2011 12 31

hej!
idag så blev det en 30minuters skritttur ute, hon va inte lika tittig som tidigare, och jag satt på henne hela turen :) tjafsade lite i början bara.
sen så gick vi in i ridhuset och joggade i 30min, fick lite tips och hjälp av Jennifer, och så kom vi tillbaka till den känslan. traven blev bra, och i galoppen frustade hon massor = positivt! är nöjd med passet, och Wennie verkade också nöjd :D

2011 12 30

hej! idag stod det lite studshoppning på schemat, ha skoj, de hade vi! hade en två studs ett galoppsprång räcke, och de va riktigt kul! blev ett kortare pass idag, 45min, men inte så seriöst arbete, har inte fått till den känslan på några dagar nu, så imorn ska Jennifer hjälpa mig om vi hinner de.
hoppade den serien några gånger och höjde räcket till 80 och guppade över lite mer, galopp jobbade henne lite på volt och de är galoppen jag har lättast att påverka henne i, så e de på alla hästar jag sitter på nästan. men de blev ett okej pass, Wennie va lite tjafsig i början och ville inte jobba med mig, men de blev bättre sen!
mamsi fotade lite idag också :) dock vet jag inte varför de inte blev så bra bilder :(

2011 12 29

hej!
vad tycker ni om nya designen som min duktiga syssling Rebecca har fixa? jag orkade inte gör färdigt den förra så syss fick de på sitt bord istället :p
Idag blev det trimm på Wenyd, och de är nog ett av våra bättre pass tsm, jag hade mycket mer skänkel på och hon jobbade på ordentligt, har inte haft den känslan i galoppen tidigare, har heller inte haft den pressen på henne att jobba som hon gjorde idag i galopp, men fin va hon! jobbade lite med skänkelvikningar också vilket fungerade bra! :D duktig Wennie! <3
det blev ett 50minuters pass plus 10minuters avskrittning för hand, ganska lagom! :) imorn är det studshoppning som gäller, tror det blir en tre-studs ett galoppsprång räcke eller oxer som vi kommer rulla på, de återstår att se :)

Nytt och snyggt!

Hej på er, alla Klaras bloggläsare! Som ni kanske märker ser det annorlunda ut här på bloggen. Jag har nämligen varit i farten och gjort en ny design till min kära syssling ;)

Själv är jag väldigt nöjd. Men vad tycker ni?

Om det skulle vara någon utav er som gillar den här designen och själva är sugna på en ny design till er blogg - då kan ni kontakta mig! Jag gör nämligen designer åt andra, efter era önskemål såklart, HELT gratis. Så antingen skickar ni ett mail till: rrebs@hotmail.se eller så går ni in på min blogg och lämnar en kommentar.

Hoppas att både ni och Klara är nöjda över bloggens nya look. Ha det bra!
/Rebecca
http://rrebs.blogg.se

Wendy Hulegård

Wendy Hulegård
2004
Wetano - Maraton

Wennie är min foderhäst som jag ska ha i 1½år. Hon är ett otroligt charmigt sto, som har mycket energi och egen vilja. Hon visar tydligt vad hon vill! :)
Wennie är 8år, men har inte gjort så mycket, hon är ganska grön men väldigt lättlärd och positiv till arbete.
kortsiktiga målen med henne är att komma ut på tävlingsbanorna, och lära känna henne bättre, men vårat band stärks för varje dag :) <3
FörstaAndraTredjeFjärde
Wendy Hulegård (SWB)
04041317
Wetano
04953978
976
Weltmeyer
95029
World Cup I Woermann
Sendernixe
Anka Absatz
Adelsbuch
Belinda Brentano II Bolero
Glocke
Wendy Woermann
Darika
Carisma (SWB)
04902324
28348
Maraton
600
Utrillo
432
Ernö
Anisett
Fairy (51)
9175
Caracas
403
Fairita
6319
Trixa
10528
Dawson
442
Drabant
315
Daga
6470
Truxa
8028
Immer
359
Roxane II
9886
första gågen Wennie hoppar, 2år.
Wendy och hennes föl Noras Brave Pearl 2011

