kurs

hej!
nu har jag anmält mig till hoppkurs för Haking lördag-söndag denna vecka, så de blir nog en bra start på tävlings terminen! har även träning på torsdag som vanligt!

de är även lite annat som händer på lördag, men de får ni veta då!

är riktigt taggad inför detta! :D

ahh shopping

hej!
idag svängde jag förbi Anderssons igen hehe.
blev helt oplanerat ett par svarta softschell ridbyxor, faktiskt från mountain horse, har inga kläder därifrån, men dom är riktigt sköna! gillas.
så kanske jag slipper frysa resten av vintern :)

fleece tröjan är också ny och kommer från Euro-star

tävlingsoutfit 2011

såhär kommer min tävlingsoutfit se ut 2011, ska dock köpa en långärmad tävlingströja, och en klocka och lite annat :)- marinblå Animo kavaj
- rosa tävlingströjor från Kingsland (2 olika modeller)
- Gersemi ridbyxor
- Charles owen wellington classic hjälm
- roeckl handslar

inte med på bild:
- ariatskor + chaps
- sprengersporrar

Kyras outfit kommer en annan dag!

bloppisEquipage kavaj stl S, svart figursydd. Använd på ca 20 tävlingar och i gott skick! fler bilder finns!
Nypris ca 700 kr   Mitt pris 400 krEquipage jacka, boomber modell, stl XS. Beage med oranga och vita detaljer. använd max 5ggr, fint skick!
Nyttpris ca 500 kr    Mitt pric 150 kr

kan även tänka mig att byta detta mot ngt schabrak eller något annat :)

Är du intresserad?
Maila mig på klara.levenstam@live.se eller kommentera detta inlägg.

joggat

hej!
har varit ute ock sprungit idag, känndes mycket tyngre än sist och underlaget va väldigt slipprigt, men sprang ca 3km :)

Ikv kommer det uten en mini bloppis!

utverdering

Här kommer en utverderin utav roeckl polarteck handske

en superskön hanske som e lagom varm och vindtät(?)
till en början så är greppet otroligt bra med hjälp av de små "klister plupparna" som sitter på handskens undersida, dock så slites de bort ganska fort och greppet försämras.
priset är som på de flesta andra roeckl handskar 349kr, lite dyrt då klistret på undersidan åkerav, men dom är ändå värda sitt pris då de är både sköna och sitter som en smäck!


skav..

kyra har fått skav på bogen, vi har köptr några bogskydd, men alla är för tajta i halsen..
men nu hittade jag ett som jag tror skulle funka, HV polo Horse scarf, vad tror ni om den? den ser ut att vara okej i halsen och i mysigare material än syntet bogskydden, tror jag ska leta rätt på ett sånt, de kostar bara 350 kr också :D

HV POLO Horse Scarf

bild lånad från HV polo

Har varit ute och sprungit 15 min idag ock...

100media_imag039 (MMS)

Har varit ute och sprungit 15 min idag också ;)


hoppträning

hej!
terminens första hoppträning är nu avklarad! och de gick helt okej, kyra va supertaggad och ville helst bara springa snabbt.
vi stötte på lite problem på cavalettibommarna vi skulle köra i traven, då jag gör lite förstora förhållningar och då kyra väljer att ta dom som studs ist för i trav, där satt vi ett tag, jobbade med bommar på marken vid sidan om för att sen få henne lugn över cavalettin också, ett problem är att hon blir sur, och då blir jag surare och hon surare, och så kan vi hålla på, då e de bara att börja om helt innan vi krachar ihop...

men vi jobbade mycket med studs och lite enkla övningar som start på terminen, och en snäll bana på slutet med studs och smalhinder, och en oxer :)

mamma fotade lite, dock mest från när jag travade av :)

va bara två som kvalitén va ok på, första gången mamma använder de objektivet :p

Nu är vi på väg till träningen! ;)

100media_imag039 (MMS)

