hoppträning

hej, idag va de hoppträning som vanligt, va endel studs och sånt i början, långa travbommar, och sånt vanligt, jobbade med de ett tag, långa travbommar blev till studs i hörnet, precis den studsen kyra gjorde illa sig i i våras.

sen hoppade vi 3kombination till studsen i hörnet och ut på 3barr, fick 1stopp på 3eln första gången, har haft riktigt svårt med 3barrar, men sen va de inge problem, bara att övertala en själv att de inte är nge svårt. de gock kanon, gjorde en del övningar till, och de mesta gick riktigt bra idag ! bana hoppade vi på slutet, i den fanns studsen i hörnet 3barr 3kombination och en del "vanliga" hinder, banan gick kanon, höll i henne lite för mycket till a hindret i kombinationen, så de blev ett stopp där, men sen flöt de på riktigt bra ! känndes kanon inför helgens meeting.

så i helgen, vi kommer åka med Daniella som vi tränar med, så vi måste åka hemmifrån kl4 på lördag morgon för att åka till stallet och lasta och åka till Daniella lasta in i bussen och sen åka till Örebro :p men de blir riktigt bra !! :) är riktigt laddad nu !


gym&squash

hej !
idag blir de ingen ridning, har varit och squashat efterskolan, har aldrig testat de innan men de va riktigt roligt, men svårt och jobbigt! körde i 1½timma med lite pauser då jag cyklade på träningscykel, så de blev ett träningspass för mig idag heltenkelt, kommer nog köra squash lite oftare, fast inte lika länge och gymma efter..

lånad bild:
http://www.topnews.in/sports/files/Squash.jpg

nya skor

kyra fick nya skor idag, hon fick ett par anndra skor fram än hon brukar, de var en annan modell, med sidokappor och så va de "avstansade" i tån så de skulle bli8 lättare med överrullning, ska ta kort någon dag så ni förstår.

i helgen ska vi på meeting i Askersund, rider 1m och 110 på lördagen och 110 på söndagen :) ska bli riktigt kul !

sen den 18 tror jag de äör så ska vi till bromma och rida 95 och 105 tror jag de va.

ridning på stubben

hej !
igår testade jag ju repnosgrimman, och hon gick bra på den, dock så vet jag ju inte om de va pga repet eller för att de va achen eller om hon va på bra humör, men jag kommer nog beställa en sån iaf :)

red på stubbåkern, i början körde vi mycket tempovexlingar i traven, öka-minska. och la även in en del halter och skrittpauser i det, hon svarade bra på mina förhållningar!
vi busgalopperade lite också för att bara få mysa och ha kul en stund innan jag plockade ihop henne och la mig på en volt och arbetade henne i galoppen, där blev hon riktigt fin! stundtals så sköt hon ut bogen, men de korrigerade vi lätt!  bröt av till trav och travjobbade henne, då behöl hon samma form, dock sköthon ut bogen mer i traven..
vi växlade såklart varv typ hela tiden :)

sen skrittjobbade jag henne, och avslutade med ångatyglar, både jag och kyra var riktigt nöjda md dagens ridning! :)

Idag prövar vi repnosgrimma

dsc01604 (MMS)

Idag prövar vi repnosgrimma


gårdagen

hej !
igår var jag ute hos Nicole och red ut med henne, jag red Rille och hon red Calle.
de gick bra, hästarna va lite spända i början, och de tog ett tag innan Rille lossade, men sen gick de helt okej mot slutet. De blev mycket skritt, men hastarna hade inte gått alls mkt i veckan.. :)


Nicole och Rille får stå för bilden.

sprungit

nu har jag joggat i 20 min, va tyngre än sist, men har inte hållit igång ordentligt, nu blir de å ta upp de igen!

snart !

dsc01601 (MMS)

snart !


hopptraning

hej !
banskiss

träningen i dag gick bra ! hade väldigt mycket suds o sånt i början, då hindrena inte va höga alls, väldigt anourlunda vägarå så till studsen.. de gick bra, hon blev ganska stark mellan 2 studsar, men fick tillbaka henne ganska bra där sista gången, och transport sträkan längs andra väggen hoppade vi en liten planka flyttade  för skänkeln och sen åt andra hållet flytta för skänkeln och hoppa en liten planka igen.

sen så hoppade vi planka på kanske 90 la en volt hoppade en studsserie, plankan igen sen 6glps räcke volt med studs räcke igen , 4 glps planka volt med studs och plankan igen.
de gick inte jätte bra i början, fick inte till ytterskänkeln ordentligt där, så vi missade studsen vid räcket en gång, men sen tycker jag att jag fick tillbaka henne bra igen, vi började i vänster varv, och sen i höger varv så blev de svårare för mig att komma med yttersidan, måste jobba på de !

