snabbt hej

hej! nu är jag hemma en jätte snabbis och ska iväg med engång igen.
kyra fickk iaf galoppjobb på slingan, det uppskattades! mer om det ikv :)

dagen

hej! idag har jag fullt upp hela dagen!
nu sitter jag antagligen på pendeln på väg till stallet och ska rida.
har lite småbrottom i stallet, för jag ska iväg på lite olika grejer ikväll och kommer nog hem ganska sent, så vet inte oom jag kan lova att det kommer ett inlägg ikväll, men kanske någon mobilbloggning dyker upp :)
en bild från i vintras

tävlingsplanering

hej!
dessa tävlingar har jag hittills anmält mig till:
1 maj Edsbro
21 maj Täby ryttarcenter
28 maj Botkyrka
ev 15 juni roslagens rid-& körklubb
sen är några fler tävlingar efter det som jag funderar på men inte anmält mig till :)

26april

hej! idag så blev det ett dressyrjobb för Kyra, först skrittade vi ut med London och Toverunt lite hagar och så, ca 20 min, vi travade ochså en sträcka.
sen så gick vi in i ridhuset och jobbade med att lossa henne i sidorna och lite galoppfattningar. i galoppen är hon absolut finast, och speciellt i vänstervarv, men det blir att jag måste jobba mer i höger varv nu lossa henne mer.
sen så avslutede vi med att gå en liten bit med Tove och London.
imorn blir det lite kort jobb på slingan om vädret tillåter.

bloppis

har lite saker som jag tänkte försöka sälja, är ni intresserade kommentera detta inlägg eller maila klara.levenstam@live.se
equipage kavaj stl S/34 figursydd svart i fint skick! 300kr
fina läderridstövlar med snörning vid ankeln,
höjd 45
bredd 36

läderridstövlar storlek 38 höjd 45 bredd 36  väl använda. 300kr

veckans planer

hej! veckans planering ser ut såhär:
MÅNDAG: dressyr + skritta ur
TISDAG: dressyr
ONSDAG: kortare pass ute
TORSDAG: hoppträning
FREDAG: inte jag som rider
LÖRDAG: dressyr + skritta ut
SÖNDAG: tävling
vad ska era hästar få göra i veckan? :)

tävlingsplanering

hej!
dessa tävlingar har jag hittills anmält mig till:
1 maj Edsbro
21 maj Täby ryttarcenter
28 maj Botkyrka
ev 15 juni roslagens rid-& körklubb
sen är några fler tävlingar efter det som jag funderar på men inte anmält mig till :)

knoppar

hej!
har somsagt knoppat Kyra för att träna lite, har bestämt mig för att ha knoppar på tävlingen på söndag, så vad tycker ni om dom? tycker ni hon passar i knoppar?

25 april

hej!
idag vart det ca 20 minuters dressyr på ridbanan och sedan skrittade ja ut med Tove och Ling.
när vi dressyrade så jobbade jag mycket med att lösgöra henne på volt, när hon mjuknat upp i skrittn så tog vi traven där jag fick jobba med henne lite mer, och sist galoppen, wow! hon va riktigt fin från början! och de känndes kanon i vänster varv, men det är inte riktigt lika bra i höger, men de är något att jobba med! gjorde endel fattningar och jobbade med att hon inte skulle "slå sig fri" i övergångarna, och det blev mycket bättre! :D
sen så skrittade jag ut en stund, lite genom skogen och sen på ängar och grusvägar, Kyra va snäll! :D
kommer massa bilder ikv på knopparna jag gjorde idag, men här kommer ett smakprov, vad tycker ni om dom?(ni får tänka på att de är 2a gången jag knoppar)

24 april

hej!
idag blev det lite intervall träning på slingan, tanken bakom det var att ligga i ungeför 350m tempo och bara rulla. vi ska nämnligen tävla  nästa helg och då ute, så vill jobba lite på sånt, de värsta som kan hända är att jag börjar backa av henne!
men det gick bra, kyra va som vanligt ute lite på tårna och rädd för lite stenar och sånt hehe, men jag kännde stt jag ville gå upp på ridbanan och känna på henne lite också, så jag jobbade henne där en kortis också för att bara känna lite, och de känndes bra!
har efteranmält mig till en lokal hoppning i edsbro nästa söndag, och har sen tidigare bestämt att jag ska knoppa på tävling hehe, så testade knoppa henne idag och se hur hon såg ut i knoppar och om jag kan knoppa, första gången jag gör de, så.
inte dom bästa bilderna, men vad tycker ni?

ny hjälm

hej!
nu har jag beställt en ny hjälm, har tänkt göra de länge nu då min c.o wellington classic är otroligt varm på sommaren :p
det blev en Charles Owen AYR8 i färgen Navy/Silver. den borde komma till mitten på veckan hoppas jag!
Riding Hat Charles Owen AYR 8
bildkälla
vad tycker ni?

