppa 2st 1m, för att kunna förbättra de felen jag gör i första klassen till andra klassen :)
Klubblogo för Märsta Ridklubb

VINNAREN I TÄVLINGEN

jag är jätteledsen att bloggtävlingen drog ut en dag, har varit sjuk, därav ingen uppdatering.


men vinnaren av bloggtävlingen är LINA JONSSON, maila mig så får du reda på hur du ska göra ! :)

KM

hej !
årets KM gick inte så jättebra för min del, de gick väldigt fort och hon blev ganska stark, iom att de gick fort så är jag dum nog och släpper lite på skänkeln som vanligt (dumt nog) så vi smet förbi 3an, tråkigt ! känslan var inte så bra heller, bytte till 1m.
kommer gå ner i klasserna nu och jobba med att få henne LUGN nu tror jag :p börjar med en hemma tävling om 2veckor, torsholma cup. fanns bara 80 och 105 så de tar vi, och då kommer de gå lugnt!

en bild fr´ån dagen.

lyckad hoppträning!

hoppträningen gick verkligen bra i dag ! vi jobbade först i 3takts trav, vilket jag ska göra en del nu för o tänja hälsenor. och sen trav bommar först vaa de väldigt långt avstånd och sen kortkort de långa gick super oc de kosra okej.
sen så körde vi 3,4,2,3 an haha. 2 hinder på kortsidan vet inte avståndet, men typ så de blir lite kort på 3 glps så först red vi på 3 glps sen nästa varv 4 o nästa 2 och nästa 4 och så fortsatte vi tills de verkligen satt kanon, och vi har haft riktiga problem med och korta upp till 4 på denna innan, och de va inga problem idag !!! hon var mycket reglerbar ! vilket va kul, känndes som ett jättelyft! dock så hade jag de lite svårare i höger varv i början, men de blev riktigt bra tillslut ! rekomenderar övningen!

de låg en 4studs på medellinjen kanske 6m(?) innan A så och vi red i vänster varv (i galopp) så vände vi upp vid S och flyttade för skänkeln till medellinjen och kom upp på studsen, va ganska knepigt i början att få till de sidförande utan o böja henne, men till sist så fick vi till en riktigt snygg i varge varv :D

de sista vi gjorde innan banan var de lättaste hehe, lång anridning till en oxer i båda varven, inget problem.

sen banan, den käånndes riktigt bra ! låg på kanske 1m-110 och mitt mål var o ha samma takt och rytm genom hela banan, och de fick vi !! lugnt och kontrollerat, hon gjorde precis som jag bad henne om, fick dock ett stopp på sista hindret, va riktigt nöjd och kännde mig klar, såklart de blir ett stopp! måste få bort sånna tankar !

laddar riktigt till KM på lördag nu ! :)


Nu åker vi på terminens första träning :)

dsc01576 (MMS)

Nu åker vi på terminens första träning :)


hemsidan klar

nu står hemsidan klar ! kika in på klaralevenstam.se eller klicka på "till startsidan" till höger.

lämna gärna en kommentar eller skriv i gästboken om vad ni tycker om designen, den blev ganska basic iom att de är första hemsidan jag gör :)

dagens äventyr

hej !
i dag har de hänt lite grejer här hemma ! har haft kontakt med en jornalist underdagen om ett reportage hon skulle skriva om att de inte finns så bra ridvägar i vallentuna runt oss, så hon har varit ute i stallet och fotat mig och kyra och pratat lite med mig, så snart kan ni läsa om de i mitt i vallentuna :) kul, hon skulle även maila bilderna till mig i morn, så får ni kanske en tjuv titt.

jag skrittjobbade iaf en del med kyra i ridhuset i dag, både rak och börj, och jag gåste säga att hon blev riktigt fin i dag ! duktig häst, flyttade lite för skänkeln och sånt jobb :) de känndes skönt att en del av de vi jobbat med nu faktiskt släppte, dagen innan terminens första hoppträning :D jär riktigt laddad för den !


