dagens träning

cykling: 8km + 5km x4

dagen

hej!
idag har det varit full rulle! :)
började dagen med att cykla till stallet och släppa ihop henne med en annan häst, och de kunde inte ha gått bättre! jag som varit lite nervös för att hon skulle springa massa..
sen så cyklade jag hem till sofia, och red Fanita, red ut en sväng tsm med sofia, vilket gick bra. och sen så bytte vi hästar, så jag hoppade upp barbacka på Mirran och så badade vi i sjön, kul kul! :)
De körde tillbaka mig till kyra (vilket jag är evigt tacksam för, backarna på hemvägen är inte att leka med)
jag tog in alla hästar och pussade lite på Kyra, som verkade nöjd med att ha fått en ny kompis!
cyklade hem, och här e jag nu, ska nu cykla ut till stallet igen och borsta o mysa med Kyra och sen kvällsfodra hästarna :) vi hörs!

lite trav..

de va de vi testade idag, Kyra tyckte de va roligt, även fast hon hellst skulle vilja hoppa och galoppera. hon har inte riktigt uppskattat att skritta de senaste 8veckorna.
men vi va ute på slingan idag, skrittade 30min och travade ca 4. jobbade henne lätt som vanligt, hon skötte sig galant!
nu ska jag ut och skura transporten, de va ett år sen sist, den är skitig!

återbesök

de va lyckat! skadan i senan är iprincip obefintlig just nu och hältan är borta!
själva veterinärbesöket gick bra, kyra bråkade lite när hon skulle få spruta, men vi testade ett yttligare sätt att brämsa henne idag, vilket fungerade. annars är hon super snäll och veterinären och assistenten trodde absolut inte att hon va 20år, så kul att få höra sånt!
vi ska börja trava henne lite smått nu och efter ungefär 1/2 månad lägga in lite galopp sen lite bommar osv, gå försiktigt fram, så vi inte får något bakslag.
trött kyra på kliniken:
hon har blivit riktigt tjock av att inte arbeta, såfort hon inte arbetar så kommer buk-igheten fram, ett tecken på att hon inte är 10 längra..dagen

hejhej!
idag blev de en skritttur med Kyra som vanligt, jobbade henne lätt bara så hon får tänka på något istället för att hoppa iväg för minsta grej.. hon skötte sig riktigt bra! :)
sen blev det att bada henne, hon tycker de är riktigt skönt! tar en magic bruch borste med schampo, hon älskar dom borstarna! :)
mer än så har vi inte gjort idag. imorn så åker vi till kliniken för återbesök, ni får hålla tummarna! :)

Är och nattar hästarna, Kyra är nöjd! ;)

100media_imag123 (MMS)

Är och nattar hästarna, Kyra är nöjd! ;)


hej igen

hej!
nu har jag kommit hem och haft en rriktigt bra resa!! :)
va ute hos Kyra både igår och idag, och hon har blivit lite rundare över revbenen av de nya fodret, vilket va de jag ville, men hon har också blivit bukigare, och de ville jag ju inte.. men de e för att hon har tappat mycket mukler.
igår pysslad jag bara med henne, hon fick också byta box, hon har blivit lite retad av sin granne, så nu får hon nya grannar :)
idag så skrittade jag ut, och hon va riktigt lugn och hittade inte på några bus, vilket va riktigt skönt, bra för benet!
imorn blir de en skritt tur och sen på måndag så är det återbesök.

ledsen

hej! ledsen för dålig uppdatering, men lalla har haft sommarlov och jag och kyra går bara prommenader=inget att skriva om.
Kyra har fått nytt foder idag, Dodson & Horrell convalicent diet, en musli, och hon verkar gilla den. hon behöver något utöver hö:t och höselaget, titdigar har hon fått betfor, men de är ju endast energi, och de är inte de hon behöver just nu, så vi testar detta.
hon hsr också brallat endel i hagen de senaste dagarna och de är inte så bra för benet och senan, men hon har inte blivit varm elller svullen av det, vilket är positivt! :)
och till de tråkiga för er, de kommer inte bli någon uppdatering på ett tag, jag åker till Vietnam på onsdag, kanske får ni höra något från mig där, men man vet aldrig :)

RSS 2.0