23 april

hej! idag va planen att Kyra skulle få ta det lite lugnt, hon har ju gått hela veckan, så det va bara att sätta på hackamoret och skritta ut i det härliga vädret!
vi skrittade genom skogen och på lite grusvägar i samhället, vi va ute i ca 1 timma och 30 min och bara skrittade och mös, Kyra uppskatade ett litet brejk ifrån dressyren och även jag :)
tänk att de såg ut såhär för några månader sedan, snön är ett minne blott!

dressyrträning 22 april

hej!
nu är jag hemkommen efter en riktigt bra dressyrträning för jennie fröcklin, de gick kanon i slutet!!!
vi jobbade "som vanligt" basic med formen och få henne att jobba korecct med bakbenen osv och hon blev mycket fin mot slutet!! de jag måste tävka på är att rida lugnt så hon hinner vinkla bakbenen och inte bara skuter på, detta gätter i både skritten och traven, samt att jag måste sträcka på mig mycket mer och inte dra fram höger axel i vänstervarvet.
men mot slutet blev hon mycket fin och jobbade riktigt bra! då jobbade vi mycket med övergångar, trav-galopp och hon häll sig bra i formen!!
mamma va med och fotade:
nu måste jag vidare! vi hörs ikväll, kanske kommer de upp lite fler bilder från dagen :)

21 april

hej!
idag stod det jogg på schemat, och de va de vi sysslade med också, blev endel skänkelvikning och mycket övergångar och halter, hon jobbade bra men var som vanligt tittig och studsade till för minsta lilla :p
sen gick jag upp till ridbanan och checkade av att allt funkade inför dressyrträningen imorn, och galoppen uppe på ridbanan va riktigt bra! de känndes kanon!
passar perfekt med en dressyrträning imorn så jag får checka av att jag gör rätt och får lite ny insperation om vad jag ska fortsätta jobba med :)

dagens planering

hej! nu ska jag alldeles strax ta bussen till stallet, men tänkte att ni skulle få veta vad jag kommer syssla med idag :)
  • Jogga Kyra
  • fylla vatten i hagen
  • borsta och fixa
  • mocka och göra mat
  • smörja
  • städa färdigt i skåpet (började igår)
vad ska ni göra idag?
bjuder på en bild på mig och Kyra från 2009

20 april

hej! idag vart de först framridning på slingan som betsod av skritt trav och galopp, gjorde mycket halter och även skänkelvikning, hon va riktigt på hugget idag och hoppade till för minsta lilla, vi va där ute i kanske 20 min.
sen gick vi upp på ridbanan för att jobba vidae med gårdagen och mjuka upp henne yttligare, de tog ett tag att få henne loss i båda varven men med hjälp av lite skänkelvikning och volt jobb, i volterna går hon in med bogen endel och då börjar jag tränga med innerhanden, de måste jobbas med!
men galoppen idag va mycket bra! det känns som at det är i galoppen som jag kan inverka henne i bäst.
sen så badade jag Kyra också, vårbad! de uppskattades.
imorn så ska hon joggas på slingan och på fredag är det dressyrträning, jag är riktigt taggad!
en bild från en dressyrkurs för Jennie Fröcklin för ca 1år sedan :)

dagen

hej!

idag så lyckades jag få Tove att fota mig och Kyra när vi red lite :D
Kyra har tyvär, men som väntat blivit mycket stel efter den veckan hon vilade. men imorn blir de lite mer skänkelvikning, så vi mjukar upp henne tills på fredag!

idag så jobbade jag henne på ute ridbanan, och hon gick okej stundtals, men jag känner att jag inte kan inverka på henne till 100% något jag måste jobba med! samt mina hälar måste jobbas med mycket!
men flyttade lite för skänkeln och det blev ett lättare basic pass, vi galopperade också idag, fast tan krav, de känndes bra, kyra känndes lite seg, men de kan mycket väl beropå värmen! imorn ska vi bege oss ut på slingan och jobba där!