Nu är vi på väg till träningen! ;)


tömkörning idag

hej!
idag tömkörde jag Kyra, håller fortfarande på att lära mig så vi jobbar med mycket övergångar och volt jobb, men idag testade vi skänkelvikning som funkade sådär, hittar knapparna lite, men de e ganska svårt, allt ska stämma :p
de rasade lite snö från ridhustaket också, kyra fick panik och stack och drog omkull mig, men de gick bra för mig och för kyra som halkade till lite. men vi körde lite mer efter och då va hon riktigt fin i traven! :) de e den gångarten som e enklast tycker jag :p

har ni några tips vad man ska tänka på när man tömkör?

badade också kyras fötter, de behövdes, hon har endel småsår på bakbenen som jag inte vill få in något skit i, tvättade med hibiskrubb som är bakteriedödande, väldigt bra vid mugg också :D

mobilbild från idag


- och i morn är första hoppträningen för terminen !!!! som jag har längtat :D

Tomkorning stod på schemat idag :)

100media_imag039 (MMS)

Tomkorning stod på schemat idag :)


ryttar airbag

i september 2009 skrev jag om ryttar airbagen som då va helt ny, då visste jag inte riktigt om den skulle "överleva" eller ens komma till sverige, men idag säljs den även i sverige, den lanseras av Back on Track som kallar den för Point Two Pro-Air Jacket.

den är inte en godkänd tävlingsväst utan måste bäras med en säkerhetsväst under. läs mer om den HÄR!


bild lånad av backontrack.com

det är absolut något som jag skulle kunna tänka mig testa, ett otroligt bra extraskydd!
skulle ni vilja ha en/testa ryttar airbagen?

på tävling

idag ska jag inte rida, så jag tänkte berätta hur mina tävlingsdagar ser ut.

jag går upp runt 15 min innan vi ska åka, gör mig i ordning, på vägen till stallet brukar jag äta frukost inget speciellt.

väl i stallet borstar jag av kyra, fixar hennes mat som hon ska ha med sig, och mamma brukar plocka ut de jag tagitfram som ska med till bilen.
brukar också ha hö i transporten till henne :) sen sätter jag på kyra transportskydd och de täcke som hon ska ha i trailern, och lastar henne, hon är extremt lättlastad och springer in, om hon int är på dåligt humör, då man måste ryta på henne en del, då hon larvarsig.

på tävlingsplatsen så brukar mamma ge kyra lite mer hö, om de e slut, medans jag går och startanmäler mig och går banan, vill helst gå banan med någon så man kan få lite tips på vad man kan tänka på och sånt, superbra.
beroende på hur tidiga vi är så brukar vi fika, med de andra som också åkt dit, kolla någon start, kolla avstånden. och sen fixa kyra.

jag brukar skritta fram på lång tygel endel för att hon ska komma igång ordentligt efter att ha stått i trailern, sen travar jag ganska lite och sen galopp.
inne på framhoppningen så hoppar jag krysset i trav två gånger och gör halt efter. sen sänker jag ner räcket och hoppar de en gång sen hoppar jag de på "riktiga" höjden kanske 1 gång beroende på känslan, och sist hoppar jag oxern först lägre sen i rätt höjd 1 gång beroende på känslan :)

bild från KM

uteritt

hej! idag blev de uteritt med Alex i skogen, vi skrittade bara och klätrade lite, så hästarna fick jobba och tänka. de va skönt, vi va ute i 30 min :D bara på lång tygel, kyra tyckte de va skönt! :D
shopping

va somsagt på Anderssons idag och köpte en galet snygg väst från Euro-Star, har suktat efter den länge så de va bara att slå till!! :) riktigt skön också :D

super dåliga mobilblider:

Lite lyx shopping idag, ni far se när jag ...

