kommentera ?

hej hej !
har sett att de blivit konstigt när man ska kommentera, att man inte ser inlägget, är de så för er också ? någon som vet hur man ändrar detta ? :(

nu har jag löst de :)

tretioförsta juli

hej hej !
vilken häst man har ! :) skrittade först ut med en från stallet, till ladan och hem, tog kanske 30 min, kyra jobbade på helt okej, mot de braiga hållet, och sen så tog jag lite galopp runt åkern, och jisses vilken fin galopp de blev idag, red henne lite böjd, och red i båda galopperna, jisses vad hon jobbade !!! fin tjej ! <3 red bara 2 varv runt och sen så skrittade vi av, riktigt roligt va de i dag !!!


VINN EN NAMNSKYLT I TRÄ !

kör i gång min första bloggtävling, de du kan vinna är en namnskylt gjord i trä med valfri text.

för att vara med i tävlingen:


1: kopiera bilden nedan och klistra in på din blogg/bilddagboken och länka till tävlingen.
( ta denna länken då de knasar annars :) http://klarrs.blogg.se/category/bloggtavlingar.html)


2: kommentera detta inlägg att du vill vara med och länken till där du lagt upp bilden.


3: ett plus är om du kommenterar då och då i bloggen samt lägger till mig i bloglovin.glöm inte att skriva din mail så jag kan kontakta dig om du vinner.
Lycka till !


tävlingen avslutad!

dagens ridning

hej !
herregud vad de blåser här !! gör de de hos er också ?

dagens plan var att hoppa lite, så vi gick in ti ridhuset och red fram travade över lite bommar, och sen tog vi nägra språng på ett räcka som låg på kanske 80 ? och de känndes riktigt bra ! :) hon va riktigt taggad på och hoppa och de mesta stämde ! så vi tog något språng på 1m-110 också, och de känndes riktigt bra ! ville inte hoppa mycket, för hon har inte hoppat på runt en månad, men de känndes riktigt roligt ! hon hade lagom med bjudning, utan att bli springig, och de som jag jobbade med på meetinget att ha samma rytm helatiden, HELA vägen fram till hindret, va inget problem, hon lyssnade kanon !

så de fick räcka, vi red bort till ladan och tbx med skritt-galopp-halt övergångar hela vägen bort och sen iom att hon blev så taggad så fick hon inte galoppera på hemvägen, utan vi körde en del trav jobb, med mycket skritt övergångar, och hon jobbade ordentligt !

dagens ridning var riktigt lyckad !! får se vad vi hittar på i morn, beroe lite på vädret men tror inte vi går in i ridhuset :D

en hagbild från i går, hon har allt blivit tjock lillhästen :D

p.s.
de kommer en bloggtävling senare ikv ! :)

klicka på f5 om du inte kan se den ! :)

jw byxor


regn,regn och mera regn..

har ni också bara haft regn i dag ? :O jätte tråkigt tycker jag, men de behövs !

i dag tillbringade jag 2 h att vänta på en hovslagare som aldrig dök upp, konstigt ! han brukar iof vara sen men inte särskilt mycket, fick inte tag i honnom heller :( så kyra fick inga nya skor i dag...

men de  blev lite dressyr i ridhuset, väldigt fin i vänstervarv frånbörjan, jobbade vidare med de och jobbade en del i galopp och även lite förvänd, men den gick inte så bra tuvär, något att jobba med !!
blev en del galoppjobb och där funkade hon väldigt bra idag ! :)
red kanske bara i 40 min, och i morn börjar vi där vi slutade i dag ! :)


galet snyggt !