här kommer lute bilder från dagen:
foto: Tove Nodemar


dagens outfit:
tröja: rosa piké från GinaTricot
ridbyxor: gråa Pikeur Cindy
strumpor: pikeur
skor/stövlar: ariat skor + MH chaps
handskar: roeckle

schabrak: rosa mia's med Libress logga (lånat av Tove)
träns: schockenmöhle premium träns
benskydd: verdus fram och rosa lindor bak

Nu drar jag till stallet ;) Dagens stal...

100media_imag075 (MMS)

Nu drar jag till stallet ;) Dagens stall outfit idag är: Pikeur strumpor och ridbyxor Ginatricot piké Eurostar väst ;) Något annat roligt som också är bestämt nu är att jag och Kyra åker till Sjöberg på fredag och tränar dressyr för jennie fröcklin ;)


senaste tiden

hej! har inte haft någon blogglust  senaste tiden, men jag och Kyra gick ändast promenader förra veckan, men hon va haltfri då. veterinären sa att vi kunde rida i lördags om hon inte va halt eller så, men jag tömkörde henne istället för att få se henne från marken själv innan jag red, och hon va helt ren i skritten och traven, galoppen testade jag inte då den inte sitter ordentligt när jag har henne i töm. men jag va nöjd!
i söndags så fyllde Kyra år :D och de firade vi med en ridtur :D blev ca 35 min på ridbanan med noll krav, skrittade mycket på lång tygel och sen travade vi på lång tygel så hon fick sträcka på sig ordentligt.
idag så va vi på ridbanan igen, och vilket härligt väder! kyra tyckte nog dock att de va lite för varmt :p
vi jobbade lite lugnt, för att få henne att jobba i skritten, hade inga höga förvänningar på henne, och som jag trodde va hon stel. men hon blev fin med tiden och sen travade vi en hel del, och då hade jag henne lång och låg och där gick hon mycket bra! :)

ingenting är omöjligt

här är ett exempel på att ingenting är omöjligt!
källa: expressen.tv

helgen

hej! inget blev enligt planerat i helgen, kyra vart halt i torsdags kväll och i fredags va både hovslagaren och veterinären ute och hon har haft boxvila hela helgen med stödbandage, och ätit metancam. alltså blev de ingen tävling.
igår kväll va hon inte halt, så antagligen va de en stukning, med hjälp av veterinären så har i bestämt att hon ska gå i sjukhage ett tag och sen promenera  fram till fredag och rida lätt på lördag om allt går som planerat och sen ska hon äta metancam tills på onsdag.
idag va vi ute och prominerade i 40 min :) mysigt i den fina vädret!

på väg

TIDSINSTÄLLT!

hej! nu sitter jag antingen i bilen påväg till tävlingen eller så är jag redan där :)Klara:

Kavaj:
Marinblå Animo
Tröja/shorta: Marinblå Equiline Maliky
Ridbyxor: Vita Gesemi
Strumpor: Marinblåa Equiline


Kyra:

Schabrak: Marinblått schockemöhle
Luva: Marinblå Eskadron
Benskydd: svarta Verdus fram + svarta läder bak
Träns: svart schockehöhle premium med swarowskipannband


Sjukvård

TIDSINSTÄLLT

då jag alltid vill ha med sjukvård när jag är ute och åker med Kyra, och jag oftast (läs: nästan alltid) glömmer min stora sjukvårdsväska som är i stallet så har jag nu plockat ihop endel sjukvård i en gammal ryktlåda som alltid kommer stå i bilen :)det jag har lagt i är de viktigaste som kan behövas:
-benlindor & paddar
-vitt vaselin
-helosan
-zinkpasta
-3st gasbindor
-2st vetflex lindor
-sårspray
-jodopax gel
-4ess hästsalva
-koksalt lösning
-kompresser
-sax
-steril sax
-liten kniv
-plasthanskar
-plåster
-tejp
-boken, sjukvård för häst

såhär ser lådan ut på utsidan:


hur har ni med er sjukvårt när ni åker? och vad har ni med er?