100media_imag037 (MMS)

Lite lyx shopping idag, ni far se när jag kommer hem ;)


inget nytt

hej! jag har inte ridit sen i torsdags, i fredags va jag hos en osteopat och kollade mina knän och i helgen så har jag inte kyra :)

så jag tänkte slänga upp lite utrustnings tips, de va ett tag sen!

Rea hos Reitsport schockemoehle


Animo jacka 357 euro 285,60 euro


de har även olika animo ridbyxor på rea, dessa ska vara lika sköna som de e snygga :)


dagarna

hej! ledsen för noll updatering, morgan hade bråkat med vildkatterna igen, och nu fått ett rivsår i ögat, fast på huden i ögat och sen ett litet rivsår på hornhinnan, men de va ingen fara än, lite medecin och ögon salva sen återbesök på måndag :)

men iaf i tisdags så va hon jätte fin! fick lite tips av en tjej när jag satt fast i högern och kyra satt fast att rida i vänster och ställa utåt ist, och hon blev mycket finare! denna dagens dressyr kändes riktigt underbar, mycket voltarbete och än en gång basic. men jag är otroligt nöjd med detta passet, hon jobbade grymt och så! red i ca 1½timma ;)

i onsdags så blev de ridhuset igen och jobba lite dressyr först för att sen hoppa ett sockerbitshinder på medellinjen i en 8a, vilket inte va något problem, låg på den 8an ett tag och sen nöjde jag mig, inget speciellt, ca 35 min.

idag så tömkörde jag henne i ridhuset, har aldrig tömkört henne innan, men hon kan de där, och först va de mest för att jag skulle fatta mer, men sen så kunde vi jobba lite mer och gå i lite skänkelvikning och voltjobb i skritt trav och galopp, hon tycker de är riktigt kul, och jag med, de e bra med varierat!

de har varit för mycket i ridhuset nu, men de e så grymt halt nu, så man vågar sig inte riktigt ut :(


ledsen för noll updatering, men va tvungen att åka in akut med katten till djursjukhuset igår, vi hors ikv!


dag 15

Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

precis som de jag skrev i går, jag är stolt över så homla mycket, alla små del mål vi tagit oss över, alla större mål som vi tagit oss igenom, mitt första mål med kyra va att starta en lokal tävling, och de har vi ju klarat, jag klarade de tom med en 10 placering i 1m vilket jag nästan grät över, så stolt och nöjd va jag över de.

jag är så oerhört stolt över mig själv, min utveckling, att jag faktiskt kan, och kan klara ut svåra situationer, kunna analysera min ridning på ett hyfsat rättvist sätt, att jag kommit ifrån de tänket jag hade innan när jag såg min ridning, jag jämförde med tex rolf göran bengtsson, och pekade ner mycket detaljer i ridningen som inte är lika bra som han rider, min dröm är att kunna rida som han. där har Haking hjälpt mig otroligt mycket att plocka fram de bra ur min ridning, så jag kan känna mig nöjd med känslan, de va de som satte käppar i hjulet för min utveckling innan, nu försöker jag inte tänka så, nu vill jag blicka frammåt och se de positiva ur allting!

kyra är jag så himla stolt över, att hon stått ut med mig från början då jag inte red särskilt bra, va snäll mot mig, till att nu, hjälpa mig vidare, och stoppa mig när jag gör fel, så jag lär mig. hon är helt enkelt my number one! :) <3

jag har även satt som nyårslöfte att skriva utförliga analyser av min ridning efter varje träning i min bok jag har, så jag kan blicka tillbaka pch se min utveckling!!


nu va denna listan slut! hoppas ni gillade de, de har iaf varit väldigt nyttigt för mig!

bild från min allra första lokala, med kyra <3

dressyr

hej!
nu e de verkligen snorhalt överallt, så de blev ridhuset idag, vi jobbade som vanligt basic, med mycket volter flytta för skänkeln till större voltspår och få henne mer lösjord, dock så va de en del snö ras från taket på ridhuset så hon va ganska spänd och resultatet av dagens ridning va inte som förra veckan, känns som om vi gått ett steg tillbaka nu igen, dock så tror jag att de kan ha varit pga snön, hoppas de iaf! hon brunstade inte lika mkt iidag heller, så hoppas de är på väg bort nu, ston... dock så va galoppen i vänster riktigt fin i dag, de känndes otroligt roligt eftersom vi inte jobbat så mycket med den nu, hon är fortfarande stelare i höger, men de e bättre.


