hoppning

hej hej !
i dag vare hoppning som gällde, hoppade själv hemma så släpade inte ut så mycket, 2 hinder på långsidan med 17 m emellan och sen 3 markbommar vid C :)

de som jag ville fokusera på idag va min sits i språnget och mina hälar, och jag förbättrade de mycket, hoppade ju inga höjder heller, ett hinder låg på 80cm o de andra på kanske 70 :) jobbade ocksåå med att korta-länga galoppen mellan hindrena, och sen så skritt jobbade jag henne mycket också, satte i hop hindrensa och bommarna så man kan hoppa dom tsm sen också :)
är faktiskt nöjd med ridningen, brukar inte gå så bra när jag hoppar själv, men nu gick de mycket bättre än jag förväntat :)

nu åker jag imorn till Duved, så inga mer inlägg på en vecka, kanske mobilbloggar ngt :) martina ska ha kyra i 5 dagar :) hoppas de går bra för dom, och att kyra är snäll mot henne :)

bild från i sommrashade bra sålänge !

ponnyn som fick benet amputerat...

Möt Molly ponnyn. Hon är en grå spräcklig ponny som blev övergiven av sin ägare när orkanen Katrina drabbade södra Louisiana.

Molly tillbringade sedan veckor på egen hand efter katastrofen 2005 innan de slutligen räddades och fördes till en anläggning där övergivna djur bodde.

Även om det anfölls hon av en pit bull terrier och nästan dog.

Hennes högra framben skadades fruktansvärt och blev infekterat. Veterinärer tyckte att det var och Molly såg ut att vara på väg till BALLAR varvet.


molly
Men då kirurg Rustin Moore träffade Molly, han ändrade sig.

Han märkte hur ponnyn var noga med att lägga sig på olika sidor så att hon inte verkar få sår, och hur hon får folk att hantera henne.

Han sa: "Molly skyddad hennes skadade ben - hon förskjuts ständigt sin vikt och inte överbelasta hennes goda ben. Hon var en smart ponny med en allvarlig överlevnad etik."

Moore tagit bort sitt ben under knäet och en tillfällig protes byggdes. Molly gick ut från kliniken för egen maskin.

"Det var rätt häst och rätt ägare," Moore insisterar. Molly råkade vara en en-i-en-miljon patient. Hon är tuff som naglar men söt, och hon var villig att hantera smärta. Hon gjorde det klart hon förstod att hon var i trubbel. "

Den andra viktiga faktorn är att ha en verkligt engagerad och kompatibel ägare som strävar efter att tillhandahålla den dagliga vård som krävs under den tid som hästen.

 

pony
helt otroligt !! läs hela artikeln HÄR

ridhus

vet ni vad ? i morsen när jag gick ut så regnade de, LYCKA ! vill ha bort snön nu !!

red i ridhuset, vill ut igentligen men de va slaskigt o regnigt så då finns de ingen stans att rida :(
blev mycket galopparbete, med lite halter och sånt och även lite galoppombyten på en 8a :) hon va inte på alls bra humör i början, men sen så gick det helt okej, inte sådär wow bra, men de kan de ju inte gå varje dag. :D
red i typ 1h.

imorn så ska jag hoppa !! kulkul ! ska gå in på Hippson.se och kolla ifall jag hittar någon bra hoppövning då :) skriver i morn vilken de blev :)
eller har ni ngt tips ? gärna med lite studs i :)

sen något som jag inte tror att jag sagt är att jag åker till Duved (brevid ÅRE) på söndag, så imorn blir sista inlägget på en vecka, hoppas ni klarar er !

en sommar bild, snart sommar ?!

dressurponi !

hej !

red i ridhuset i dag, dressyr stod på shemat, först så va hon jobbig, jag lyckades inte släppa på innertygeln och därför gick de skit... men sen så började jag sakta men säkert släppa på den och då släpper såklart hon också och blev jätte fin ! :D jätte kul att rida i dag... gjorde mycket skritt-halt-skritt övergångar och halt-galopp-halt övergångar vilket gjorde att hon blev mycket lösgjord och började jobba ordentligt ! skrittade och travade mycket.
de känndes riktigt kul faktiskt ! red såklart med nya nosgrimman och nya jackan, sen så fick jag även mitt TÄBY RIDKLUBB täcke :) härligt !!!