Kyra van Lusthof

Kyra van Lusthof

17/4-91 - 31/10-2011

Lys de Darmen - Ramano

Kyra red jag mellan 2008-2011, hon va en väldigt speciell häst, och ville bli behandlad som en prinsessa! Jag kom henne otroligt nära, hon blev min bästa vän, min prinsessa, mitt allt <3
Hon har lärt mig otroligt mycket, från att aldrig ha tävlat till att rida regional 115cm. Vi gjorde otroligt mycket tillsammans under våran tid, allt ifrån att åka på semester till västkusten till att åka på meeting och tävla, vi hade otrolit skoj!
Jag kan skriva hur mycket som helst om denna underbara lilla häst, med otroligt mycket framgång och motgång, på tävlingsbanan och på hemma plan. De va väldigt många som inte kom överens med henne och som heller inte kom i närheten av henne :) min prinsessa, lilla tjockis <3
den 30 oktober 2011 fick hon en kolik som inte blev bra, vi åkte in med henne till Ulltuna akut där dom buköppnade henne, Kyra klarade sig inte, på uppvaket morgonen den 31/10 bröt hon benet och gick inte att rädda, de va den värsta dagen i mitt liv.. min bästa vän, världens finaste ängel <3 vila i frid.
jag har så otroligt fina minnen med henne, jag saknar dig så de gör ont, finaste Kyra <3

2011 12 28

hej! ida hann vi inte ut på någon promenad innan de blev mörkt, så vi skippade de.. jag har haft intaget och mockningen i stallet de senaste tre dagarna, så de har fått bli så.
jag han klippa henne idag iaf! dock va de inte så mycket att klippa på vissa ställen, men nu e de gjort iaf! och snygg blev hon :D
idag blev det somsagt 20 min longering, skritt, trav och galopp, gjorde mycket övergångar skritt-trav på lina och hon börjar lyssna bra på mina komandon! :)
sen gick vi in i ridhuset och jobbade skritt trav och galopp, testade även skänkelvikningen idag, och de gick riktigt bra! galopperade en hel del idag och galopperade också över ett sockrbits kryss, typ 20cm, bara för att få henne att lyssna, och vi lyckades även få till ett galoppombyte vid ett tillfälle(!) sista gången vi guppade över krysset så 2 galoppsprång efter gick strömmen och det blev kolsvart, så vi stannde och satt av, skrittade av henne för hand ute.
de va synd att ridpasset tog slut, han bara rida i 25 min, och hade gärna trimma vidare.. men men. hon va super fin! löddrade ur munnen och va positiv! :)

Ny klippt snygging står och mumsar hö, sna...

100media_imag242 (MMS)

Ny klippt snygging står och mumsar hö, snart dax att rida ;)


resten av vecken.

detta har jag tänkt att vi ska jobba med resten av veckan:
(Måndag: längre trimm med små hinder Tisdag: 30 min promenad och 25 min longering)
onsdag: 20min promenad ute (om vädret håller) 20min longering och sen uppsuttet trimm tills jag blir nöjd.
Torsdag: ant tömkörning(med hjälp av Maria) lr trimm.
fredag: lättare jobb, med lite studs, ha skoj! 20 min promenad om vädret håller
Lördag: trimm + promenad ute om vädret..
Söndag: jogga en längre stund.
vad tror ni om den uppsättningen? ::)
sen så ska jag även försöka hinna med och klippa henne någon dag, får se vilken dag de blir :)

2011 12 27

hej! idag så fick Wennie vila huvet, hon kan inte stå helt då blir hon knäpp... men skrittade ut i 30min, satt på en bit men gick med henne största delen då hon va väldigt tittig och de va massa diken brevid vägen. sen så longerade jag henne i 25 min, idag blev det mest trav, men även en heldel galopp, hon sökte sig framåt och neråt bra, vilket jag inte tycker att hon har gjort tidigare vid longering, super bra! :)
imorn blir det liknande jobb som vi sysslade med igår, och sen ska ev en vän komma och hjälpa mig tömköra henne på torsdag, tror att det är ett riktigt bra komplement till ridningen, så Maria får hjälpa mig och tipsa så kan jag göra de själv sen och även köpa tömmar och gjord :)

