dagens ridning

har varit ute och ridit noppe i dag också, och i dag gick de mycket bättre, red bara med skänkeln och höll inte på och fippla ngt med handen (detta ska jag ta med mej till kyra !) vilket gick mycket bra ! P red honnom först, och sen jag, roligt ! bara basic jobb att få honnon frammåt sen neråt, vilket gick bättre än i går !


här e lite bilder från idag:tävling hos showjumper & warnmark igen ! :Ddagens ridning

hej hej !
dagen har varit bra, en del åkande.
började med att jag och P va ute och red noppe, gick bättre från början i dag, men de är en bra bit kvar :) jag red först och P red sen, så jag red fram och började med jobbet så fick hon avsluta, tvärtom från igår, och i morn lär vi göra tvärt om igen :D

sen åkte vi till kyra, hoppade lite kombilation, lite galoppbommar och ett sockerbits hinder på en 8a. vilket känndes bra, jobbade med de som Charlotte hjälpte mej med i mariefred, alltså de med att rida i samma rytm hela tiden, och de funkar, hoppade inte mer än kanske 70-80 cm, de räcker ! hon ska ut på bete helt och vila på lördag tror jag de blir. :)

i morn ska ni få lite bilder från när jag rider ponnyn, jag lovar ! :D


dagen

hej, nu ska jag berätta...
de som jag sa i går att jag skulle göra ngt roligt i dag, jag och en från stallet har varit ock provridit en ponny som vi troligtvis ska ha i sommar,
en welsh cob valack på 135 cm imh, Noppe (har för mej att han hette de.) han är 7-8 år och riden en del men inte arbetad, inte "skolriden" men han va riktigt rolig att rida, inte ha någonting i handen utan rida med skänklarna och erbjuda ett stöd på ytter. P red först, och då hade han en ganska trippig ("ridskoletrav") men de blev bättre, och när jag red gick de bra ! :D så vi ska ut dit i morn igen, rida lite och så. kul kul, sen får vi se hur de blir, åker bort på lördag... men sen så.

lite bilder, super söööööt !

dagens ridning

hej hej !

släppte ihop kyra med 2 nya hästar i går iom att cinnamon har gått in, så kom 2 nya ut. och ihopsläppet gick bra, dock så är dom hästarna väldigt på, och de gillar inte kyra riktigt..
när jag hämtade henne i dag så hade hon fått en spark högt upp på vänster fram ben, där är de riktigt svårt att linda med vetflex, och hästplåstret satt inte jätte bra, men de sitter så länge de sitter, inte mycket o göra.

men dressyrade i dag iaf, först va hon ganska stressad, men sen fick vi hjälp av ellinor, och då lugnade hon sig (och jag...) och hon blev fin, skritten är jobbigast, men galoppen funkade riktigt bra ! roligt roligt, de va bara basic för att lösgöra henne och så :)

i morn händer ngt riktigt roligt, mer får ni troligtvis veta i morn ! :D


dagen

hej hej !
dressyrade i dag, hade dock glömt mina ridbyxor hemma, så red i mjukisbyxor, vilket inte blev så lyckat, för jag åkte runt massor i sadeln. men jobbade bara lite basic, litte jobb för att lösjöra henne, de gick inte så bra, vilket är synd för jag va riktigt taggad på att dressyra i dag, red inte alls länge.

men men, de är en dag i morgon också, och då ska jag verkligen jobba med dressyren, och inte sluta förns de går kanon ! :D

sen har jag en fråga till er, jag ska resa bort ett tag, åker den 3e, är de någon/några som är intresserade att gästblogga ?midsommar bilderna!

hej ! är precis hemkommen från stallet och ska snart iväg igen, men tog en del härliga bilder som jag tänkte dela med mej av :)


haha, skaka på huvet :D

de syns att jag är hoppryttare va ? :)

glad midsommar !!! :)

dagen

hej hej !
hade både kyra och gul i dag.

