Hej! Nu är vi påväg till stallet från Hopp...

100media_imag065 (MMS)

Hej! Nu är vi påväg till stallet från Hopptraning som gick grymt, så himla nöjd, klockan är redan mycket så de blir ingen mer uppdatering idag ;)


Hej! Nu är jag hemma från stallet, men mås...

100media_imag058 (MMS)

Hej! Nu är jag hemma från stallet, men måste plugga hela kvällen, Kyra Fick en tur på slingan idag iaf ;) hörs senare!


insperation!

nu är tredje sesongen av Mästarnas Mästare igång på SVT1 och i detta program är bla kenny breck och ingemar stenmark med, de är ett program fullt med insperation och man förstår att ingenting är omöjligt!

ettprogram värt att titta på för att få upp motivationen! enjoy.

lyckades inte bedda in de, men här har ni avsnitt nr1
http://svtplay.se/v/2373244/mastarnas_mastare/del_1_av_10

ponnyakuten 3

visste ni att de blir en till säsong av ponnyakuten?

Det blir ännu en säsong!

Det är nu klart att det kommer spelas in ännu en säsong av Ponnyakuten.

Sök till programmet
Inspelningarna av Ponnyakutens tredje säsong sker under sommaren 2011 och det går redan nu att anmäla sitt intresse för att vara med i programmet.

I din ansökan beskriver du dig själv, din häst och vilket problem du har med hästen så tydligt som möjligt. Skicka gärna med ett foto av dig och hästen. Du kan söka om du har en egen ponny, men även om du har problem med en ponny du delar med någon, eller om du går på ridskola.

Glöm inte ange din ålder, adress, telefonnummer och e-post.
Alla ansökningar är välkomna!

Ponnyakuten
källa svt.se

26 mars

hej!
sorry för ingen uppdatering, har inte riktigt hunnit med..

men i onsdags så dressyrade vi, gick helt okej, tyckte inte hon tog skänkeln lika bra som hon brukar, men vi jobbade till en början med mycket sidverts rörelser och sen så gick vi över till halter från skritt och trav, vilket gick mycket bra mot slutet, halterna satt verkligen!

i trosdags så va de träning som vanligt, men nu red jag i 8a gruppen, så kom inte hem försn 23.15 därför orkade jag inte uppdatera.
men i början av träningen så tyckte jag att hon kändes lite loj, tog inte skänkeln riktigt och va inte med som hon brukar, men när hindrena började höjas och de blev mer linjer osv så tände hon till, och jag va inte riktigt med på de, men banan på slutet så fick jag en bra känsla, jag var inte med till 100% med ytter så vi flöt ut lite i några svängar, men annars kändes de bra!

i fredags så blev det dressyr, jag va inte på henne till 100, och mamma stod och frös i ridhuset vilket resulterade i ett kortare pass.
började somvanligt med att flytta för skänkeln längs långsidorna i skritt och trav för att sen jobba henne på volten, hon gick helt okej men det va inget wow denna dagen heller.. men alla har upp och nedgångar.

har redigerat en bild från igår, och blev riktigt nöjd!
(visst e hon söt i de tränset? har satt ihop lite olika träns till detta)

uteritt

hej!
red ut med Tove och en till tjej från stallet, vi red bort mot smedby alltså genom skogen och på vägarna, som hade bra underlag nu, så de gick absolut att galoppera och hålla igång, mycket kul! kyra va pigg, men jag har fått så grymt bra koll på kyra nu, hon tar varenda halvhalt och lyssnar grymt, känns otroligt bra! nu laddar vi till årets tävlings debut som blir i sollentuna 10 april :)
har inga bilder på denna datorn, så de får bli en gammal :D

bloggtävling


hoppträning

hej! i veckan har kyra gått riktigt bra i dressyren! och de visade sig på träningen igår, hon va riktigt fin och allt gick grymt!
vi jobbade mycket med sidvärts rörelser och lite små skutt samt studs i början, hon lyssnade grymt bra och flyttade bra för skänkeln, de märks att vi jobbat mycket med de, de är stor skillnad!
sen hoppade vi lite tudsserier och kombination, som också gick grymt! kyra lyssnade väldigt bra och banan på slutet känndes också grymt!
här e filmen från banan:

Någon som njuter av att få nya skor ;)

100media_imag059 (MMS)

Någon som njuter av att få nya skor ;)


Sorry för dålig uppdatering, har haft full...