sen va de diagonal, studs ur hörnet 4 glps oxer som kanske låg å 120 sen 5 glps planka som låg på runt metern, de gick bra 2a gången tycker jag ! gjorde samma sak åt andra hållet fast då va de studs 8glps(?) planka, och där va tanken att hålla samma rytm som genom studsen, vilken gick jätte bra !

och sist banan, den gick inte WOHO bra, fick några stopp för att mn hjärna slutade fungera, skämt å sido... men fick några stopp i början sen skärpte jag till mig och sista sprången känndes riktigt bra ! där den svåraste linjen låg också, och den gick super !


idag och igår

i går skrittade vi bara ut en kortis, kanske 30 min, för att hon skulle få röra sig lite bara, red barbacka och på hacket, å då går de ju inte å göra så mkt annat :p

sen i dag så va tanken att sitsträna lite, men jockey läder. började så i trav, och de gick bra, red lätt i tretakts trav ett bra tag, utan att hon hade så mkt ansträgande jobb, korta o öka traven bara, sen så blev de en del serpentiner och 8volter i trav, och tillsist avslutade jag med att jogga henne i en lägre form, på volt utan stigbyglar, både skritt o trav, då blev hon fin ! va ute på stubben och hon var riktigt pigg !! men de känndes bra, i morn är de hoppträning som gäller !

dsc01598 (MMS)


Idag har vi skrittat ut lite Lugnt, skrive...

dsc01598 (MMS)

Idag har vi skrittat ut lite Lugnt, skriver mer när jag kommer hem ! :) vad har ni gjort i dag ?


ny design

har en ny design på hemsidan nu, därav den nya tråkiga headern, har inte riktigt tid att göra en ny header till bloggen, men de kommer ! jag lovar ! :D

kika in på hemsidan ! klaralevestam.se(eller klicka på till startsidan till vänster)   ser ni inte den nya klicka f5

Inte roligt väder för utomhus tävling. :(

bild076 (MMS)

Inte roligt väder för utomhus tävling. :(


veckan

hej, sorry för ingen uppdatering, men jag har inte hunnit :(

men i fredags så joggade jag henne lite bara, skritt och travjobb på åkern, gick okej, känndes lite trött. red inte alls länge, badade henne också !

lördags så vare tävling, 2st 1m klasser i märsta.
första 1m:
stopp på 2a hindret för att jag inte fick igenom halvhalten, och sen gick de helt okej, tills 5e hindret då jag fick ett stopp till, där vet jag inte vad som hände, hon försvann och sen var hindret förbi.. resten av banan gick okej.

andra 1m:
känndes lite loj på framhoppningen, men tände till mer på banan, fick ett stopp på första (förbjudet!) men jag tror att de var för att jag inte hade henne riktigt med på mina villkor, sen 2an 3an gick bra, sen fick vi ett likadant stopp på 4an som klassen innan, och jag hoppade de och gick ut, känndes inte lönt att fortsätta...

så i söndags bestämde jag mig för att vara med på en clear round hemma, vi hoppade 80 cm och bara för att komma runt utan fel, och de gjorde vi! de gick lugnt och fint, inget problem ! där känndes de bra. hon var inte lika taggad som hon blir när man kommer in på banan när man är ute o tävlar, men men.

måndags fick hon vila.

tisdags så var min tanke att dressyra henne i ridhuset (de spöregnade ute) gick in där och började jogga igång henne, och de baara droppar in mer och mer folk, och de vart 5 pers och en som longerade, då går de inte att jobba henne ordentligt, hon blir stressade och irreterad. så de gick inte så bra, red inte så länge.

onsdags, så tänkte jag rida ut. kom bort till järnvägen då jag såg en lös häst på åkern, så therese kom med grimma o så så fångade jag den och så ringde vi runt lite och de var troligtvis stuteriets, så vi gick upp med den dit, och mycket riktigt så va de deras, och som tack för hjälpen så fick vi rida i deras ridhus, som har riktigt bra underlag. man märker på kyra att hon går mycket bättre på bra underlag ! så de blev att jag dressyrjobbade henne lite, och hon jobbade bra ! känndes riktigt roligt :) de blev kanske allt som allt 1½ timmas ridningm men mest skritt.

torsdags så var de hoppträning, jag var inte riktigt med på noterna i början, var helt slut, men bet i hop och red ordentligt. Kyra var ganska studsig och på, men de gick bra ändå. mycket studsserier, kombinationer långa anridningar, konstiga vägar och bana på slutret, lite av allt alltså ! :) men de var riktigt roligt ! banan på slutet känndes riktigt bra ! :)


Ny badad häst ! :)

bild075 (MMS)