sen något annat som är riktigt bra är att i dag står hemsidan klar, ni kan klicka på "knappen" till vänster där de står "till startsidan" så kommer ni till första sidan på klaralevenstam.se


fråga

Emelie: Superfin blogg, vad Har du för stövlar o vart Har u köpt de ??

svar: tack, jag har ett par stövlar som jag köpt begagnade, men de använder jag inte. rider med skor och chaps. då har jag Ariat skor och Mountain Horse chaps. tycker passformen blir mycket bättre och tajtare än med stövlar.
skorna finns o köpa här

kan verkligen rekomendera dessa skor, de är värda varenda krona, då de är uppbyggda så bra i foten, och är snygga ! :D


sen så har jag även ett par Mountain Horse vinter ridstövlar.


de va svårt o hitta e bra bild på skorna o chapsen, men här e den:


Lotta Björe trodde ju att jag kunde ha korta hälsenor, och de har jag kollat upp o de har jag. på bilden är nästan max vad jag kan få ner hälarna.

å här en mina stövlar som jag inte använder Längre:
de vita på sulan är snö :p


tävling hos showjumper igen ! :D
ni glömmer vel inte min tävling där du kan vinna en namnskylt i trä ? ni hittar den här

löslongering

kyra såg trött ut i dag, så jag valde att inte rida henne i dag, jag löslongerade ist, blev ganska mkt galopp, hon va riktigt taggad. Kyra älskar att få springa i ridhuset fri ! :D hehe. så de blev inte så ansträngande idag inte :p

i morn börjar skolan, spännande ! :D


Kyra är galligare än vanligt i benen, så n...

bild070 (MMS)

Kyra är galligare än vanligt i benen, så nu blir de paddar på inatt, kan bero på att gräset vuxit igen.


dagen

hej !

tyvär så står inte hemsidan klar idag som jag hoppats på, väntar på ett mail med lösenord och sånt, som jag trodde jag hade fått. kommer nog i dagarna :p

idag så har jag iallafall hoppat lite, inte alls mycket. gillar inte att hoppa själv, man får så mycket "olater" utan sin tränare haha.
började iaf att hoppa fram på en 2-stuts, med bara sockerbitar som låg, och jag måste säga att hon va inte så taggad i dag som jag trodde hon skulle vara. sen så hoppade jag 5½, bara för att kunna fokusera mer på sitsen i språnget än anridningen, man kommer ju alltid rätt på oxern. och då kan jag jobba med sitsen i språnget ist. :D
de känndes bra i dag, hoppade ju inget exlusift. oxern kanske slutade på 115, så de va ingen höjd heller, vill inte göra de hemma själv :p

pappa fotade lite, tuvär så blev de inte så bra bilder haha.sen har jag gjort något riktigt häftigt i dag, jag åkte skyview, hissen som går på utsidan av globen till toppen ;D gör de om ni är i sthlm någon gång, häftigt !!

Dagens övning, 5 1/2

bild069 (MMS)

Dagens övning, 5 1/2


fråga

hej hej !
Vilken fin blogg måste jag säga. Det är kul att du lägger ner så mkt tid på den och det är kul att du uppdaterar varje dag :D
Jag såg att du hade en medryttarhäst som hette cannonball, från en film på youtube.. Kan du inte ta ett inlägg och berätta om hästar som du haft genom åren ? Skulle va roligt !
Jättefin blogg och lycka till med Kyra !

hej ! tack så mycket ;D
de har jag hjort tidigare, de inlägget kan du hitta HÄR


dagen

hej hej !
idag valde jag att styrketräna mig själv, så kortade upp lädrena så stigbygelplattorna var där sadelkåporna slutade, och så gick jag ut på en stor stubbåker, och så galoppjobbade vi lite i "galoppsits" rumpan i vädret och huvet i manen, så låren fick jobba :D kyra tyckte de va skitkul att flänga runt där på åkern och jag tyckte de va ganska jobbigt :p
va på en stor åker jag aldrig varit på innan, den gick upp och ner vilket jag tyckte var jättebra !! :D ska göra detta oftare nu ! de behövs, va ute i kanske 40 min, men de e viktigt att man tar pauser ! helst innan mjölksyran kommer.