100media_imag058 (MMS)

Sorry för dålig uppdatering, har haft fullt upp, Kyra här tagit de halv lungt, hon va jätte fin igår och ikväll är de Hopptraning. Bilden är från igår ;)


SMS-inlägg


ny design

hej! nu är den nya designen uppe! än sålänge bara på bloggen, men jobbar med att få upp den på hemsidan :)

ser ni den inte? klicka på f5!

Nu är allting färdig uppställd inför clini...

100media_imag057 (MMS)

Nu är allting färdig uppställd inför clinicen, är ni här? Kom och kläm på den!


utveckling

tänkte att jag kunde lägga upp lite filmer på min och Kyras utveckling, ur vi har utvecklats dessa 2 ½ år.
första "tävlingen" hemma
första lokala
8 aug 09
25 april 10
9 sept 10
17 okt 10
6 feb 11
jag tycker de har hänt otroligt mycket! vad tycker ni?

gårdagen

hej! igår va de kladdigt blöt ljupsnö ute, så de blev ridhuset och dressyrsadeln, jobbade henne mycket i sidverts rörelser, i skritt och trav, för att sen plocka upp henne på voltarbetet, och hon jobbade så riktigt bra! övergångarna satt mycket bättre än innan, inte perfekt, men blir nånting någonsin perfekt? går alltid att förbättra! tom galoppen satt som en smäck! hon va otroligt trevlig att rida!
sen fick jag hoppa upp på Thur i dag med fr att jobba igenom honnom när hans ägare blir litr rädd, han fick även han gå sidvärts, ,men han ta skänkeln otroligt dåligt, hade mina skänkelförstärkare på, men på måndag blir det nog sprenger sporrarna med trissa som åker på.. han blev även han okej fin :)
bir en gammal bild från KM :)
och idag ska jag åka på clinic för Kyra Kyrklund och fota, är riktigt taggad, fina bilder kn ni vänta er! ;D sen ikväll eller i morn kommer nya designen upp!

hoppträning

hej! träningen idag gick grymt bra!
Kyra lyssnade riktigt bra och vi hade ett bra flyt och bra ridning från min sida!
vi hoppade smal studs(korta bommar) linjer lång anridning, och min akilles häl, trippelbarr...
kom knapt över hindret som stod innan trippeln för att jag viste att jag skulle hoppa den, men sen bestämde jag mig, och så hoppade vi den, på 1m bara iof, men jag är grymt nöjd iom att jag hade problem med tripplar på 50 innan, sitter bara i mitt huvud..

banan på slutet gick riktigt bra! allt flöt på och vi hade inga fel, den låg på kanske 1m 110 så ganska lagom! har ju en månad kvar till årets första start, så vi kan ta de lugnt :)

mamma fotade idag, så tyvär ingen film, men mycket bilder :)

shopping

idag svängde jag förbi Anderssons med Emma, ,blev att jag köpte en super snygg Kingsland halsduk som jag har kollat på länge :)
inte världens bästa bild menmen..

dagen

hej! idag va Kyra helt okej efter gårdagen, inte varm/svullen eller öm någonstans, så jag dressyrade ett lättare pass idag på ca 30min, flyttade för skänkeln mycket och jobbade endel på volt, och hon gick grymt bra på de med, red med de 2delade bettet med kopparrullar :)
i morn är de hoppträning som jag är grymt laddad för!!
sen så red jag en till häst i dag, en ponny fjording som busar lite med sin ägare så hon tycker de e obehagligt att rida ut, så jag va ute på slingan i skritt och trav, gjorde typ 1000 halter, och han började jobba bra på slutet :D kul att rida lite fler hästar :D
här kommer en bild från Bromma RK i höstas, som ni inte har sett innan, älskar den!