börjar med kyra, först klev hon på min fot, så den är helt blå-röd svullen, känns som en stukning.. men tog in henne, tvättade såret hon fick för ngn dag sen, ser ut som ett skärsår, gillas inte nu bland alla flugor så hon har vetflex på. sen så red jag ut bort till hasses skog och klättrade runt där i skogen, bara busade. mysigt, dock är de väldigt mkt mygg/knott och broms ute nu :( men kyra va riktigt pigg och glad ! hon älskar att vara i skogen inte på stigarna utan klättra runt mitt i skogen, de är bra !
sen la jag om såret, fick låna "hästplåster" av en i stallet, typ skumgummi med klister på ena sidan, så satte jag en kompress på såret och den och sist ett varv vetflex så de sitter på i natt.

sen så hade jag ju Gul också ! får nu trava i 10 min, så de gjorde vi på vägen till ladan, mötte en älg nästan vid ladan, eller den stod på en åker brevid vägen och de är de ända gul är rädd för, så vi vände och på vägen hem står en till älg på en åker en bit bort, ush ! har aldrig träffat älg där innan. men men, han va riktigt stark i traven på vägen hem, travade på, och jag fick inte stopp på honnom, han gjör inget dumt, bara travar haha.

men sen på vägen hem så svängde vi förbi veda butiken och köpte en rulle sånt hästplåster, och sen 2 rullar rosa vetflex, och en rosa flyway :) så nu så ska hon plåstras om ! lilltjejen <3Dax för häst nr 2 :)

bild032 (MMS)

Dax för häst nr 2 :)


ryttarträning

sprungit ca 4 km ikv, samma tempo hela tiden.

ryttarträning

sprungit ca 4 km ikv, samma tempo hela tiden.

dressyr !?

vet inte vad jag fick för mej, men tog både dressyrsadel och dressyrtränset i dag, dock så tog jag bort stigbyglarna, red i shorts.
men vad händer ? jo, en mycket sammarbetsvillig häst, skrittar super, tar mina hjälper mycket bra. öppna o sluta va inget problem, så de jobbade vi med ett tag i skritten, sen va de inget problem i traven heller, gjorde de inte i galopp, men hon va redigt fin i galoppen också, jobbade med att flytta för skänkeln i galoppen, och sen att rida i samma rytm hela tiden ! och de känndes suåer i dag.

sen på dressyrtränset så är de novabett och engelsknosgrimma, hon trivs med novabettet, ska nog rida lite mer med de !! :D


dagens ridning

hej hej !
red cinnamon i dag, hon va lite seg, hon har prec som kyra sovit första natten ute, men jobbade bara basic, mycket skrittjobb, och sen satt jag ner och jobbade henne i stallet, orkade inte så mycket då hon har ett väldigt stortsteg, så man studsar en del ! men de är bra träning för mej ! men lite galoppjobb också, hon tyckte de va jobbigt med att fatta högergaloppen i dag, men de gick helt okej idag !

de är bara kyra och cinnamon i betes hagen så tog jag in kyra, och hon hade fått ett sår på häger bak, som ett jack, att hon gått emot ngt. hn va inte svullen men de ömmade lite när jag tvättade. satte på en kompress med vetflexlinda runt över natten o sen ut. 

tog lite hagbilder på dom också !

Sitter på bussen på väg till stallet nu, b...

bild031 (MMS)

Sitter på bussen på väg till stallet nu, blir bara ridning på cinnamon idag :)


dagen

kyra fick somsagt gå ut på bete i morse, med cinnamon, bara dom 2 i hagen, myys !!
så tog bara in henne en stund och borstade o sprayade flugspray på henne :) tror de va skönt för henne att vila efter helgens äventyr.

sen har jag ev en annan roligthet påväg, ngt riktigt spännande, ni får veta senare ! :D


Nu har kyra och cinnamon gått ut på bete, ...

bild028 (MMS)

Nu har kyra och cinnamon gått ut på bete, riktigt skönt för dom, men kyra ska ridas i 2veckor till :)


meeting mariefred

hej hej !
helgen har varit riktigt rolig, mitt första meeting.
vi kom dit på fredagen, och kyra fick största boxen på anläggningen, trots hon va minst, men de vet ju inte dom :p vi sov inte mycket första natten, men upp vid 7 på lördagen och ner till tävlingsplatsen, gick banan till 1m och den va snäll och lite rolig ! :D
fixade kyra och red fram, och in på banan, de ända jag skulle tänka på var att hålla samma rytm genom hela banan, och de gjorde jag, och rundan blev super, dubbelnolla, men inte fort, jag rider inte för att vinna, utan för att få rytm och få in mek på den nya ridningen som jag håller på att byta till...