dag 14

Varför får ridning dig att må bra

ridning borde klassas som friskvård!
jag mår bra av att vara i stallet över huvudtaget, de är en livsstil! man blir lugn och de är väldigt avslappnande, att stå och borsta, de stora leendet man får och lyckan när man och hästen jobbar som ett team, att känna att man betyder mycket för den, och att verkligen kunna stå och bara mysa med henne, snacka med folk och relaxa.
att kunna ta en paus från omvärlden, och slippa plugga, eller vad de nu är som ska göras.
att uppnå mål och följa utvecklingen, utvecklas mer, sätta nya mål, träna för att uppnå de osv. de är otroligt, och grymt kul att kunna blicka tillbaka!

träning 08


träning 10

dag 13

En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst- sto!
- väldigt personlig
- känslig
- viljan
- den bästa

gårdagen

hej! igår så red jag ut med Alev, eller ah.. vi skrittade ut, skrittade på en åker med mycket snö, upp till knäna på dom, och så de fick jobba, de märktes att de va jobbigt! sen så genom skogen ut på en väg och sen över en åker genom skogen och hem igen :p de tog bara 30 min så jag gick in i ridhuset och jobbade igenom henne, och hon har verkligen blivit mycket finare i dressyren nu, de har hänt otroligt mycket sen Lena Lilja kursen och de fortsätter att gå framåt! senaste veckan har de hänt massor!
men jobbade iaf bara basic, lite sluta, och hon e stelare i högervarv fortf. men de jobbar vi oss ur snart! :) känslan var bra! :D

åkte också förbi anderssons och köpte ett bogskydd, dock va de förlitet så de fick åka tillbaka idag :p

en bild från uteritten

dag 12

Det här saknar jag

de som jag saknar, de är såklart vänner och släkt som bor alldeles för långt bort, men eftersom detta är en "häst lista" så ska jag säga att jag saknar de från förra stallet, som jag träffade varje dag då, men inte sett sen dess. och hästar som Fernando, en liten arab som jag red 2008 :) som blev såld.

fernando ox

-

En häst utan ryttare är fortfarande en häst men en ryttare utan häst är bara en människa.

dagarna

hej! hade fullt upp i går med plugg och sånt, men dressyrade i ridhuset, hon va riktigt fin i vänster men galet stel i höger, jobbade med de och de blev bättre mot slutet, men inte perfekt, blev som vanligt bara väldigt basic, jobbade med att flytta för skänkeln och i slutet lät jag henne stretcha ut halsen i traven vilket uppskattades :D

idag kom hovslagarn, nya skor med de nya polar padsen fram, de passade bra! :) hoppas de funkar lika bra som de sägs, upp till bevis alltså.
släppte henne en stund på ridbanan efter skoningen så hon fick springa lite och jag tog lite vinterbilder :D här har ni några :)

Nikon D3000 Nikkor 50/1,4g


dag 11

En bild på stallet

kyra står på stall Grana, såhär ser de ut i hennes stallgång :)

-kyras box är den första till vänster :)sorry för dålig update, men jag har haft fullt upp verkligen, och snart kommer hovslagarn. vad ska ni gora i dag?


dag 10

Mina drömmar

oj vad jag drömmer! mina största drömmar är att kunna jobba med hästar och försörja mig på de, helst som toppryttare, men annars gärna med att sälja hästar eller någon annan ridverksamhet dock inte på ridskola.
jag vill också efter skolan åka utomlands och jobba hos någon toppryttare i ett år eller så, de vill jag verkligen, de ska jag!