uteritt

hej! idag ve de uteritt med  tove i de fina vädret, vi red Gällstarundan tror jag de va, och när vi red över åkern så va de en luftficka under isen/snön som kyra trampade igenom, och gick omkull, och jg åkte av, hade turen att inte hamna under, både jag och kyra klarade oss utan en skråma, tur de!!
så hon fick jogga i dag på vägen, inte hallt men rriktigt pigg! hon jobbade riktigt fint! och wow viket steg i traven, vilken känsla!! ;D
tror det är väldigt bra att dom får röra på sig även fast hon gick omkull, så blodcirkulationen komer igång ordentligt och mjuka upp musklerna.
jag kännde igenom henne när vi kom tillbaka och hon var inte varm eller öm någonstans, linementade benen på henne och sen så fick hon gå in och äta, hon verkade nöjd! får kolla henne i morn igen, om hon inte ömmar något då så blir det ett dressyrpass.

ny design på G

hej! håller på att fila ihop en ny design, så jag visar er en liten sneakpeak om ni ser ngt? :)

de blir till både bloggen och hemsidan :)


dressyr

hej!
idag blev de som planerat dressyr i ridhuset. testade även att rida i dressyrsadeln, som jag inte har gjort på 1½ år, och de känndes förvånansvärt bra att sitta i den igen, min sits va otroligt mycket bättre i den nu än den va innan, då mina hälsenor är korta så har jag svårt att trampa ner hälen och då har mina knän åkt upp och hamnat framför kåporna=illa! men på praktiken så hade jag ju möjligeheten att tänka på hälarna mer iom att jag red ca 5 hästar om dagen, och de blev mycket bättre.

red på de 2delade bettet med kopparrullar, och hon jobbade på bra! va väldigt basic pass, volt jobb och mycket sidvärtes, och jag måste hitta tillbaka i dressyrsadeln, men kommer absolut rida mer i den nu!

imorn blir det ett pass ute och på onsdag blir det ridhuset tror jag eller tvärtom, på torsdag är de träning igen som jag ser fram emot!

de märks att våren är på väg! idag red jag i t-shirt, fast med västen utanpå :D


så här såg vi ut idag:
träns med swarowski pannband och remont
crown dressyrsadel
fabpad(gjord för hoppsadeln så ligger inte optimalt, men vill inte rida utan den)
Mia's schabrak, grått med rosa pp
eric le trixant gjord
svarta benlindor fram + globus damasker bak
proferssional choi's boots

helgens planer

hej!

på lördag ska jag på clinic för Kyra Kyrklund.
kommer ni ihåg padden jag testade innan? som jag inte kan rida utan nu.
kristian von krusenstierna rider även med den(läs hans recension här), och han ska rida för Kyra,
så jag ska fota de för Fab pads.
riktigt roligt!

så ni kan vänta er fina bilder till helgen!


Image


komentar

Anonym om dag 12
Hej! Hittade min lille "Nandis" här när jag roade mej med datorn!
Mvh Elisabeth

hej! är de du som har Fernando nu? :) vore kul om du ville skicka lite bilder på honom eller så :) höra gärna av dig, är nyfiken på hur han har de :)  min mail är klara.levenstam@live.se

uteritt med Tove

hej!
idag red jag och Tove ut, och  de blev endel galopp :) kyra va på, och glad över att få komma ut med sällskap :D red med de 2delade bettet med koppar rullar, tycker hon fungerar riktigt bra på de, bra med variation.

pappa fick fota oss lite efteråt, tog henne från hagen, måste verkligen få lite nya ridbilder nu! men de ör bättre än inget.

dagens outfit:
euro-star fleece tröja
euro-stat väst
cavallo ridbyxor
kingsland strumpor
hunter stövlar


snart hemma

hej! de va ett tag sen nu, hur har ni de?
vädret här suger, har varit halvdagar i backen idag och igår, men innan dess otrligt bra och då va vi inne i åre 2 dagar, som va kanon! i morn kommer jag åka hemmåt, och på söndag ut till stallet och saknade Kyra! :)
slänger upp lite sommriga bilder:

RSS 2.0