2011 12 26

hej! idag blev det precis som planerat, linade henne i 30 min först, skritt trav och galopp, inga problem, och inga bockar.
sen gick vi in i ridhuset och jag satt upp joggade henne 10 min skritt och trav och plockade sedan av snodden och jobbade vidare, hon kändes riktigt fin och tog ett bra stöd i munnen, travhoppade ett pytte hinder och fortsattte i galopp en bit innan jag hoppade ett sockerbits hinder med två bommar innan på medellinjen, hoppade de in i trav någragånger och landade i galopp, sen fortsatte vi i galopp och red som på en 8a runt på de innan jag travade av, vi va i ridhuset i ungefär 40 min, och hon känder så (ursäkta) jävla fin! bästa häst <3 inget tjafs eller någon tendens till de, hon måste helt enkelt gå mycket, hon är ju somsagt ganska skarp i huvet :p
hon va aldeles löddrig under halsen och svettig när vi avslutede :)
hittar bare ett av klippen på yt, lägger upp de andra ikv!


och eftersom jag inte hinner ut efter intaget så testar jag om dessa hagskydd fingerar, Kyra hade dom n är hon hade mugg, så nu testar vi dom på Wennie, dom sitte super slimmat och är vattentäta, tvättade muggen och smörjde in de, de e nästan borta nu!

ny design

hej! håller på att fixa med en ny design, fortsätter imron!

2011 12 25

hej!
idag va tanken att jag skulle trimma henne, men hon va sjukt pigg studsade tom i skritten, så jag spände in henne med gummisnodden och gick ut och longerade henne 45min, mycket trav och galopp, och hennes bockar och studsar i galoppen va inte att leka med... men hon la av med dom ganska fort! hon blev trött på slutet så jag gick in med henne och travade uppsuttet i 5min och skrittade av henne för hand sen, när jag satt på henne sen så skötte hon skig perfekt! tror hon har fått gå lite förlite de senaste dagarna, därfrör har hon energin. :p imorn kör jag på samma konsept, men linar henne kortare och rider längre :)'
muggen va mycket bättre idag, men tvättade både innan och efter jag ridigt och på med elisabeth arden eight aouer cream :)

2011 12 24

God Jul på er alla!
idag så blev de studshoppning på en överpigg Wendy.. hoppade en 3studs med bommar studsbommar framför och efter, hon a riktigt pigg i travjobbet innan och kopplade bort mig lite, men fick okej ordning på henne och började hoppa lite och hon studsade upp och ner en hel del. bockade regält en gång och innan studsen så studsade hon på stället haha. sötis! :) men jag hade ändå bra koll på henne, hon tycker de är superkul med studs! :)
Wendy har fått lite  mugg på ena bakbenet, där hon har lite vitt, så de blev att tvätta med laktasyd, och sen smörja in med elisabeth arden 8 hoer cream, sen fick hon stå inne idag, för jag har ingen möjliget att åka ut i em och fixa benet igen.. men Malle står också inne och sen har hon massa hö, så de går ingen nöd på henne :) bättre att de försvinner fort! imorn ska jag åka och köpa hibiskrubb, den va slut.

GOD JUL

GOD JUL på er alla läsare, hoppas ni får en riktigt bra dag! <3

2011 12 23

hej!
idag så hade Wennie tappat en sko i hagen, suck... men de är mycket lera.
men sån tur som jag hade så kommer det ut en hovslagare i kväll och slår på en ny, hon ska inte skos förns vecka 3.
så idag blev det 30 min skrittjobb i ridhuset, visste inte hur hon klarade sig utan en sko, men de gick galant! de blev dock inte så stora krav, utan de blev bara motion. dock så jobbade jag henne dom sista 10 minuterna, och då va hon fin! :)

nya täcket

de nya täcket som jag fick idag va lite stort, men de blir jättebra, då hon ska ha ett 300g täcke under när det blir kallt :) änsålänge räcker det med 200g täcket :)