ute

hej!
idag va jag och Kyra först ute på slingan och travade och galopperade lite i ca 20 min, hon va ganska pigg och vi jobbade med halter från galoppen, då jag ville få tillbaka henne mer, de gick väldigt bra och hon tog mina förhållningar :)

sen gick vi ut på ridbanan som nu har torkat upp helt, första gången jag red där, och Kyra är mycket lättare att jobba ute, hon blir mycket positivare!
de gick riktigt bra! hon låg i en stadig form i traven, och även riktigt bra i galoppen!! vad glad jag är! så imorn blir det ett pass på utebanan om vädret tillåter!

en bild från gräsbanan på de förra stallet

veckoplanering

veckans planer ser ut såhär:
MÅNDAG: Jen rider lite, dressyr
TISDAG: galopp på slingan, sen jobb på ridbanan
ONSDAG: dressyr och skritta ut
TORSDAG: hoppträning
FREDAG: inte jag som rider
LÖRDAG: inte jag som rider, fixa inför tävlingen
SÖNDAG: tävling sollentuna

dagen

hej!
idag följde Jennifer med mig till stallet, hon fick även prova att rida lite, Kyra är inte den lättaste att rida och Jennifer va lite ringrostig, men de gick bra! Kyra sköttesig!
Jen red i ca 20min först, och red mycket voltarbete och så. de är svårt att kräva för mycket av en helt okänd häst, speciellt Kyra som kan bli sur hehe.
sen satt jag upp och jobbade henne i ca 20 min till och flyttqade för skänkeln och sånt, och sist så travade och skrittade Jen av henne :)
är glad att Kyra skötte sig så bra!

nya tävlingskläder

hejhej!
idag svängde jag och mamsen förbi Anderssons Häst&Hund med sikte på en ny tävlingströja och de fick vi med oss hem :)

de blev en marinblå Equiline Maliky som fick följa med hem, riktigt skönt material!(klickbilder)sen så fick även ett par matchande equiline strumpor och ett John Whitaker sadelöverdrag följa med hem :)
(klickbilder)


verkligen grymt dålig bild på sadelöverdraget, lovar en bättre såfort de sitter på sadeln!


så, vad tycker ni? :)

filmen

här kommer filmen från träningen, hon blir lite lång till 2an därför petet.

veckan

hej!
ledsen för dålig uppdatering, men schemat har varis fullt...
i måndags så red jag med Tove på slingan Kyra va riktigt taggad, och underlaget va fortfarande isigt på några ställen, så de gick bara att trava och galoppera vissa sträckor. Kyra är riktigt taggad när man rider ut med sällskap, speciellt med tove haha, men jag kan inte släpppa henne och låta henne busa just nu, sen när tove hade gått jobbade vi med mycket halter och ävergångar.
i tisdags så fick hon en genomkörare i ridhuset, vi jobbade mycket sidverts i början i både skritt och trav, och sen sen på volter och fyrkanten, hon jobbade riktigt bra genom sig! vi red kanske 40 min och jag var mycket nöjd efteråt :)
onsdag: då red vi ut med 2 från stallet, eller skrittade nästan bara med dom åp slingan, och sen när dom hade gått så galopp och trav jobbade jag Kyra, och hon lyssnade galet bra och de känndes otroligtbra! vi red i ca 1½ timma :)
torsdagens hoppträning gick galet bra! de va mycket sidverts i början och hon tog de inte lika bra som hon brukar, jag red utan stigbyglar första delen på träningen, när vi hoppade lite smal studs och småskutt, och hon va riktigt pigg!! men de gick att kontrllera!
vi hoppade även en 11studs, de har jag aldrig gjort innan, hoppade den 2 gånger, sen hoppade vi mycket 3kombination och linjer osv. hon va pigg, men de gick grymt bra!
banan på slutet så känndes de att hon hade fått jobba hårt, hon va ganska sparkig och hoppades på att komma undan, men hon hoppade bra, och trots att hon sparkade 1galoppsprång från 3kombinationen och vi kom in taskigt så hoppade hon hela och jag rider henne mcket bättre mellan hindrena nu!! ;D
såhär såg vi ut igår:
svart euro-star väst
grå euro-star fleece tröja
svart U-ringad tröja
gråa pikeur cindy byxor
grå/svarta Pikeur strumpor
svarta roecle handskar
charles owen hjälm
film kommer snart!

RSS 2.0