tog massa sööta ponni bilder i dag också, hade dock lilla kompaktkameran därav kvaliten:kyra har fått back on track padd/skydd till bakbenen nu också, håller på att vänja in dom innan vi använder dom fullt ut.
har märkt mycke bra effekt av mitt knäskydd !!


film från hoppträningwaha... vad jag ljust hår jag hade innan :D ild på mej för er som inte vet hur jag ser ut :DDD


blogg tävling


ännumera shopping :DD

hej ! har köpt ännumera saker nu, dock kläder till mej :D ska ju inte till GHS så får shoppa på hemmaplan :)

åkte till anderssons och skulle kolla på deras rea, hittade en jättefin kingsland dun väst, med röda axlar :) gillade den verkligen men köpte den inte haha... får köpa den en annan gång :D
köpte ist en vanlig kingsland boomber jacka, marinblå såklart :D
jätte mysig med sammet i
http://shop.textalk.se/shop/2206/img84/h9384/139384-rescaledpic-283x283.jpg

och sen så beställde jag en tävlings shorta, rosa från kingsland den också (va slut) :)
hette "victoria long" hade långa ärmar vilket jag inte har någon med :) HITTAR INGEN BILD PÅ DEN :(


såklart så va inget utav detta på rean :( alltid när man hittar ngt så e de inte rea :((

nosgrimman

hej !
nu har nosgrimman som jag beställde kommit ! :D de är en exakt lika dan som jag köpte innan, den som kyra hade sönder :(

fick även en liten hästgodis me :) lite gulligt, beställde den här ifrån.
uppskattar ni att få med ngt litet när ni beställer saker ? :)

uteritt+ridhus

hej !
red ut till ladan i dag med 3 från stallet, mys ! skrittade och travade lite, sen så gick jag in i ridhuset och red lite, trav och galoppjobb mest, vilket gick bra ! hon va jätte snäll och arbetsvillig, kul att de bara går bättre och bättre nu ! hon va riktigt trevlig i dag, och jag har sakta men säkert börjat arbeta bort dålig avanor jag har i ridningen, som att lägga händerna på knäna och så :) så de är kul med utveckling.
dock så känndes kyra trätt i benen i ridhuset, de är nog jobbigare än vad man tror att skritta i snön även fast den inte e nge djup :D

tog lite bilder också, dock dåliga för de är de första bilderna med manuell inställning :D

blir bara en bild för blogg.se är jätte segt ! tog 10 min att få upp denna :S

snöstorm !?!

hej !
är det ågon fler som har snösto ? här snöar de förfullt och har gjort de hela dan och ska tydlingen göra de i natt också, så det blir ingen tävling i morn, jättetråkigt ! men man vågar ju inte köra i dehär vädret, inte alls kul om de skulle hända något.

vågar ju inte rida i ridhuset (lite feg) så trotsade snöovädret och red ut, dock så blev de inte så länge, red först lite runt ena åkern, eller kom inte runt, för de va sjuuuukt mkt snö även fast de va plogat :D så red på vågen till ladan, bara den biten som va plogad, galopperade lite fram och tbx och sen gick jag in. red barbacka också, mysigt ! :) kyra fick ha luva på sig för att inte få snö i öronen, frös inte faktiskt ! hade täckbyxor och gåås jackan och stooor halsduk och luvan på jackan över hjälmen :D

blev alltså inte så krävande ridning i dag, hoppas på att kunna gå ut och galoppera mer i morn, hon behöver de ! kanske rider bort till ladan hela vägen eller något, några ggr fram och tbx. hon behöver ut och springa  !:)


kyra <33


lekt lite i photoshop, fint ? :)

snöigt ridhus

hej !
tänkte dressyra idag, red i ridhuset ett tag, men sen så gick alla som va där ut en efter en, och tillslut va jag där själv, de gick helt okej, mycket bättre än de har gjort nu ett tag, vi har varit nere i en svacka nu, men de känns som om vi klättrar oss ur den nu ! :) körde mycket galopparbete, och hon jobbade på bra, va dock lite bråkig i början och tog inte vänster skänkeln alls, bara kickade mot den :p
men sen så, hon släppte och blev fiiin ! .)