är de bara jag som tycket de här ylle täcket är galet snyggt ? 999:- HÄR


3 dagar

hej hej ! har inte hunnit uppdatera förns nu,
men i måndags så sprang jag med kyra, och hon va bara lite stel i högerbak, så då red jag lite lugn dressyr på gr5äset, kanske 40 min, gick inte så bra, hon har ju vilat i 4 dagar och så, men vi rular i gång nu :)

sen i går så red jag dressyr för ellinor, de gick inge bra i början, men sen rullade de på okej mot slutet, hon gick ganske trevligt då ! :D men red bara i 30 min, de va alldeles för varmt och fullt med bromsar, så de gick inte mer, men vi red i alla gångarter och så utan problem, men de blev jobbigt med djuren..

och i dag så fick hon vila :) tyckte hon förtjänade de :D vi får se vad vi gör i veckan :)

Idag blire till och tvätta massa schabrak :)

dsc00002 (MMS)

Idag blire till och tvätta massa schabrak :)


dagen

blir ett snabbt inlägg, om dagen kommer i morn.

måste bara säga att kyra inte är halt längre, så jag red lite dressyr :D vad jag shoppat i helgen kommer upp i morn kväll :D

Kanske ni får se mig på tv i höst ? :)

bild051 (MMS)

Kanske ni får se mig på tv i höst ? :)


Dagens underhållning :)

bild050 (MMS)

Dagens underhållning :)


Nu blire å motionera mulle med fyrhjulinge...

bild049 (MMS)

Nu blire å motionera mulle med fyrhjulingen :)


Är hos rebecca nu, hon är duktig och fixar...

bild048 (MMS)

Är hos rebecca nu, hon är duktig och fixar hagarna, snart blire 4hjuling med mulle på släp :)


.

hej !
kyra dick inte helt rent i dag heller när jag sprang med henne, så de blev en mys dag, vet inte riktigt vad de är, men hon kan ha fått en smäll i hagen, hon har mycket sår, och är lägst i rang, så de är inte omöjligt. men jag åker till västkusten i morn och är borta några dagar, så kollar jag henne när jag kommer hem, är hon inte bra då så ringer vi ut vet ant, sen ska hon få nya skor på torsdag nästavecka, och vi stallar in henne när jag kommer hem, de e jobbigt att stå ute nu..


bild från förra året då kura åkte med till landet :)

dagen

hej hej !
blev ridhuset i dag då jag ville kunna rida ordentligt, gillar dock inte underlaget där heller, men men. skrittjobbade ganska länge, hon va stel o så, sen när jag travade så känndes hon inte helt fräch, så jag gick upp direkt och ringde en från staller som fick komma o kolla på när jag sprang med henne, och hon va lite stel i bakkärran, inget annat, kan kanske vara träningsverk från gårdagens klättring ? i morn får vi se vad vi hittar på, kanske blir en skritt tur..  och sen så åker jag till landet på torsdag och är borta ca4 dagar och då får tjejen vila. :)

va på stall granby en snabbis också och köpte nya sporrar, sånna "hundtand sporrar" Haking tror de skulle vara bra på kyra, så de ska jag testa
http://www.topequestrianwear.com/bildtest.php?bild=produktbilder/3810.jpgde är alltså små piggar på innsidan av bygeln ist för en stor på mitten :)

pessoaschabrak

De är inte mycket grönt gräs i hagarna nu,...

bild047 (MMS)

De är inte mycket grönt gräs i hagarna nu, passar på att beta henne där de finns gott gräs


Nya flughuvan

bild043 (MMS)

Nya flughuvan


dagen

jisses vad hårt de är i marken nu ! går bara att skritta...  ... regn ? jag tack. hur är underlaget hos er ?

skrittade iaf ut med kyra i dag, ut i hasses skog och klättrade lite, inte en broms va på oss, konstigt... kanske nya broms medlet hjälpte, effol's broms blocker.
klättrade iaf runt lite i skogen i ca 40 min, de fick räcka för dagen, svättig blev hon också. :)

sen fick hon en ny flughuva också, brunrutig, samma färg som hennes regn-och vintertäcke, synd att hon inte kommer  ha de samtidigt :p

bild kommer !
anourlunda GPA hjälm

för er som söker en anourlunda GPA hjälm, så finns de här för bara 439 kr.
de har även GPA speed air för 2410 kr, men bara några storlekar kvar.den finns här

ny design

hej hej !
har suttit och filat på en ny design ikväll, vad tycker ni ? :)
(kan ni inte se den ? klicka på f5)

headern
http://klarrs.blogg.se/design/images/2010/headern_98683691.jpg

hemma !!!