har gjort lite nya ändringar på bloggen nu, inför att hemsidan ska bli helt klar :D kommer troligtvis få upp den i kväll, klickar ni på "till startsidan" så kommer ni till klaralevenstam.se men den är inte klar än :D måste få lite hjälp med att få upp innerhållet :D

idag och igår

hej !
igår så dressyrade jag lite i ridhuset, de gick inge vidare, hon dansade och va taggad, men jag försökte få henne lugn, jobbade lite sidvärtes och så. men de va ingen bra dag för dressyr kännde jag.
i dag så har hon fått vila. och funderar på att hoppa lite på lördag :D sen rullar träningarna igen som vanligt.

anledningen till att jag inte han blogga i går är att jag jobbar med min hemsida, så fom i morgon kväll kan ni tgroligtvig klicka in på klaralevenstam.se och den sidan kommer vara konektad med bloggen, så denna sida kommer finnas kvar och så :) hoppas de går fort med att få domänen nu! har jobbat med design och allt sånt i någon vecka nu :)

smaktips på headern:

stubben

va ute på stubbåkern i dag, vi gick genom skogen dit igenom klätterbacken, så de fick jobbafram där. väl ute på åkern så fick hon börja med och galoppera lite, så hon fick sträcka på sig en del, för att sen korta upp henne och jobba henne i galoppen, lite på volt och sen gick vi neråt i gångarterna, travade i en okej form, och sen galopperade vi över lite halmhögar som kyra shoppade över.

skrittjobbade en del också, hon blev fin på slutet, och då slutade jag.

red på de bettet med koppar rullar på, och hon blev ganska stark, tog inte förhållande hjälper, men detta bettet är ju tjockare också, så de är inte lika skarpt som de andra vanliga 3delade, måste lära mig rida mer taktiskt med de, vilket är jättebra ! hon lyssnar inte om jag låser mig i handen :D


vinn veredusskydden

VAR MED OCH TÄVLA OM ETT PAR VEREDUS CORBON GEL HÄR !!

dagen

hej, i dag har de verkligen varit en seg dag. stog och mös med kyra hur länge som helst, och snackade massa med folk i stallet.

men testade ett annat bett i dag, som jag fick låna av en i stallet, för att de kan vara kul o testa olika o så :D

bild068 (MMS)de är ett bett från pessoa, med ganska stora bettringar, kopparrullarna på sidan kan snurra, den stora rullen i mitten kan snurra, och där de är delat kan de snurra, så de kan snurra överallt :p de är inte ett skarptbett, men de är bra för hästar som vill hålla på mkt med munnen.

 

jag red ett dressyrpass, och de gick verkligen grymt bra i dag, hon jobbade på bra, inget tjafs, bra övergångar. red lite förvändgalopp på volt som Lotta Björe tipsade oss om när vi va där, de funkar bra. de mästa funkade i dag, dock så sköt hon ut bogen en del i voltarbetet, men de fixade vi till. va de bettet + den nya ridningen från Sylve o Lotta som gjorde de ?

kommer iaf rida på detta bett ngra gånger till och hoppa med de för att sen se om de är ngt som funkar, och då lär jag köpa ett eget ! :D

tyckte dock att hon blev lite stark visssa stunder, de är ju tjockare än ett vanligt 3delat, så kam ju bero på de. men bara man rör på fingrarna utan o fastna i handen så blir de bättre !!!

 

har ni någon erfarenhet av detta bettet ? :D vorekul o höra vad ni tycker ! :D

 


I dag ska jag pröva ett lite roligt bett, ...

bild068 (MMS)

I dag ska jag pröva ett lite roligt bett, bara för att se hur de funkar :)


tävling hos rsskvaller


dagarna

de har inte hänt mycket senaste dagarna, skrittade ut i torsdags och vi körde litte lättare dressyr på fredagen, men hon va fortf lite trött o seg, så de blev inte mycket, så fick hon vila i går, och i dag så red vi ett dressyrpass och guppade över några hinder som låg på 30, var så sugen o pröva allt Sylve sa, och jäklar va de funkade, länktar riktigtmycket tills när träningarna börjar den 27 !!! :D och sen börja tävla igen !!! ;D riktigt sugen! :)

och om en vecka börjar skolan, ska bli riktigt roligt med massa nytt nu ! någon annan som ska gå stockholms idrottsgymnasium? :D


rösta !!!