en utav mina större drömmar är också att ha flera hästar att jobba med idag, rida och träna för att utvecklas och lära oss mer!! :)

ett skol projet på bilden med just de namnet, min framtid:

lätt jogg!

hej! idag joggade jag kyra lite lätt i ridhuset, hon har stått i 2 dagar nu plus att hon brunstar, trodde inte de skulle gå särskilt bra, men hon blev så otroligt fin! jobbade bra hela hon och slappnade av bra och blev lösgjord, känndes så himla skönt! skrittade och travade bara i 30 min, men med mycket voltarbete vilket funkar bra på henne! :)


dag 9

Mitt bästa häst minne

mitt bästa häst minne är svårt, finns många! men ett av alla var sommaren 09 när jag och kyra åkte ner till landet på västkusten och busade i havet och hade de gött!


dag 8

Min hästs vardags outfit

kyras vardags outfit i stallet är:

amigo insulator:


ute så har hon stalltäcket + amigo ute täcke med hals 200gnär vi rider hemma så har hon:
- cliff barnsby whitaker hoppsadel
- ant ett ihopplock träns med swarowski pannband eller schockemöhle träns med swarowski pannband
- oftast utan skydd men ibl bruna verdus eller andra "rida ut skydd" eller lindor
- ibl horse were förbygel
- eskadron huva eller annan

hoppträning samma som ovan fast
- svarta verdus skydd
- horse were förbygel
- eskadron huva

dressyrträning samma som ovan fast
- vita benlindor

har olika schabrak, inget speciellt.


mys

hej! myste bara med kyra idag, eftersom hon vilar :) borstade och friserade lite :D hon va nöjd och riktigt mysg faktiskt! :D

dag 7

Min favorit grej i stallet

den här va svår, vet inte riktigt vad som är min favoritgrej, men de kanske kan vara min rosa grep :)

ni har vell inte missat...

...att ponny akuten första avsnittet går att se på SVT play redan idag, nästa vecka sänds de på tv :)

hittar inte koden för att bädda in.. men här är länken till avsnitt nr1


vaccination

hej! idag blev kyra vaccinerad, så hon ska ta de lite lugnt i några dagar nu. passade på att städa i skåpet ute i klubbis också.

otroligt roligt inlägg!

dag 6

Det här äter min häst varje dag

Kyra äter inte så mycket, hon är väldigt lättfödd!

men hö äter hon 2kg på morgon ca 2kg i hagen 2kg till intag och 3kg till kväll.

hon äter också, ½ kg kraft grov 90 till morgon och intag sen så äter hon 1/4 kg kraft grov 90 + 1dl mineraler.  efter ridning får hon 4dl betfor + 20g magnesium.

http://www.annasfoder.se/files/krafft_groov_90.jpg

polar pads

hej! shoppade snösulor idag till kyra, nu när de börjar bli +grader, hon får så himla mkt styltor. köpte sånna som man sätter fast i tå brodden, gillar inte riktigt dom som sitter i skon, typ snow grips.


köpte dom hos anderssons, bilden är även lånad från anderssons häst och hunds facebook sida :)

tuvär så satt kyras tåbrodd för brett, men ska kolla med Peter om han kan borra broddhålen närmre varan nästa skoning, som ändå är snart!

markarbete/hoppning och uterittt

hej!
igår skuttade jag lite med några från stallet, byggde upp en liten enkel bana och hoppade lite, hade planer på att jobba med rytmen och inte ha mer en typ 50cm hinder, kyra va otroligt taggad, hon har ju inte hoppat ordentligt sen träningarna va slut 2a veckan i dec, och hon blit övertaggad... gick inte riktigt att lägga fokus på de jag hade tänkt utan va tvungen att jobba med att lugna henne, vilket inte va de lättaste, hoppade banan 1 gång på 50 med lite halter och sen så höjde jag upp ett hinder på diagonalen till kanske 85 och b hindret i kpombinationen till kanske 1m, kyra brukar inte vara lika nonchalant mot mig om man höjer lite, fick tillbaka henne bra, men kom dock fel på diagonalen, men kombinationen gick bra. va dock inte alls nöjd, de brukar gå så himla mkt bättre.. nu längtar vi efter hoppträningarn!!