Ny badad häst ! :)


hoppträning

hej ! hann aldrig uppdatera i går, men jag var riktigt duktig och gick upp 5(!!!) för att hinna gymma innan skolan, va ganska skönt faktiskt.

men i dag var de träning som vanligt, och de gick riktigt bra ! hoppade lite studs med olika avstånd, travbommar och sånt med olika avstånd, sånt roligt, och lite linjer och så. och de gick riktigt bra ! hoppade allt utan problem, nu är vi tillbaka !!!!!
banan på slutet känndes skitbra ! väldigt varierande höjder kanske 50-130 haha. känndes så sjukt bra ! :D

bild och film finns:vallentuna steget

här kanske ni kan se vad de står också om ni är intresserade :p

Nu har tidningen kommit som jag är med i, ...

dsc01687 (MMS)

Nu har tidningen kommit som jag är med i, om ridvägarna i vallentuna. Där kolla när jag kommer till stallet så ska jag se vad de står, där ju inte tidninen själv :(


Är på väg till skolan nu, orkade inte blog...

bild071 (MMS)

Är på väg till skolan nu, orkade inte blogga i går, va slut i hela kroppen. Vi var ute på stubben och kyra fick galoppjobba medans jag red i jockey läder, pressade mig själv riktigt mkt och stod upp i 30 min med korta pauser, och jag kan säga att knäna inte mår jätte bra just nu :( och träningsverken tränger sig fram :p vad ska ni hitta på i dag ?


ridning på stubben

hej ! i dag var jag ute på stubben och red, dagens fokus låg på att tempoväxla mycket i galoppen, korta och länga. och de gick helt okej, hon blir ganska stark när jag kortar tillbaka henne, jobbade en del galopp på volter i olika tempo samt red på 8volt med galoppombyten.

hon blir väldigt taggad ute på åkern, flyttade en del för skänkeln i skritten, och travade som vanligt fram och av i 3takts trav.
hon fick inte busa i dag, tror de kan bli bus i morn, om jag inte går till gräsbanan och dressyrar, men de känns som om jag vill vara ute på åkrarna så länge de går.

en bild från när vi var ute på en stubbåker för ngt år sedan :)

dunjacka shopping

har äntligen bestämt mig för vilken dunjacka de blir i år, och de blir en kingsland futura jacket, eller så kallad "silver jackan" den ska vara riktigt varm och go dunjacka, precis som jag vill ha de ! :D hoppas den kommer på måndag :D

någon annan som har en sån ? :)
http://www.horseenzo.nl/images/ladies%20down%20jacket%20futura%20silver%20metalic.jpg

hoppträning

hej !
va riktigt trött efter träningen i går, därför ingen uppdatering :p
men de gick bra ! jag va inte helnöjd, vet inte varför, fick ingen bra känsla, fick jätte mycket beröm av haking, han tyckte att de gick riktigt bra ! så de är roligt :) jag har jätte svårt att bli nöjd tuvär, även fast haking sa att de va riktigt bra ridning i går, så va känslan inge bra, och de är vårat största problem för utvecklingen, kan inte bli missnöjd av bara en liten miss tex, som på KM Haking tyckte de såg jättebra ut, men en liten miss där stoppet var och jag blir jätte missnöjd med mig själv.

men tbx till träningen, fortsatte lite med de vi gjorde förra veckan, korta och länga galoppen, vi hade en studs som de var 3,50 m mellan varje hinder, och en där de var 4m mellan de två yttersta, så där fick man jobba en del.
men vi jobbade mycket med sånt och med lite linjer och så, och sist bana på slutet, och den känndes riktigt bra ! låg kanske på 110 och de va inga problem, vi flöt på nästintill fläckfritt, klart de är en del som måste fixas till, men vi har verkligen utvecklats sen i våras, vilket är riktigt kul !!! :D


bloggtävlingarute på stubben

i dag har jag och kyra varit ute på stubben och dressyrat, hon jobbade riktigt fint i början i skritten, dagens fokus var att hålla henne rak, rida mycket på rakt spår och så, och hon jobbade riktigt fint, hon går gärna in bakom lod, även fast tyglarna hänger, någon som har något tips på hur man ska jobba med de ?
travade en del i 3-takts trav (alltså stå upp 2 steg sitta 1) för att de är bra för sisen och för att "tänja" på mina hälsenor. där blir dock jobbet med henne lidande då jag måste jobba med mig själv en del där.

tillslut tog vi galopp, inte busgalopp som vi brukar göra på stubben utan lugn samlad galopp, och en del i backen som finns på åkern, även här så jobbade kyra riktigt bra in under sig, de känns super nu !

i morn är de hoppträning igen, ser riktigt myket fram emot de ! :)


RSS 2.0