och i 110 samma dag så gick de lite för fort, hade inte likastort fokus på rytmen, trots de är de som jag skulle fokusera på... och vi kom inte så långt, satte henne lite i botten på ett hinder, och hon hoppade väääldigt stort och herregud vad jag flög ! :p och landade tuvär på marken. men de gick bra med mej haha, lite synd, men man måste ju ramla av också !

sen red jag 110 dag 2, och red i en bra rytm och lagom fart, men mot 5an, kombinationen så släppte jag henne tuvär, och hon missförstod mej lite, och stannade, sen fick vi ett stopp på B hindret också, av samma anledning, och eftersom de är regionalt så blev vi uteslutna. synd ! men är man under utbildning och inte har så stor rutin på tävling så är de ju sånt som man ska lära sig av ! ellerhur?

här e iaf massa bilder från helgen:


bland de minsta hästarna och största boxen :)


Är på väg hem nu, har varit bra väder och ...

bild026 (MMS)

Är på väg hem nu, har varit bra väder och roliga banor, dock inte toppen resultat men en utveckling i min ridning, skriver mer när jag kommer hem !


Har kommit fram nu och ridit en sväng, kyr...

bild024 (MMS)

Har kommit fram nu och ridit en sväng, kyra fick största boxen :) och vi har hus med pool, och de känns super ! Kyra är riktigt nöjd !


Hittat numret, kollar om de funkar ? :)

Hittat numret, kollar om de funkar ? :)


nu åker jag

nu åker jag till stallet :) åker vid 3 till mariefred, ska bli riktigt roligt !! har inte nummret till mobilblogg, och hittar de inte heller :( så just nu ser de ut som att de blir tomt här under helgen :(


igår och idag

han aldrig blogga i går, men jag markarbetade lite på grästet, eller först galoppade vi fram o tbx till ladan och sen lite skrittjobb på gräset, sen så markarbetade vi :) hade två små kryss eftervaran, och sen så ett sockerbits hinder vid sidan om, kryssen låg så om man ökar så va 1 glps perfekt och om man kortade så funkade 2 glps grymt. kyra va riktigt taggad och på, jätte pepp, ville galoppa, fick hon inte de så studsa hon hehe, söt <3

sen i dag så tog vi ett dressyr pass på gräset, hon va riktigt pigg när jag kom in på gräset, ville galoppera direkt och studsade massor, skrittjobbade henne då ist, väldigt pigg. men mot slutet blev hon helt okej i formen, då tog vi traven och galoppen också, den blev okej, inte mer inte mindre. men de va inte läge att ta en större fait i dag, vi åker ju på meeting i morn, och ville inte att hon skulle surna ur, ston... :p

så idag packade jag och fixade, allt. kyra fick ett bad också :) så nu är hon ren och fin !!  :D

shopping

igår köpte jag nya hinkar till meetinget, rosa ! :) hittade de på clas ohlsson ! :D ena e lagom stor att fixa betfor i, och andra att lägga kraften eller havren i :)

sen i dag så va jag i väg igen, köpte ett par nya vita ridbyxor, och till allas förvåning, oskodda :S men dom satt super, köpte dom på stockholms ridsport, de är från gersemi, lite jeans modell, sitter super ! :) kanske ett nytt favoritmärke ?


dagens ridning cinnamon

hej hej  !
red cinnamon i dag igen, och de gick mycket bättre denn gången ! :) inget tjafs eller några skutt. känndes som om hon gjorde de jag bad henne om, jobbade mycket basic, volt arbete och längs fyrkanten, flyttade en del för skänkeln och så. och hon jobbade på bra, hon är väldigt snäll ! inte som kyra som om man säger till henne så grinar hon till först och sen gör de man ber om, här kommer de med än gång, och hon är lätt att jobba med, mycket enklare att jobba med än kyra, hon e nog ganska svår riden egentligen... (kyra alltså) skritt trav och galoppjobb inga problem, inga jätte stora krav iom att de va 2a gången jag red henne :)

har hittat lite bilder på henne:

kyra och cinnamon


cinnamon och urbine
kyra och cinnomon, kyra står framför, hon e mycke mindre än cinn,

tävlingströjan

hej hej  !
sara ville se pärlorna på min kingsland tävlingströja, de syns ju inte på produktbilden, så här e lite bilder på den :

bakifrån


i nacken


framifrån

tävling hos showjumper


dagens ridning

hej  !
har fortfarande ont i nacken, så blev ingen avanserad ridning alls. red bara Gul i dag, och han har ju inte varit helt fräch, så vi skrittade till ladan och tillbaka, han får trava 1 6 min, men vi höll oss i skritt i dag. hän är väldigt tung i handen, och jobbig att arbeta, men en super mysig häst !


dagen

hej hej !
i morse vaknade jag mer riktigt ont i nacken, och de har jag fortfarande, jobbigt !!
men åkte iaf ut till stallet, och mockade och fixade, de va riktigt jobbigt att mocka, kan inte vrida huvet åt vänster...
men kyra va tvungen att gå ändå, iom att hon vilade igår. så jag fick bita ihop, red bort mot ladan och tillbaka, mest galopp och knappt ngn trav, då de gjorde ont i nacken att rida lätt. de blåser som sjutton här, och kyra blir intr precis lugnare av de, pigg häst som var tittig/spänd och ont i nacken var ingen bra blandning, men jag försökte lossa henne i sidorna, men de gick inte så bra, så jag gav faktiksk upp för dagen, i morn ska jag inte rida henne, ska ha Gul då, han har tydligen varit jätte stark senaste dagarna, hoppas nacken är bättre då !

gammal bild på prinsessan <3


imorgon

hoppas vädret är som de lovas, vill inte gå in i ridhuset !!!


glöm inte att titta in på rebeccas blogg där jag gästbloggar ett tag.

tävling


sdfsdf

hoppning

hej hej !
hoppade lite hemma idag på gräset, fick lite hjälp utav pelle. hade först 3 upphöjda bommar på böjt spår som vi travade igång lite på, de gick bra, hon va ganska stel i sidan i båda varven, lossade de ganska bra, och sen så började vi hoppa, hade 3st kryss på medellinjen med 17,5m mellan varan, målet var att rida på 5 jämna galoppsprång, och de är inte så lätt, iom att de lutar också så blir de lite jobbigare, och hon va ganska pigg, men de blev inga problem sen :) vi löste de ganska bra, men jag va tvungen att ta halvhalten över mellersta hindret större, för att hon lyssnade inte, jag måste verkligen jobba med de, att inte mesa, utan ta i.

när de funkade i båda varven åt båda hållen så höjde vi, och hoppade åt de hållet de va uppförsbacke, med första på 1m och sen de andra 110, där skulle vi rida på 4 jämna, först blev de ganska långt mellan första och kort mellan andra, där ockaå pga den halvhalten som inte funkade i början, men de blev bättre och de 2 sista gångerna så gick de kanon ! hon lyssnade både bakåt och frammåt  ! :)


dagens planer

sista dagen i skolan i dag, hade bal i går, och därför ingen uppdatering, inget stall heller. men nu ska jag snart ut och rida :) tror de blir dressyr på gräset, men få se.

sen så gästbloggar jag i Rebeccas blogg nu medans hon är bortrest :)

bild från balen:

ny häst

har prövat att rida en annan häst i stallet i dag, (vill rida så många som möjligt paralellt.)
Cinnamon, ett svart sto på 6 år, ca 173 (?)

red först bort till ladan och tillbaka med Maria och Fyren, sen så gick jag ut på gräset och red lite. skritt trav och galopp. skritten gick bra, inget speciellt. sen i traven så kräver hon ganska mycket drivning, och går man på henne för lite så stannar hon, och för mycket så sparkar hon eller fattar galopp, de va en svår balansgång där, och iom att jag inte känner henne så vågar jag inte gå på allt för mycket...
sen i galoppen så blir hon lite studsigare, gå jag inte på så mkt så går de väldigt långsamt, och hon bryter lätt av, men går jag på för mycket så flyger de en dojja, eller så blir de ett bocksprång, även där e de en svår balansgång. men jag känner henne inte alls och igentligen så skulle jag vilja gå på henne lite mer så jag får lite mera power, men då vet jag inte riktigt vad hon gör, iom att jag inte känner henne så vill jag inte göra de än, men vill rida henne mer, riktigt rolig ! gillar ju studsiga hästar.