men iallafall när alla hade gått så vill einte jag vara kvar själv... många ridhustack i stockholm har ju rasat senaste veckorna, och en takbjälke har gått av i vårat (dock lagad nu !) så jag tyckte inte de känndes så kul att rida runt där alldeles själv, så jag gick ut på åkern och red ngt varv där, dock så hade jag ingen pannlampa så jag såg inte så mkt, men hon jobbade på fint :) blir nog att rida där nu tills de skottat ridhustaket :D  så red inte så länge i dag :p kanske 45 min :)


hoppträning :)))

hej !
hopptränade i dag, och äntligen så klickade de ! fick en super känsla och kyra va på hugget, jätte kul ! va mycke studs lite korta och länga galoppen några speciella anridningar, och såklart bana på slutet :D har funderat lite på om jag kanske skulle göra en skiss på hur bommarna och hindrena står, men de skulle bara bli rörigt, haha. de är bommar och hinder lite överallt och mycket hinder, med knasiga vägar och sånt, nästan så man går vilse :p

tbx till ridningen så fick jag en bra känsla, hoppade inga höjder utan låg på kanske 1m, alltså de vi ska starta i helgen :)
jag har verkligen laddat inför träningen hela dan och ätit och druckit bra, hah har minst druckit 2l i dag hehe. dock så gick de lite fort ibland :)  men är så himla nöjd och glad, dock så såg de nog inte helt perfekt ut, men de va känslan jag ville åt ! vicktigt att ha bra känska innan tävlingen tycker jag, annars så kommer jag bli så nervös :)

banan på slutet filmades också, så de kommer upp !! :)

älskade bästa vän ! bild från idag :) <333slänger in en planering för helgen:
fredag: rida ut eller i ridhuset, jobba mycket i galopp :)
lördag: rida på åkern, checka att allt fungerar, mycket travjobb
söndag: tävling !!

snabbis i stallet :) <3

hej !
åkte ut till stallet en snabbis i dag iaf :)
Ulrika (ägaren) hade fått jätte ont i ryggen och kunde inte åka ut, fick reda på de av annakarin, vid 20.30-tiden, blev till att snälla pappa fick köra ut mej och så mockde jag och gosade med henne, tittade också på hennes ben, och vilken förändring !!! muggen är jättefin, hon är inte alls lika gallig !! vitlökskladdet+att vi lindar benen måste göra susen ! gu vad skönt med något som äntligen fungerar ! värt att pröva alla ni som har hästar med mugg. tvätta inte med vatten eller något sånt utan tvätta rent med kladdet på bomullstussar och häll sedan lite kladd på benen och linda över så de inte komer in någon skit eller liknande !! :)

blev på väldigt bra humör av de ! :) älsklings ponnyn <333rubrik...

.....skrev ett låångt inlägg, och tryckte på ngn knapp så de för svann, irriterande !!!
sen så har blogg.se typ legat nere, har inte kommit in på bloggen. :(

men i måndags så va jag på min efterlänktade fotokurs som hölls av nikonschool, absolut värt att gå på någon av deras kurser om man har en nikon kamera !! :) va mycket om olika manuella inställningar, fototips, tips om blixtar och sånt roligt. lärde sig massa om hur man ska göra, jag som inte är så jätte grym på min systemkamera :p
kanske ska skriva ett inlägg om kursen ?

har inte hänt så mycket annat, inget i hästväg.
fick mitt back on track knäskydd i går, de e jätteskönt !! :) men man ska ju typ vänja knäät med de, så ska inte ha de så länge.

på söndag äre sesongsdebut ! :) ska bli skitkul ! taggatagga ! nicole ska också dit, kul ! har inte träffat henne på jättelänge !! kul kul ! måste ta massa bilder på oss o hästarna också ! dom e ju släkt ! :)


nicole och kalle


jag och kyra


måste bara lägga upp denna bilden också, ponnysarna är så sjuuuukt sööta ! en minishettis och en shettis på
landet ! pytteliiten !!
tänk att jag har ridit den stora utav som 2, likör och igor :)ny header

nu har jag fixat en ny header :) lite slarvig gjord, men ska fixa till ngn dag :)

den gammla:

den nya:


vad tycker ni ? :)

kyras släkt i bilder

pappa lys de darmen:
http://www.ducaet.be/images/Lys-de-darmen-groot.jpg
farfar et hop

et hop's pappa pancho II

pancho II's pappa nithard

nithard's pappa dadji xx

dadji's pappa asterus

asterus pappa teddy


de finns bilder huuuuur långt bakåt som helst :) jätte kul ! sjukt bra hemsida som jag hittade på internationalshowjumping hemsidan och resten utav kyras släkt på pappsidan hittar ni HÄR
finns bilder på kyras släkt från 1918 :)