2011 10 22

hej!
idag så blev det samma jobb som igår, idag gick det betydligt fortare att komma till den känslan, och hon kändes väldigt trevlig! lite protester när det blev jobbigt, speciellt i övergången skritt-trav, men de va bara att driva på så va de inget mer med de :D
idag så stod de studshoppning på schemat, hoppade enn liten studs några gånger och sista två gångerna så kom vi in jätte bra och de gick super! nu på juluppehållet på träningarna så ska jag jobba med att särka henne, så de kommer bli mycket studs framöver, har planerat att hoppa studs typ två gånger i veckan, kanske tre, men då inte så mycket åt gången så hon får mjölksyra.. de ska fortfarande vara kul, och de tycker hon verkligen!! :)
mamma filmade lite idag, dock är kvaliten på min mobilkamera inte kanon, och min filmkamera har pajat.
idag kom även Wendys nya ute täcke, ett rött med hals från amigo, ska testa de nu när jag åker upp och ska kvällsfodra :)

2011 12 21

hej! gårdagens pass avslutade på topp! Wennie va riktigt fin och jag fick känna på en känsla jag aldrig känt på henne innan, de blev en wow-upplevelse.
jobbade mest i skritt, men lite trav också, på olika böjda spår och volt spår :) bara basic, vi red en timma, men de va den sista 30 min hon började jobba ordentligt.
Testade somsagt ett Rambo micklem träns, som inte ska trycka på känsliga punkter, jag ska testa de några gånger innan jag bestämmer om jag ska köpa ett eget :D
pappa fotade, men de va första gången han fotade med sin nya kamera, så bilderna blev sådär.
somsagt ska jag jobba mycket med min sits!

wow

hej! dagens pass gick riktigt bra! bilder och vad vi gjorde får ni veta imorn! :)

promenad

hej! idag så blev det en 30min lång promenix med Wennie, hittade en väg i skogen som vi gick på, och Wendy va tittig, och spänd, men ingen av oss har ju gått där innan. hade träns på henne för säkerhets skull :)
sen blev det massa gos och borstning, de upskattades massor, mys<3
i morn så ska jag få låna ett Rambo micklem träns, ska bli spännande och se ifall det blir någon skillnad med de, isf blir det npg att köpa ett sånt också.
satte på dressyrtränset för lite omväxlings skull :)

<3


2011 12 19

hej! idag blev det ett kortare pass med samma tänk som igår, skritt och trav på rakt spår och olika böjda spår, sen ta hjälp av sockerbitshinder i galoppfattningen, de gick kanon! Wendy blev lite taggad när hon förstod vad vi skulle göra, men hon lyssnade ändå :) och landade i rätt galopp i båda varven, så gaopperade ngt varv och sen massa beröm :) hon utvecklas för varje dag nu! och nu skippade vi snodden också, den behövs inte längre :) fina Wennie!
mamma filmade en utav gångerna, dock e det dåligt ljus på mobilkameran :(
imorn så ska Wendy få en välförtjänt vila, om vädret håller blir det promenix :)

shopping

glömde nog att nämna de, förra veckan köpte jag ett 3delat bett med fasta ringar, Wennie trivdes tyvärr inte alls på de bettet, gick emot och ville inte alls ta ett stöd, så Jennifer tipsade om novabettet, trodde inte de skulle bli bättre, men testade iaf Jennifers, och hon tog ett mkt bättre stöd på de, och va mycket lättare i handen, så idag åkte jag till Anderssons H&H och köpte ett eget :)

2011 12 18

hej!
idag så blev det ridhuset igen, är det bättre väder imorn så ska vi ta en promenad ute och sen kanske longera.
men det gick riktigt bra idag, hon tog skänkeln och jobbade okej redan från början, i skritten och traven så kändes det bra, och så travhoppade jag ett sockerbitshinder för att naturligt falla in i galopp, då hon tycker att fattningarna är jobbiga, och de gick riktigt bra!! galopperade en del idag, och bytte(!) även galopp vid ett tillfälle :) duktig Wennie fick mycket beröm idag :D
dock kändes hon när jag travade de sista, och började tjafsa lite, men dä trimmade jag lite till och avslutade sen.
hon trivs riktigt bra på novabettet, vågar ta ett mycket bättre stöd :D