hej hej !
nu är jag hemma igen :) tack ni som gästbloggat!

jag har haft en riktigt härlig resa ! men saknade min lilla Kyra mot slutet. skönt vare att komma hem iaf !

i dag så har jag varit och ridit, kyra va supertaggad, hon har tagit de lite lugnt när jag va borta, riktigt mkt energi ! galopp och skritjobbade mest i en timma, eftersom hon hade all energi så fick hon sträcka ut sig ordentligt i galoppen i början för att sen samla i hop sig och skritt och trav jobba lite, vilket blev bra, hon jobbade lite för studsig men ändå helt okej fin vissa delar av passet, de va nog ganska varmt, men jag tykte de va lagom hehe, sista dagen i kroatien hade vi 46 grader i skuggan och helt vindstilla. de blåste ganska mkt i dag och de va skönt !!


sista inlägget

 från mig, det har varit roligt att gästblogga här. eller inte hahahhahaah tja!


rösta

Plix Plix Plix rösta på mig här! tar 2 sekunder, gör det är ni värlens bästa läsare :D
Om ni vill läsa vad jag gjorde med mina hestar igår kan ni gå in på min blogg!

Spotify Premium

Alla känner vi ju till musiktjänsten Spotify som är så underbart bra med sina irriterande reklamavbrott. Men, vill du slippa reklamavbrotten? Då kan du få Spotify Premium heeeelt gratis om du klickar här. Det enda du behöver göra är att bli medlem och aktivera dig genom att värva några vänner eller svara på några frågor. Låter bra va? Det är det med. :)


tävling


Presenterar mig

Hej alla Klaras läsare! Nu halkar jag in här som en gästbloggare en aning efter de andra två, detta för att jag varit nere i Skåne och jobbat under två veckor och kom hem först igår. Men nu är jag hemma och ska se till att uppdatera lite här i Klaras blogg med. Mitt namn är iallafall Rebecca Axelsson och jag är Klaras syssling. Jag bor i södra Sverige med Halmstad som närmsta stad. Jag är 16 år och har en D-ponny här hemma som heter Merlyn Naff, även kallad Mulle. Han är en 11 år vallack och av rasen welsh cob efter Synod Rembrant - Twyford Domino. Jag har haft honom i två år och det har varit en kämpig tid där jag inte fått något gratis. Han var i sjukt dåligt skick både ridmässigt, fysiskt och psykiskt när jag köpte honom så det fick jag sakta men säkert jobba upp och när det väl hade löst sig ganska bra kom det fram att han hade ont i ryggen så hela förra sommaren kämpade vi med rehab i form av tömkörning, longering, klättring för hand.. You name it! Vi tävlade lite grann förra året men fick ingen riktig rutin på det och resultaten var inte dom bästa direkt, men nu i vår har vi tävlat på rätt bra och kommit in i det bättre. Vi tävlar hoppning och änsålänge bara LD/LC. Till hösten ska jag börja på Plönningegymnasiet och gå naturbruk/naturvetenskap med inriktning häst så då kommer både jag och Mulle flytta ut dit. Det var völ lite om mig, är det något ni vill veta så är det bara att fråga på! Vill ni kika in på min egen blogg så kan ni klicka här, och det tycker jag allt ni ska göra! :)


Lokal hopptävling Himledalen, Oktober 2009


Lokal hopptävling Hermanstorp, April 2010 

Dressyrdebut. Lokal dressyrtävling Hylte RF, Maj 2010 


Lokal hopptävling Halmstad FK, Mars 2010


Lokal hopptävling Harplinge RK, September 2009. Första nollan!


rösta på mig!