(tror de är i rätt ordning dom kom :p)

shopping

hej hej !
har klickat hem 3 roliga saker nu :)

en remont nosgrimma:

 

ett mias ländtäcke, marinblått med guldkant och broderat "TÄBY RIDKLUBB"

(utskuret för skänkeln, så inte som på bilden)och ett back on track knäskydd till mej, börjar med ett och ser om de fungerar bra !
http://www.carinashastshop.se/ben1.jpg


så nu är de bara en förbygel som ska skaffas, men har inte hittat någon som jag vill ha, ska kolla på södertörn i helgen :)
http://gelasridsport.com/200_150_csupload_13864612.png?u=633965476243950000

kolla lektion

hej !
igår va jag i stallet och kollade på ägarens lektion, tycker det är kul att se, hur tränaren utvecklar träningen, utefter hur dom utvecklas osv.
de gick bra ! de jobbade på med rakriktning och formen, dom rider klassik dressyr, med längre tyglar, men allt eftersom så plockar hon upp tyglarna, ju mer kyra arbetar och så höjerdom formen efter hand. kul att se !!! stor skillnad sen senaste träningen jag kollade på.

vi prövar nu också den häxbryggden som ska vara till muggen: olivolja, honung och vitlök. kleta på massa sånt, och sen linda runt de så de inte ska komma in något skit och sånt. hoppas de funkar, fick ett sms av hon som släppte ut  hästarna i morse om att de luktar vitlök i hela stallet :P haha.

lite bilder från hoppträningen på ohannesberg förra veckan:
dåliga bilder !!grymt !man blir grymt inspererad ! så sjukt bra !!! :)

bloggtävlingar


anmäld

södertörn ryttarcenter 21/2-010
90cm & 1m :)


Södertörn Ryttarcenter


hoppträning

hej !
kom hem saent i går, så bloggade aldrig då.
men jag va iaf och hopptränade, gick sådär, kyra har ju int egått så mkt i veckan, och så hade hon bara skrittat i går, så hon va överladdad haha och jag orkade inte riktigt de, hade både ätit och druckigt dålligt i går, och då brukar de inte bli nge bra :(
hoppade iaf studs och lite annat, sen bana på slutetet, känner mig inte helt igång en i hoppningen efter ett 7 veckors hopplov, så jag bangade på ett räcke, låg kanske på 130, kände mej inte redo för de, och sen att kyra inte gått så hårt efter skadan från förra veckans träning...

men kyra va duktig och så, sen så virrade jag ihop allt, när haking sa "släpp högerhanden" innan ett hinder så fick jag black out, kom ingte i håg vad som va höger och vänster, och sen så glömde jag banan och lite sånt cp...
nästa vecka äre träning som vanligt, och ev så ska jag åka till södertörn och tävla blir en 90 och 1m då, sen veckan därpå äre ingen träning och vecka 9 är jag i ÅRE :)


dressyr runt plogad åker

hej !!!
dressyrade idag, runt en av dom plogade åkrarna :) hon va suuuuper taggad, duracell kanin till 1000 haha men de e kul. ville inte alls arbeta, ville studsa och hoppa :P
gjorde mycket halt-skritt-halt på rakt spår, och även lite halt-trav-halt, de va nog väldigt bra !

jobbade mycket i skritt, blev jätte fin i slutet, när jag lyckas släppa på innerhanden, ett jätteproblem jag har ! att jag inte kan släppa på den, men när jag släpper på den så mjuknar hon med...  så de ska jag jobba mycket med ! tog även lite galopp i dag, hejhopp haha, springa är ju halva livsnöjet XD men tog de lugnt, försökte ha en så lugn galopp som möjligt ! :) dock så galoperade jag inte mkt eftersom att hon inte galopperat sen i onsdags.

sen kom jag in i stallet och tvättade muggen, sen så skulle jag kolla till såret från träningen, och de hade börjat vara... ush !!
tvättade de med hibiskrub, så skorpan lossnade:
(de undre rosa såret är de nya)


sen så sprutade jag in väteperoxid, de gör så att dåliga bakterier och sånt bubblar ut ur såret :)


sen så lindade jag henne övernatten, eftersom att skorpan försvann, och då finns de inget skyddande lager, sen så ligger hon alltid ner och sover, så vill inte få in ngt skit. :) va lite svullen också, men de är ju inte så konstigt :)
rosa vet-flex och rosa linda såklart !