2011 12 17

idag blev det 55min skrittjobb, över bommar och på olika böjda spår för att få henne mjuk i sidorna, och hon jobbade trevligt mot slutet, finns inte så mycket att säga. basic, ta skänkeln och ta ett ärligt stöd i handen, vilket hon gjorde bra mot slutet. pga snöregn varvat med spöregn så blev de inget ute :

mamma fotade, dock va de fel inställingar på kameran, så de va inte många som blev bra :(

igår&idag

hej!
hoppträningen igår blev mer en markarbetsträning för oss, trimmade henne mycket självständigt. hon bockade ende i början, så det blev lungt, eller mycket trimm, och hon jobbade bra! travade endel bommar och hoppade lite studs, studsen hoppade vi på slutet, och då red jag mycket bättre, och då kändes hon riktigt fin och med på noterna!! :)
idag så blev det trimm i ridhuset, testade att rida henne på ett novabett, vilket hon verkade gilla, hon tog ett ärligare stöd lättare! :) hon va riktigt fin i traven och galoppen va de mer fokus på mig att jag inte överdrev galoppfattningen speciellt i hger varv, då blir hon ganska hetsig ist för dom lugna fina fattningarna hon gör om jag e coolare.
skrittjobbade henne en stund på slutet, med hjälp av Jennifer, och hon jobbade riktigt bra! :)
Imorn så ska jag ut på morgonen, hon ska få skrittjobbas i en timma ungefär och sen så ska vi ute en sväng :)

gårdagens shopping

hej! igår så shoppades det igen :) det blev ett stalltäcke på 300g, från amigo. även ett regn/skal täcke från amigo beställdes, så slipper Wendy frysa i vinter :)
stalltäcket på bilden :)

Shopping!! ;) nu blir wendy Glaaad!

100media_imag230 (MMS)

Shopping!! ;) nu blir wendy Glaaad!


2011 12 14

hej!
idag så borstade och fixade jag Wendy länge, borstade säkert i två timmar :) de uppskattades!
sen blev det ridning, hon va pigg idag! lite trippigt och va inte lika lösjord från början, kanske berodde på vilan? gillar somsagt inte att hon vilar helt, men va tvungen att plugga, så hon kommer nog prommeneras ist.
men tillbaka till idag, hon kändes okej, inte som hon gjort de senaste gångerna, men jag red inte till 100% heller. idag va de kämpigare i höger varv, kände mig väldigt oliksidig, så Jennifer fick sitta upp och jobba igenom det, vilket hon verkligen gjorde, i skritt och trav, Wendy tyckte de va svin jobbigt, men det är nyttigt!
Jennifer är riktigt duktig på unghästar och har jobbat på massa stall i Canada, grymt att ha henne som hjälp! :)
imorn är det hoppträning!!

dagen

dag har Wendy fått vila, och jag har ägnat min tid åt att plugga, skrivit klart ett naturkunskapsarbete, nästan klart ett samhälle B arbete, och snart är det dax för matte C plugg.

inköp

va och köpte en klippmaskin idag, köpte den begagnad, dock vara använd 3ggr och i ett frächt skick :) iom att jag antar att Wendy kommer behöva klippas många gånger i vinter.

2011 12 12

hej!
idag joggade Wendy i ridhuset, skrittade fram henne och sen så travade vi i 20min, tempovexlingar och mycket olika böjda spår. Hon va otroligt loss och trevlig i kroppen idag, inte så trött i bak som jag trodde hon skulle kännas. vilket är positivt! skrittade sist av henne för hand.

veckoplanering

MÅNDAG: jogga.
TISDAG: vila.
ONSDAG: trimm
TORSDAG: hoppträning.
FREDAG: promenad
LÖRDAG: uteritt lr markarbete
SÖNDAG: uteritt lr markarbete

lördag söndag beror på om det finns någon som hittar ute i stallet, och sällskap.