ni kan vell vara jätte snälla o rösta på mig i showjumpers rosa tävling ? jag är nr 2, rösta HÄR. tar max 2 sek !!! :D


lugn dag

hej !
i dag skrittade jag bara ut med kyra, tyckte inte hon behövde göra mer i dag, men ville ändå att hon skulle röra på sig !
kortade upp stiglädrena så mkt som vi hade på kursen och gjorde lite från sitsträningen med Lotta, ska försöka göra de ganska ofta nu ! :D


mli tävling


film från siststräningen med lotta

här e en film från sists träningen med Lotta, har lånat den av victoria som också var med på kursen


Jump Club

hej  !
nu har jag kommit hem, de har verkligen varit en tuff kurs, med mycket ny insperation och nya ideer innom ridningen.

dag 1:
hoppade lite markarbete med små hinder för lydnad för sylve. vi hoppade lite små hinder och han fick en känsla av vilka jag o kyra var, mycket utav jobbet låg på att de skulle gå långsammare och att hästarna skullefå in baken under sig mera, så de kan hoppa upp bättre. sen fick vi diskutera lite med varann, han ställde väldigt svåra frågor som tex hur man gör när de inte känns så bra i en anridning, vilket är väldigt svårt att säga tycker jag då de är en känsla, och den känslan är väldigt svår att sätta ord på, hur gör ni ? kommentera !!


dag 2:
denna dagen var de ridning för lotta, henne gillar jag väldigt mycket då hon är väldigt pedagogisk och förklara väldigt noga varför vi gör en viss övning.
vi hoppade en lite linjer och på volter, volten var väldigt svår att komma rätt på.. den va de många som fick problem med.
sen hade vi en serie på långsidan som bestod utav 3 galoppbommar räcke 2 galoppsprång räcke, 3 galoppbommar, oxer och sen 1 galoppsprång oxer, den va som gjord för att komma rätt på vilket vi gjorde, och den slutade på kanske 120, den känslan var okej, men de va många som sa att de såg bra ut :)

sen lite senare den dagen så hade vi sitsträning med lotta, vi hade några hästar som vi longerade med kosta läder, stigbygelplattan vad där sadelkåpan slutade, vi travade först utan stigbyglar och red lätt o böt sittben i var 3dje, och sen skulle vi ta stigbyglarna i trav med händerna i sidorna utan att titta ner, vilket inte var de lättaste, sen så skulle vi stå som en jokey typ, med rumpan högt och huvet nere i manen, och då ha händerna på huvudet, ryggen osv, vilket var jobbigt i låren. och sen så satt vi utan stigbyglar och skulle typ "mjölka en ko" med händerna (asså ta dom upp o ner försiktigt) och samtidigt lyfta upp ena knät och vinkla ut de och sen de andravilket också var väldigt jobbigt !
detta ska jag ta med mig hem ! har svårt att hitta ngn som kan longera mig hemma, men ska köpa en halsförlängare och spänna in henne och köra i skogen. där hade vi hästarna inspända med en graman asså mellanbenen och genom bettet (såklart) och sen så trädde vi igenom stigbyglarna och gjorde en knut beroende hur hårt den skulle vara spänd, så de kan ju också vara ett alternativ. så de kommer jag göra i skogen hemma tror jag, kommer bli bra.

dag 3:

banhoppning med sylve, gick inte särskilt bra i början, de gick väldigt fort, och hon stoppade lite för att jag la henne illa, så jag åkte av, 2 ggr faktiskt, (de blev 9 avramlingar tot den dagen för  alla tsm, otroligt) men på slutet så fick jag riktigt bra koll på henne, jag bytte ut "pissmärr sporrarna" till vanliga med trissa, vilket var mkt bättre !! (sånna ska införskaffas !) och med all hjälp jag fick utav sylve så hoppade kyra riktigt lungt och hoppade mkt bättre på slutet! otroligt vad han e bra, han är väldigt rak, tyckte han va lite för rak där och då, men nu i efterhand jäklar vad bra de är för mig ! mera sånt tack, kommer garanterat åka dit igen !

glömde ställa tbx inställningar på kameran från sist, en kille va snäll o fottade, tack. här e en av bilderna, de e aldeles för ljusa, då jag fotade i ridhus sist :((+ något jag fick höra av lotta var att jag lyfter för mycket i språnget, förstår ni ?
och sen att jag har jättesvårt att trampa ner hälen, kan inte vinkla upp foten mer än 90 grader typ, så jag har ev korta hälsenor, vilket jag ska tänja ut nu !