Rösta på mig här! :D


Packar väskan :)

Bella här :) Har ju skrivit på den sidan där jag bara skulle ha min presentation men nu tänkte jag börja skriva här lite med ;)
Packar min väska, åker ju till Madeira imon :) Ska bli skönt att få komma iväg ett tag å lägga de som hänt bakom sig så att säga :) Har ju varit lite sjuk nu i helgen men kände mig bättre idag faktiskt :) Men känner nu när jag är uppe och springer att kroppen inte är riktigt med mig hihi :P

Får se om jag rider en sväng ikv, de är så varmt här så de får bli sent isf ;) Ska ju tvätta shabrak med så att Olivia, som ska rida Rosa när jag är iväg, har några att byta till. Men vill rida Rosa nu innan jag åker, kommer sakna henne när vi är iväg, tur de bara är 1 vecka :) Men Olivia tar nog väl hand om henne :)

Nej nu måste jag packa vidare! Lägger upp en bild på min Finis med :)

 

från kroatien

hej hej !
jag har de riktigt bra ! de är minst 40 grader i solen och 29 grader i vattnet :D har än¨ålänge badat solat åkt båt, och mycket mer ! ni kanske får lite bilder ngn dag, men de är inte inkoplat i datan än så länge :)

från balkongen


(till bella: de är bättre ifall du skriver i den "stora" bloggen, den andra var egentligen bara till din presentation, men gör som du vill !! )

;)

Vet inte om det är någon som har fattat att ni kan klicka på bilden på mig och Rosa så kan ni se vad jag har skrivit under 1 veckas tid nu ;) / Isabelle :)

dagens ridpass

Blev konditionsträning för båda hästarna


svar & dagens ridpass

Svar till Isabella: Rille är ett svenskt halvblod och Calle är ett belgiskt varmblod.

red båda hästarna i ridhuset så de slapp bromsarna och flugorna. Red markarbete på Rille, 3 galoppbommar och en bom som jag red över när jag kände för det hehe. Rille blev stark ibland var var annars väldigt lydig och pigg! 
Calle red jag inte så mycket över bommarna då jag fokuserade mest på att lossa honom. Red utan stigbyglar och han vart väääldigt fin då! JObbade lite med skänkelvikningar och enkla byten. 

Kör en dagens outfit! :D

Träns: Dyon
sadel: E. Jeffries Elite
skydd: Veredus Carbongel
schabrak: från Hööks med inbyggd padd
bett: 3delat med fasta ringar
stigbyglar: dåliga från hööks haha
sadelgjord: vet ej märket men köpt på Stenbergs Läder.
och en tjock häst!

träns: JW
bett: 3delat sprenger
sadel: pessoa
schabrak: från hööks tror jag
skydd: eskadron
padd: Stockholms Hästbutik vet inte märket.
stigbyglar: sprenger
sadelgjord: magplatta, vet ej märke. Köpt på stenbergs
 


dagens ridpass

Red på hästarna på ridbanan, rille var otroligt fin men calle var hemsk..Fick inte riktigt loss honom i vänster.

Det är tråkigt att blogga här, sorry Klara men dina läsare är inte speciellt roliga hehehehehehhehehehehheheheh puss!


uteritt

red ut på båda hästarna, pigga och glada!


dagens ridpass

Båda hästarna blev skodda idag. Rille skulle ha blivit skodd den 20de men han hade växt 2 cm (sist han skoddes var ca 1 månad sen) så hon vart tvungen att sko om 3 hovar och Calle fick nya skor också. Fina fötter har mina hästar nu!
Jag red ut på Rille medans Calle blev skodd. Han var väldigt fin och mjuk, lite spänd. De vita höbalarna på åkrarna var jätteläskiga tyckte han. Han bråkade lite men i överlag var han avslappnad och fin! Behövde inte lossa men samtidigt går det inte att jobba honom ordentligt ute då han inte är helt fokusrad på mig. Jobbade i låg form i skritt och så travade jag lite. Pigg och glad häst! tjock också, han har blivit rund, kommer bli svårt att få bort magen helt!

Calle gjorde jag samma sak med, dock så travade jag mer och tog även en galopp då han kändes låst i bogarna så han fick sträcka på sig och kom loss lite. Han var också väldigt pigg och spänd större delen av ridturen men när han väl slappnade av var han fin! Fick dock hoppa av och leda honom eftersom han blev som en sten när han såg balarna, helt okontaktbar. Men vi kom förbi iaf och jag kom upp på honom utan pall!


presentation

Tja! Tänkte jag kunde skriva lite mer invecklat  om mig själv och mina hästar.