hjälp ?

tror att de finns fler ryttare som jag, som får ont i knäna, inte enbart i ridningen utan i almännheten ? undrar vad ni gör åt de ?
har funderat på om man ska köpa back on track knäskydd till sig själv, eller magnet health skydd(sånna magnetskydd som hästrar också kan ha)  har ni prövat något av dom ? vad tycker ni ?

behöver tips ! de blir mycke bättre med sprenger stigbyglar, men de är ju inte helt borta, och sen är de inte bara i sadeln jag har ont :(

bot skyddet
http://www.tahorseware.se/pub_images/medium/ben1_2491.jpg

hittar ingen bild på magnetskyddet, men googla på magnet helth så komer deras hemsida upp, råkade spärra den, så kommer inte in, vet inte hur man tar bort spärren heller XD

luugn dressyr

hej hej ! i dag blev det en lugn dressyr i ridhuset, skritt och trav..  men började med att skritta runt den ena plogade åkern med två från stallet, kyra va lugn, men de är bra att rida ut med stoora hästar, då måste hon gå i en rask takt för att hänga med :p
red med novabettet i dag, har inte gjort de på år, men tror de uppskattas, dock så gillar jag inte riktigt tränset som de sitter på, de är ju ett dressyrträns med bred vitfodrad nosgrimma och rundsyttläder, men de finns ingen "hållare" för slem remmen :( sen så är de jobbiga gammla trasiga tyglar, men de går ju att byta XD

tbx till ridningen, så skrittade jag mest, lossade henne i sidorna och så, blev mycket voltarbete, dock va hon lite seg precis när vi kom in i ridhuset, men sen så blev hon piggare ! :D

en skön bild från i sommras XD ute på stranden :)juste !!! hittade ett recept på hästgodis på patricia's blogg har inte prövat de själv, men ska nog göra de  ! :)

(man kan nog halvera mängden så blir de inte så mkt)
Recept. Stor laddning.
1/2kg Havre gryn
1/2kg Rågmölj
1/2kg Melass eller sirap.

Rör ihop alla indigrenserna i en bunke, knåda ihop allt tills du har en klibbig deg.
Gör nu små runda kulor på ca 1cm. Lägg bakpapper på en plåt och
grädda i ugnen på 180grader i 10-15 minuter.
"Havre"kulorna är klara när do fått lite färg och går att bryta sönder.

hon har även en fototävling, så kika in !!
klickbild !fick min licens i dag också :) sköönt !

skrittjobb :)

hej  !
Kyra's ben såg jättebra ut i dag ! (såret) bara pyttelite svullen och rent och fint ! :) skönt !!!
skrittade ut, runt åkrarna som stallägaren plogat runt, va ute i ca 40 min, red med Sofia och Candy. travade lite också för att kolla ifall hon haltade eller inte, och de gjorde hon inte :) gick jätte rent ! ännu en lättnad !!

kyra va piggelin i dag, skuttade och ville inte alls skrittjobba RAKT FRAM, hon skulle gå sidled och studsa lite hit och dit hehe.
men de va kul ! fick jobba en lite, men skrittade mest på lång tygel, bara för att hon skulle få röra på sig, hon har bara varit ute och gott, och jobbat från marken sen i torsdag.

vet inte om jag har sagt de innan men kyra har mugg, och igår så fick vi någon kräm av stallchefen, så nu ska de förhoppningsvis bli bra ! fick ett annat tips från Sofia att man kan göra en "mirakelkräm" själv, som hon har använt massor, de e bara att blanda ihop honung, vitlök och olivolja :) kanske är värt att pröva !

togs lite bilder idag också, här e några:
tävling hos reitsport


klick bild !

hoppträning på johannesberg

hej !

kom hem sent igår, så bloggar idag ist,
va o hoppade igår, gick bättre än vad jag trodde, kyra tog inte skänkeln alls i början, men sen blev hon väldigt på XD riktigt kul va de.
gjorde mkt låååånga studs och korta studs, och sen evå relaterade avstånd, ett från oxer till räcke däre va 18,30m altså riktigt långa 4 galoppspr¨ng, sen så från den korta studsen(lr va typ 2 upphöjda bommar och en på marken emellan) till ett räcke där va de 14 m, altså korta 4 galoppsprång :D sen typ vanlig studs genom ena hörnet.