Dag 2 har gått okej, hoppning och sitsträn...

bild067 (MMS)

Dag 2 har gått okej, hoppning och sitsträning för lotta, kyra älskar sitt fönster ! :)


Första ridpasset av klarat, kan än så läng...

bild064 (MMS)

Första ridpasset av klarat, kan än så länge säga att de verkar riktigt bra ! :)


Nu är vi på väg till jump club :)

bild063 (MMS)

Nu är vi på väg till jump club :)


dagen

de gick snabbare än jag trodde o fixa kyra :) skrittade somsagt bara ut, hon va lugn hela tiden tills vi tr5avade några steg för att gå över järnvägen  innan tåget kom, då exploderade hon och blev riktigt pigg, taktade hela vägen hem.. hon e svår o lugna då.

sen så badae jag henne, vilket hon tycket e mysigt ! tog ett tag o hon va riktigt skitig efter betet haha, flätade svansen och så, de vanliga.
smörjde allt och packade in de i tävlingsskåpet, nästan allt fick plats, täcken o sjukvården får åka i bilen :)

åker halv 8 i morn från stallet, så de blir ingen sovmorgon inte :p är verkligen taggad nu !! :p

ska verkligen försöka mobilblogga en del! kommer annars hem på onsdag em :D

Är ute på en skritt tur, laddar inför morg...

bild062 (MMS)

Är ute på en skritt tur, laddar inför morgondagens kurs !


att göra

gårdagen kommer i samma inlägg som dagen:

att göra i dag då:

-tvätta transporten - klart
-fixa de vanliga i stallet - klart
-rida ut på kyra - klart
-bada kyra - klart
-smörja allt - klart
-packa (mitt o kyras) - kyras klart
-borsta kyra - klart

de blixtrar här hemma idag, uppdatering

de blixtrar här hemma idag, uppdatering om dagen kommer i morgon ! har iaf ridit kyra och noppe i dag.
blixtrar o åskar de hos er också ?

shopping

har varit på Anderssons med några från stallet, vilket resulterade i att jag köpte en skitsnygg pike från Kingsland ! :D tyckte jag behövde de till kursen :p

varning för galet dålig mobil bild..
https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/766452/images/2010/bild060_101394159.jpg

knasiga hästar


hej hej !

i dag blev de att några deån stalle o jag skrittade ut till ladan och tbx, valle stressade och studsade HELA TIDEN  och triggade då såklart kyra, så de va inte mycket lugn skritt där inte, stutts takta och sånt. men men, när vi kom hem så fick kyra ett varv i KORT galopp runt åkern... inget mer.

hon va genom svettig och hel skummig :P knasig !


hjälp o brodda ?

satt och kikade runt lite och hittade denna:

Eskadron Twisterde är alltså ett spärrskaft, som passar till broddar, så du lättare kan skruva på dom och av, och sen så är de även en gängtapp så de blir lättare o ränsa o gänga broddhålen.
perfekt för en som blir riktigt less på de vanliga broddnycklarna :D blir till o köpa i höst ! någon som sett denna i sverige ? den är från eskadron.

så här står de om den:

Eskadron Twister

Professional stud system available as a set in a neat case.