Jag är snart 17 år, har som sagt 2 egna hästar som jag tävlar i hoppning. Jag bor i Stockholm och känner Klara genom att vi stod i samma stall ett tag. Jag går i Realgymnasiet inriktning häst, någon som sökt dit eller kommit in? :)

Min ena häst heter Richard Geere och kallas Rille. Har haft honom i över ett år. Född 2004 efter Rambo 910 (såldes som dressyrhäst), tävlad 95 cm felfri. Endast tävlad en gång och beter sig som en rutinerad tävlingshäst på tävling, en riktigt guldklimp! har själv utbildat honom, hoppad 140-145 cm. Målet för honom iår är att debutera 110. Han har enorm kapacitet och stor vilja vilket kommer göra honom till en superstjärna.Cannavaro, Kallas Calle. valack född 2002. Tävlad 130, hoppad 155 cm. Jag har tävlat honom upp till 110 och målet i år är att kvala 130. Riktigt snygg och trevlig häst som kommer kunna gå de högsta klasserna i framtiden. Efter Lys de darmen (som Kyra! Så ja, de är släkt) Har haft honom sen november.


har även en egen blogg där ni kan läsa mer om mig & mina hästar.

//Nicole


Nicole Gästbloggar

Tjääna Klaras läsare!
Nicole som skriver, jag är inte hemma just nu så jag tänker inte sitta vid datan men tänkte jag kunde slänga in ett litet inlägg så bloggen inte ser helt tom ut!

Jag heter Nicole och har 2 egna hästar. Tävlar hoppning men tycker även dressyr är kul! Kommer självklart skriva lite mer invecklat imorgon men tänkte att ni kunde få ett litet "smakprov" haha. Hare bra!

båda hästarna går på bete för tillfället men ska sättas igång på måndag!

//Nicole


vila

bild041 (MMS)

kyra fick vila i dag också, de är alldeles för varmt för att rida nu, de har varit 30 grader i skuggan heladagen och på thorsholma äre vindstilla, hennes ögon har blivit rinniga utav flugorna, och flughuvan va för liten, så hon fick ärva en grimma av en i stallet och ha på flyway, jag har bara lädergrimmor, de andra har tappats eller slängts... innan kyra så red jag noppe, va ute i skogen barbacka och red, mysigt ! skritt trav och galopp, jätte mysig kille ! :D där blåser de en del iom att de ligger vid havet, så där va de ganska skönt att rida :) i morn så åker jag till kroatien, men jag har fixat gästbloggare så bloggen kommer uppdateras, och jag kommer kanske med ngt inlägg från värmen :D ha de bra !!


dagen

hej hej !
har bara varit ute hos kyra i dag, och tog in henne och skulle rida, men hon va riktigt trött, de hade tydligen släppt in 2 nya hästar till i beter hagen, och i förrgår så kom de en till, så nu är de 6 st hästar på betet, kan tänka mej att de har varit full rulle, kyra som är låg i rang också, men inga skador som tur va ! kyra springer oftast i väg (om hon hinner) hon gillar inte sånt.
men de blev ingen ridning i dag, de hade hon inte orkat, så gick ner i ridhuset och släppte henne lite, så vi löslongerade lite i mest trav och galopp i kanske 20 min, och jisses vad hon lyssnade bra !! gick på en volt runt mej och travade när jag bad henne och galoperade när jag bad henne.

sen gick vi upp och borstade ocj mös, hon måste ha varit riktigt trött, för jag kunde tom klippa öronhåren på henne !!! :D har inte kunnat göra de sen förra sommaren då hon också va lite trött :p

sen åkte jag o köpte en ny flugluva till henne, såg att flugorna varit på hennes ögon i dag :(


tävling hos lovisa

wow ! ännu en grym tävling !!


RSS 2.0