sen går de inte att sitta ner i traven eller galoppen, hon har sån frambensaktivitet, så man studsar bara. har inga bilder på henne, men här e en film från en träning:

rsskvaller


dagens bus

kyra fick busa lite själv i ridhuset i dag, släppte henne och sprang lite med henne, hon e så söt, kommer när man hämtar henne i hagen, kommer när jag ropade på henne i ridhuset och springer/går efter mej i ridhuset, de måste vara bra ledarskap ! de är de bästa med ston ! så personlig och släpper inte in vem som helst till sig, måste ha en speciell relation till sånna hästar för att gilla dom, de sa en vän till mig. jag hade inget annat att rida på när fernando skulle säljas, och fick heltenkelt börja gilla henne, trots att jag blir irriterad på henne, på hennes värsta dagar, men de kan hon ju inte råför att hon e sto... jag älskar henne ändå ! <3

men sen efter buset i ridhuset, som hon älskar, bockar o flyger och springer som en galning. (bilderna finns på mobilen som jag va tvungen att lämna in på lagning idag tuvär.) så gick vi ut och betade, vilket uppskattades ! <3


Kyra har fått busa i ridhuset, står och be...

dsc01572 (MMS)

Kyra har fått busa i ridhuset, står och betar nu, :) jätte nöjd flicka ! Dålig mobilbild, men hon bockar och busar massor ! :)


helgen.

vi börjar med lördagen, i 105 så fick jag wtt stopp och 1 pet, stoppet va mitt fel, var inte helt på henne utan lät henne springa, och sen petet kom på samma hinder, hon lyfte inte på benen, har ju ingen toppen teknik fram.  men känslan var super, kunde dock ridigt mer in till kombinationen, men de gick ändå, rider ju för att få den rätta rutinen för att kunna gå vidare !

sen i 115 så va de bed A:0 alltså den som rider fortast vinner. och de va min första A:0a så jag tog de helhjärtat och gasade mig igenom banan, vilket inte är så smart, för jag glömde rida ordentligt, går inte att rida på fart, måste ha drivningen också, mycke mer än jag hade, så de blev plockepinn, 20 fel på sista hindret och då blev vi uteslutna, synd, men de va mitt fel, och man lär sig på av sina misstag, vilket är de viktigaste. men kommer ändå rida 120 i mariefred. känslan var super ! kyra va glad, dock stark på framhoppningen till båda klasserna, men är nöjd trots resultatet !

sen till dagen, va på strömsholm med nicole, och kollade på strömsholmstävlingarna, roligt, vädret va toppen ! och dagen blev lyckad ! de va bla ponny lag-sm, djursholm vann. och 150 hoppning, sånt som jag gillar att kolla på !

sen va de ju en mässa också, letade efter vita ridbyxor men hittade inga. men köpte ett grått BR schabrak, med ljusblå paspoal och kantband, ska fota de ngn dag. hittar ingen bild. men de va fint ! ville ha luvan också, men den va så stooor ! :( använder dock inte luva så ofta.


Är på väg till strömsholm med nicole nu, :...

dsc01563 (MMS)

Är på väg till strömsholm med nicole nu, :) vädret är super ! :) hörs när jag kommer hem !


Är på väg till nicole nu, vi ska till strö...

dsc01561 (MMS)

Är på väg till nicole nu, vi ska till strömsholm i morn och kolla på ponny sm. Lånade hennes veredus stövlar i dag, och dom är grymt sköna ! :) resultatet från tävlingen är sådär, men känslan va super ! Man lär sig av sina misstag, så nästa gång !! Skriver ner om resultaten när jag kommer hem i morn kväll ! :)


Kyra såg ut som en kissfläck när jag kom t...

dsc01559 (MMS)

Kyra såg ut som en kissfläck när jag kom till stallet, de är inte ofta jag badar henne på tävlings dagen, men idag så :p tur att man har gott om tid !