är väldigt nöjd, och de gick bra att korta o länga galoppen dock i den korta studebommarna så tog hon dom 2 sista med en gång några gånger hehe, tills jag fick till de, de va jobbigt tkte hon.

sen hoppade vi en liten bana på slutet, görmde sista studsen genomhörnet, och haking ropade på mej, och jag styrde mot den reflexmessigt och trodde ant att jag skulle hinna styra in på den (korta bommar) men han inte, så vi kom över ena hinderstödet och kyra snubblade till, och jag låg på backen haha. upp igen och ta studsen igen, sen står vi och pratar lite och då säger en i gruppen att kyra har gjort illa sitt ena bakben, jag hoppar av fort, och visst har hon de, typ 1dm under hasen rinner de blod, hela bbenet va rött :o tar av skyddet klär på henne och går in i stallet där, där en hovslagare va, som kollade på de, först så trodde han att de hade tagit på senan, och jag blev jätte rädd och nervös ! men efter att han och haking och 2 till kollat på de och spolat bort allt blod (de rann !!!) så såg de att senan inte va skadad och prövar att springa med henne, och hon haltar inget...
hovslagarn (som tydligen va väldigt duktig) sa att om de va hans häst så hade han åkt hem och bara lagt ett jodopax bandage runt, och inte ringa ngn veterinär.
vi la på transportskydden, och åkte hem, dock inte samma väg då de va snöstorm, så vi fick typ åka genom rimbo och sen motorvägen och runt allt.
jag ringde ägarn och hon tyckte nog att vi kyunde vänta med veterinär, eftersom dom tykte de, sen ringde jag ankan, och hon trodde inte de behövdes heller.

så hemma i stallet kyde jag de i 15 min med kallvatten och sen så fick jag hjälåp av sofia att liinda benet med massa bomull och jodopax, hehe snyggt blev de ! 3 lindor gick åt, och de är ju inte lätt att linda vid hasen heller.

fick iaf ett sms av stallchefen i morse att de såg bra ut och att hon va lite svullen, så vi hade tur ! kyra gick ut i hagen som vanligt i morse, tror de blir skritt o trav i helgen :Djuste förbygeln jag beställde va slut, så nu undrar jag vad ska jag ha för förbygel ?

svar på fråga

moa:
vad tycker du om lillhästen i stav ? säljer de sadlar också ?

svar;
jag tycker att dom va jättebra !den tjejen som kom ut till oss va jätte lugn och försiktig, och tyckte inte att de va jobbigt att kyra inte gillade henne i början, hon hade inte bråttom någongång och väntade ut kyra och stod och gosade med henne för att kyra skulle få förtroende för henne,  jag gillade verkligen de !
och trots att dom kört från söder som stan (västerhaninge) till 4mil norr om stan (vallentuna) så sålde hon inte någon sadel, utan 2 sadeljordar och ett fårskins fluff, och de känns som att de går att lita på dom, speciellt när man själv inte kan särskilt mkt innom sadelinpassning ;D

sadeln med nya fluffet och jorden :D

stall

hej !
va i stallet i dag, red dock inte då jag inte hade kyra, men åkte upp med ellinor, för jag ville se när peter red Fyren, han e inte riden sen sommaren (pga skada) och tyckte de kunde vara kul att kolla, han red honnom för ett tag sen och åkte av 2ggr på 5 min då fyren reser sig raktupp och typ gör katthopp, skuter rygg och har sig.
men de gick super ! hade inte en chans att resa sig eller så :D han är ca 185 cm imh också, så han e inte så liten :p

sen träffade jag kyras ägare och kollade såklart på när hon red kyra :D de gick också bra, men de va 8 pers i ridhuset så man såg inte så mkt :(( men gillar att kolla på när andra rider henne, sen så äre skönt att träffa henne så man kan prata, och inte bara smsa ! :Dhalkade på vägen till bussen, och krossade knäet typ, kan typ knappt komma upp för trappan här hemma :( har redan ont i knäna, och behövde inte ha ondare, :((( funderar på att köpa Back on Track knäskydd till mej, någon som testat bot på sig själv ? :)

ny förbygel :D

har klickat hem en ny förbygel nu, hoppas på att den kommer i veckan :D köpte den ifrån helsingborg equestrian & pet.
en horsewhere AMIGO, svart (såklart)med svart resår, någon som har en sån ?
Förbygel Amigo

RSS 2.0