2011 12 11

hej! idag blev det markarbete, lång serie = styrketräning för Wendy.

travade först över travbommar, ca 10st, tre gånger, innan vi började bygga på den så de blev travbommar och 1kryss, sen 2kryss osv, tills de vart 5studs, hoppade 5 studsen en gång i varje varv, och sen avslutade jag, kändes att hon blev lite trött, men det är otroligt nyttigt för henne! :)

Hon va lite studsig emellanåt, men de va inget farligt :) flyttade även lite för skänkeln i början, vilket hon gjorde bra :)

de märks att jag inte har hoppat på 6månader, teknikmässigt från min sida, något som måste jobbas upp.
mamsi fick äran att fota även idag ;Dtill salu

bild 1, Hansbo ländtäcke, 2reflexränder, marinblått. stl cob. vattentätt 100g fodrat
bild 2 horseguard fleecetäcke, avtagbara kryssjordar,
bild3, jacson fleecetäcke grönt utan jordar.
bild4, Amigo bomullstäcke, brunt.
bild5, grön rutigt horsewere, regn.¨
bild6, ljusblått AMIGO, 300g stall använt max 10ggr.
alla i stl 125.
1200:- för allt, finns i stockholm

2011 12 10

hej! idag så blev det somsagt joggning av Wendy :) travade över några bommar som låg på backen också. och redan från start idag va hon mycket mer lösgjord och bar sig riktigt bra! :)

skrittade först och flyttade lite för skänkeln, och fixade, hon började takta lite när hon tyckte de va jobbigt, men de släppte helt efter ett tag, travade runt över några bommar och hon jobbade riktigt bra, inte något problem i galoppen, lite sen med att fatta galopp, men de kommer snart, hon har ju somsagt inte så mycket styrka än, men de kommer! ;D

Mamsen fick följa med och fota idag :D och jag fick hjälp av Jennifer! :D

imorn ska vi skutta lite, blir markarbete med lite studs och sånna bra grejer :)klappklapp.


tycker hon va riktigt snygg i de schabraket! ;)

ny design

har fixat ihop en ny desig nu, va lite trött på den gamla, dock bara på bloggen och inte på hemsidan, de e galet mycket mer jobb :p de fixar jag en annan gång.
ser ni fortfarande den gamla? klicka på f5!
nu aker jag ut till Wendy, blir bara en pomenad idag, som planerat.

tävling hos DM


hoppträning

somsagt första hoppträningen med Wendy igår, joggade fram henne och sen började vi flytta för skänkeln i skritt och skutta över ett litet hinder, red knappt på 50%, vet inte varför, mycket i huvet just nu, mycket Kyra snurrade runt :'(
gjorde det i varje varv, och sen så jobbade vi med lite travbommar, jag red somsagt knappt till 50% så de blev lite sisådär, dålig ytter och dålig skänkel. men det blev bättre till slutet, hoppade 2 linjer, räcke-räcke 10 galoppsprång och oxer-oxer, där red jag äntligen lite ordentligare och de kändes bra, kom tillbaka lite, måste hitta tillbaka till känslan!
sist hoppade vi en mini bana, lågt och bara 6 språng, easy. de gick bra, ena linjen toog jag om, va inte riktigt med.. men sen så gick det bra :)
Wenni kändes lite trött efteråt när jag travade av, men nöjd!
något jag måste tänka på bara är att räta upp mig mer, blir lätt framåtlutad i överlivet, speciellt när jag rider lätt.

hoppträning

hoppträningen gick okej idag, hade (som vanligt) för höga förhoppningar och krav på mig själv. men Wennie skötte sig, och haking gillade henne.
mer får ni veta imorn :)

2011 12 07

idag blev det ridning på morgonen, är hemma och pausar nu och sen ska jag tillbaka till stallet och mocka och ta in alla hästar.
Wendy kändes lite trött idag, så det blev bara skritt och lite trav i max 30min, hon va mycket mjukare i sidorna redan från början idag, skrittade mest runt på olika volter och ställde och böjde hennem, hon bar sig fint och kändes trevlig! imorn är det hoppträning, kommer inte vara med på hela. fredag blir det prommenad, lördag blir det att jogga henne lättre och på sövdag blir det ev, bommar och lite studs.
idag låg det snö ihagen, buhu... tur att jag broddade henne igår!