idag så skritade jag och tove ut på andra sidan vägen, barbacka och på hacket, men de gick bra, va en väldigt bra runda! först i skogen, med en del klättring, och upp och nerförsbackar, och sen kom vi ut på lite vägar och in i skogen igen, sist så pulsade vi över åkern, så dom fick jobba lite :) kyra va nöjd! :D


en bild från när vi skuttade :)


hon fick även ha de nya bootsen på sig, grym passform! rekomenderas!

dag 5

Det här finns i min rykt lådajag har väldigt mycket saker i min ryktlåda :) allt som kan tänkas behövas och llite till :p

- rotborste med korta strån
- rotborste med långa strån
- man borste
- mankam
- man uttunnare
- mankniv
- 2st piggborstar
- ryktborste och skrapa
- mysig borste till huvudet
- 2st hovkratsar
- borste till när man ska bada henne
- sax
- helosan
- vitt vaselin
- zinkpasta
- burk med snoddar
- hästgodis

och sen brukar de alltid finnas pälsglans i, men de frös i vintras så de är inne i klubbis :D

dag 4

Hur började mitt häst intresse

jag har alltid varit häst intresserad och ridit så länge jag kan minnas, men började när jag var 6år, tror att de va farmor som tyckte att de va dax, och hon rider själv, kommer och kollar på träningar och tävlingar, hejar alltid på oss och tycker alltid att de gått bra.

men jag började rida på en shettis verksamhet här, kyrkbyns ridklubb, de va nog mest skritta i skogen och lulla, men en bra start för att hitta balans och sånt ;)

en bild från första ridskolan:

dressyr

hej! här har vi snöoväder, de har snöat minst 1dm under dan... har ni samma väder hos er?

blev att dressyra idag, jobbade mycket på volt för att lörgöra henne, och få henne mjuk i sidorna, jobbade henne i en timma med korta travinlägg och sen mest skritt. jag känner att jag måste jobba med mig själv i dressyren just nu, komma in på de nya tänket med Lena Liljas ridning och så småningom komma vidare med de, och kunna göra svårare saker, vi är ju inga gran-prix ryttare i dressyren precis, men vi jobbar oss frammåt!


dagens shopping

hej! smet förbi Anderssons i dag, och de blev lite välbehövd shopping :)

vinter röckel handskar, grymt sköna och med bra grepp + att dom funkar att använda med tutchen på mobilen :D
<- undersidan.(klickbar)

sen blev de även ett par svarta proffersonal's choice boots :) har suktat efter dom länge, och passformen är verkligen grym, satt som en smeck!

köpte även en påse hästgodis att ha när vi stretchar halsen :D

dag 3

Min största rädsla

min största rädsla, de är nog att skada mig svårt, så att jag måste ha en lång kovalicent från ridningen, eller att inte kunna rida igen, de betyder så mycket för mig.

sen så är jag otroligt rädd för att Kyra eller någon annan häst som betyder för mig skadar sig illa, jag är väldigt noga med små sår och sånt att tvätta de och plåstra om så de inte blir något av de :)

http://www.falkenberg.se/images/18.6c1b68111133b0f17c380001233/Pl%C3%A5ster(2).jpg

har varit på anderssons och shoppat lite idag, nu ska jag dressyra ;) lyckas inte ladda upp bild från mobilen :(


benskydd

de är många som tycker at verdus skydden är oslagbara, även jag! hehe. riktigt bra passform och hållbarhet! mina används flitigt! dock är ju inte priset lika roligt, MEN dom går att hitta billigare!