- "Twister" stud tool with a clockwise as well as anti-clockwise turning function.
- Magnetic technique with stud rejection function.
- Thread cleaner contained in the set.finns här

lång uteritt !

hej hej !

red ut med maria i dag, red affe vägen igen, fast lite längre denna gången, innan affes gård stod en stor timmerbil på, och vi kom inte förbi där, så jag hoppade av, gillar inte när hon tjafsar genom att resa sig, inte på en väg med djupa diken på båda sidor.. så jag gick hela vägen tills vi kommit förbi affe och alla hans traktorer båtar m.m där de också blir tönterier lätt, sen hoppade jag upp, utan problem ! blev ganska mycket travo och galopp denna gången och inte så långsam "dressyrridning" som sist, utan full rulle, vilket både fyren och kyra gillade !!

red igenom skogen där de fick jobba med o lyfta på benen och sen galoppbacken och galoppvägarna, grusvägar som e perfekta för galopp, så de blev galopp !! :) och sen hem efter ett tag, de tog ganska precis 2 h och hästarna uppskattade dagens ridning ! :D


en bild från i vintras

dagen

hej hej !

tidigt morgon i dag med, sista dagen på kursen jag fotat, efter den runt 3-halv4 tog jag in en blöt kyra och lät henne torka, sen red vi.
idag så stod de galoppbommar på schemat, vilket hon gärna gjorde. skrittade fram länge och sen red jag på som vanligt, skrittade lite över bommarna som va upphöjda och sen på volt.

sen tog vi dom i galopp, och kyra va inte lite pigg ? blev även lite stark, så de fick bli så att jag till en början skrittade mot bommarna och 1galoppsprång innan fattade galopp, galoperade över och sen direkt halt, för att få henne lydig, vilket resulterade i att jag senare kunde galoppera på volten och guppa över bommarna, som ett avslut så la jag upp sockerbitarna på högsta så de blev kanske 60-70 cm och gjorde ett räcke som vi guppade över, då blev hon väldigt på igen, kunde inte släppa mycket på yttern inte, men jag är nöjd! kyra va genom svettig efteråt :D
skrittade ut en sväng sen.


Dagens jobb :)

bild059 (MMS)

Dagens jobb :)


go'natt

kyra fick äntligen nya skor i dag, hon fick vila också, suttut i ridhuset och fotat massor idag me, o de går bra :D

nu ska jag sova, go'natt


ett smakprov från dagen :)

dagen

fotade somsagt en kurs i stallet i dag, de är lite knepigt att fota i vårat ridhus då de lätt blir mörkt :( men men, vi får se om de blir några bra bilder.

sen ösregnade de massor i dag, så vi kan ju hoppas att de blir lite mjukare i marken nu !
kyra fick ett pass i ridhuset i dag, vet inte vad jag ska säga, skrittjobbade en del och galoppade lite för att få lite mer power, hon blev fin i bådavarven när jag släpper på inner, har jätte lätt att låsa mig där, ngn som har tips på hur man kan jobba bort de ?

sen något annat roligt är att jag åker till Jump club och tränar för sylve söderstrand och lotta björe på måndag-onsdag nästa vecka, ska bli riktigt kul !! :D


Har gått bra och fota, och ridningen har g...

bild058 (MMS)

Har gått bra och fota, och ridningen har gått okej :)


uteritt

hej !
i dag blev de uteritt, med några från stallet.
red affe vägen, så de blev lite i skogen, så hon fick lyfta på benen, och sen så skritt och travjobb bortåt, och sen galoppjobb hemmåt, ibland äre bra att rida med dressyrfolk, så de inte blir fullrulle hela tiden, hon fick skritta på ordentligt iom att de va stooora hästar och sen ti traven så blev de ett ganska lugnt tempo, så hon fick tid åt arbetet, och när vi vände hemmåt så blev de galopp hela vägen nästan till affe. lugn kort galopp, kyra fick jobba på ordentligt, hon va genomsvettig och hela halsen skummade :)
men roligt tycket hon de va ! och pigg va hon :D


i morn så ska jag fota en kurs som är i stallet, så kanske att ni får se några bilder ! :) riktigt kul och lärorikt att vara med 3 dagar på en kurs med helt annan inriktning, de är nämnligen akademisk ridkonst :D får se om de blir några bra bilder, de ska vara i ridhuset tuvär :(


bild från vår 110 debut i märsta förra året :)

underbar lovisa !!


malin bayard i blåsningen


RSS 2.0