2011 12 06

idag så skrittade jag ream henne i ca 25 min, och sen så började jag jobba henne direkt i traven, fick hjälp av Jennifer, igår fick jag hjälp av Therese, kommer försöka ha med mig någon av dom när jag rider, dom är riktigt duktiga och jag tycker det är viktigt att det blir rätt från början.
galoppen gick bra idag, hon kom på mitt knep att jag fattar i hörnerna, så hon taktade lite innan hörnorna, så fattade galopp på volten ist, måste överlista henne, och alltid hålla henne sysselsatt, hon e smart.
måste jobba upp hennes muskler och balansen men de kommer.
men hon kändes riktigt trevlig och bärig i traven idag!
red aktivt i 25min, tror det räcker så!
på torsdag är det hoppträning, spännande att se vad Haking tycker om henne!

shopping

svängde förbi Andersson's efter stallet idag, eftersom det är hoppträning på torsdag så behöver ju Wendy en magplatta :p så fick med mig en sån från eric le tixerant eftersom jag redan har en sån gjord :D
köpte även en snodd så jag slipper låna en :p de är lite emot mina principer att rida med "hjälp" men anledningen är ju absolut inte att hon ska trycka ner huvet, utan att slippa bli nockad :)
plattan:
Anderssons Häst och Hund har också 20% på hela butiken hela december, galet bra!! speciellt när jag har en ny häst :) bästa butiken med grym service och personal!

helgen

hej! har inte riktigt haft tid i åt bloggen i helgen, men i lördags så red jag henne, skrittade och travade över lite bommar, hon har svårt för att korta sig i trven, ant har hon inte styrkan än. gjorde ett regält bocksprång och slog lite med huvet.
söndags så lobgerade jag henne, skritt trav och galopp, samma där, hade inte styrkan i galppfattningen, utan behöver bättre stöd från ryttaren där.
idag, longerade henne innan jag satt upp, hade snodd på henne, som ett motstånd när hon drar upp huvet, vill inte bli nockad..
men det gick jätte bra idag, hon skumma ur munnen och kändes kanon, galopperade mer än tidigare idag också, men red inte så länge. bättre att hon får gå kanske två gånger ngn dag med korta pass än att hon får massa mjölksyra.
klippte henne också i lördags, jobbigt när hästen är så snäll när de största problemet är att hon vill lägga huvet i knät när man klipper huvet :p söt <3
satte på henne halstäcket efter jag klippte henne också, nu börjar de bli kallt.

2011 12 02

idag så blev det alltså skritt trav och lite galopp åp Wendy.
tog ett tag att få henne att lossa i sidorna och arbeta, men sen vände det bara, och hon kändes riktigt fin i skritten och traven, galoppen va det mera jobb på, men galopperade inte så mycket.
jobbade bara basic, rakt fram och på volt, inget avanserat. men som sagt hon kändes riktigt trevlig att sitta på, i galoppen gjorde hon något katthopp och sköt rygg haha, bus..
mamma va med och fotade, ni får lite nu och mer senare! det är somsagt tredje gången jag sitter på henne nu :)

tävlings outfit

tänkte visa er mina tävlings outfits, har ju knappt tävlat iår, så ni har inte fått se de nyaste ordentligt, enjoy!
TRÖJOR:

equiline marinblå
Kingsland ljusrosa, med pärlor i ryggen
Kingsland Ljusrosa
BYXOR:

Gesemi Sunna

svart blingbling skärpKAVAJER:

svart Equipage


marinblå Animo


röd skräddarsydd


de vart inte så bra bilder, fotade med mobilen, men nu har ni fått se de iaf! :)


premiär turen

hej! idag så blev det ridning på Wendy, första gången på hemma plan.
linade henne först i 15 min, mest trav så hon fick göra av med lite energi, hon va cool, slängde lite med huvet.
sen så satt jag upp och jobbade henne lite i skritten och travade sen, helt okompliserat runt spåret, med ett ljämt stöd på handen och ljämn drivning med skänkeln, och väntade ut henne, tillslut sökte hon sig bra till bettet och då började jag mjuka henne lite mer på volter, i båda varven, hon va lite bråkig i vänster varvet, men gjorde inget dumt, så de va bara att driva på.
de va ungeför de vi höllpå med idag, basic.
resten av veckan tänkte jag såhär:
fredag: jobba som idag + galopp
lördag: basic, trav och galopp bommar.
söndag: ca 20min promenad

RSS 2.0