denna modell, den vanligaste, även den jag har, finns här för bra priser, även andra modeller hittar ni där!
http://www.ryttare.com/upload/Artiklar/Bilder/Miniatyr-1454.jpg

och de här kittet med fram och bakskydd finns för galet bra priser här

Pro Light Tendon and Back Light Fetlock Boots

dag 2

Min första häst

jag har aldrigt ägt en häst, men har varit medryttare och tränat andras hästar, så kan skriva om första hästen jag va medryttare på.

cannonball, ett sto, tror född 1995 25% arab 75%nordsvensk :p. henne red jag en period under 2007, och jag tyckte de va så härligt! red henne väldigt mycket och hon va genomsnäll! vi red och hoppade lite, red ut och hade de mysigt, va inte särskilt duktig då, jag hade bara ridit på ridskolan men hon va riktigt bra för mig!
vi startade en clear round på 50 cm  :)
vet inte vad jag ska skriva mer.

2st bilder


charlies häst och hund söker, efter dig?

charlies häst och hund söker en gästbloggare, de kanske letar efter just dig och din blogg? skriv några rader på deras facebook sida om din blogg och kanske de blir du som blir utvald? :D
-jag är med och testar lyckan iaf!

charlies häst och hunds facebooksida
dag 1

presentera dig och din häst

jag heter som de flesta nog vet klara, jag är 16 år och går alltså första året på gymnasiet, jag går på stockholms idrottsgymnasium, då jag får mer tid åt min ridning, vi har korta dagar :) går till 11 två dagar i veckan och 14 tre dagar, som de såg ut i höstas.

mer om mig då, jag bor norr om stockholm i en villa med min familj och 3 katter. gillar att fotografera mycket och har en bra, komplett kamera utrustning, mina bilder och sånt kan ni hitta på klaralevenstam.se.  tävlar och tränar med hästen Kyra van Lusthof, som inte är min men som jag har som min egna iprincip. vi tränar för haking varje vecka men ska nu också försöka träna mera dressyr för Lena Lilja nu i vår.

om kyra då.
hon är ett väldigt speciellt sto, stoig men världens bästa! hon är född 1991, dock är åldern inget som märks på henne, hennes pappa är Lys de Darmen, samma som Ninja la Sillas morfar alltså :) morfarn är Ramano. hon är importerad från Holland, och vad hon har gjort där är inte klart. men i sverige tror jag hon har gått 120, kanske 130 hoppning och kanske LA dressyr, så hon kan ju!

vi tillsammans:
jag har tränat kyra i lite mer än 2 år, hon har lärt mig otroligt mycket, och vi har utvecklats galet mycket tillsammans, från att hoppa 50 cm till 120 är stort för oss!

vi tävlar alltså i hoppning, har nu ridit tom 115, och i år har vi inte haft ett bra år, men vi ska ta igen oss till nästa år! planen är att debutera 120 2011 !

första hoppträningen med kyra 2008


sommaren 2010

lista

hej! hittade denna listan hos Tove innan, nu tänkte jag att jag skulle göra den, testa ni med !?

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst

Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

dagen

hej! åkte ut till stallet vid 13 i dag och fotade när oscar och juni löshoppades i ridhuset, kul att testa nya objektivet! de funkar awesome!  här e 2 exempel

Nikon D3000 nikkor 50/1,4gjoggade kyra barbacka i ridhuset, och hon lossade riktigt bra! :) känndes riktigt roligt att rida i dag, de flyter lixom på bättre i dressyren  nu! :)
skritt och trav ca 30 min.

uteritt

hej! idag har jag äntligen ridit igen! ;) red ut med martina och mickan på deras ponnisar, trodde de skulle vara lugnt (B&C-ponny) men jäklar vad dom drog på haha, roligt va de iaf, lite mörkt mot slutet bara, red på andra sidan vägen, på de plogade vägarna där, kyra va pigg! hon vilade igår hehe :D i morn ska vi dressyra! :)


RSS 2.0