dagens ridning

red på gräset i dag, lite lättare jobb med ngn sockebit o bom, hon känndes lite trött, så red bara i 30 min och inget speciellt, bara basic, inför tävlingen i morn, skritt trav och galoppjobb, korta länga galoppen mellan bommar och flytta för skänkeln i alla gångarter, inget speciellt. men kyra va nöjd iaf ! :p min söt.

nu laddar vi inför imorn ! och hoppas på bra väder, men tyvär e de inomhus tävling :(

shopping

hej hej !

va på anderssons i dag o köpte en ny tävlingströja, kan ju vara bara och ha två ! :p speciellt till meetinget, då e de ju ett måste ! de blev en rosa kingsland, jätte fin ! med pärlknappar i nacken där bak, satt super ! riktigt nöjd !
(mobilbild kamerabatterierna va slut)

produktbilden, där ser man ena knappen i nacken.

sen så köpte jag en Kingsland regnjacka, jätteball tycker jag ! transparent, produktbild:


sen skulle jag ha nya vita ridbyxor, men de fanns inga som satt bra, tyvär, de får inte va för dyra heller iom att de e farmor som betalar, så max 1000. ngn som har tips ?

Har ni läst nya ridsports tidningen för al...

dsc01553 (MMS)

Har ni läst nya ridsports tidningen för alla i norrort (sthlm) en gratis tidning som finns lite överallt, sitter och bläddrar i den i stallet nu, faktiskt bra ! RIDA heter den :p


tränsbrickor

nu har vi kollat priser och så på silvret och räknat på arbetstiden på tränsbrickorna, de tar ca 2 h att göra en, rita i datan och så :p
de är alltså en bricka i äkta silver att sätta på träns, förbygel och grimma eller någon annan stans, med ditt eller din hästs namn ingraverat. den kommer att kosta 150:- och då ingår inte nitar att sätta fast dom med, men de finns hos skomakare eller nyckelservise, jag fick betala 20 :- för mina, dock så hade dom inte mindre här hemma, och jag vile få upp min på tränset fort, ni kan få köpa till sånna som jag har för 20:- extra.

här e en bild på min, de kommer att vara i den storleken och formen.

så här kommer den se ut:


intresserad ? kommentera och skriv in din mail, eller maila mej på klara.levenstam@live.se


dagens ridning&gårdagens hoppträning

hej hej !
han inte blogga i går, men hopptränade för haking på lovisedal, en stor utebana inte så långt ifrån oss. fick en sådär känsla i början, men sen så klarnade de upp.
fokus på denna träning var framridning och sen banan, framridningen så red vi ganska länge utan att hoppa, och sen hoppade vi en liten kombination, och de yttersta hindret i kombinationen på en oval, där fick jag lägga mycket fokus på att hålla henne lugn och kvar i samma tempo, hon blir väldigt på ute. men fick henne lugnare sen ! :p

sen så hoppade vi banan direkt, den var ganska tekniskt svår, och banan på lovisedal är inte helt plan, lite guppig och de hade såklart haking utnyttjat, så de låg 2 oxrar med ca 17 m avstånd i en uppförsbacke som lutade lite åt vänster, och där gled vi ut mycket, den var riktigt svår ! men annars så känndes banan bra ! får inte låta kyra rinna iväg bara, så de ska vi jobba med ! hindrena låg på ca 90-120, vilket känndes bra, ska debutera 115 i helgen på söderby, och sen i mariefred så startar vi 120 på söndagen, spännande !!

mamma fotade en del:


sen dag så fick kyra ta de lite lugnt, skrittade ut med haket, inga krav alls, red i hasses skog och inte på stigar helatiden, så hon fick lyfta på benen ordentligt, hon tyckte de va super kul att leta efter nya små stigar o klättra på ! :) va ute i kanske 40 min, bara skritt :)

Är på väg hem från träningen nu, hjulen lå...

dsc01549 (MMS)

Är på väg hem från träningen nu, hjulen låste sig på vår trailer, så vi åker med pelle och nisse, träningen har gått bra ! :) mycket banjobb, vilket var bra, hoppade runt 120 och de kändes okej :) mamma fotade, så de kommer i morn, ska bort ikv :)


tävling hos lovicioues

grymt fina tävlingar lovicioues har hela tiden !!! :D

RSS 2.0