första dagen

hej!
nu är jag hemma från en heldag i stallet, första dagen med Wendy.
fixade lite grejer i stallet, burit in hennes hö och massa fix, och sen blev det en snabb borstning och på med tränset och ut på prommenix innan det blev mörkt. gick runt lite på gården och på ridbanan, och avslutade promenaden i ridhuset när de blev mörkt, vi gick i ca 45 minuter, mysigt, gjorde massa halter och backade lite s hon lyssnar på mig, vilket hon gjorde bra efter ett tag.
sen avslutade vi med att borsta och mysa, frisera man och svans lite :D
imorn blir det premiär tur :)
bilderna kommer senare.

Wendy Hulegård

hej! igårkväll fick jag hem en "liten" wendy :) tanken är att jag ska ha henne på foder i 1½år, om vi funkar ihop :D va och provred henne för en vecka sen :)
Wendy Hulegård
2004
e: Wetano ue:Maraton


ska dit i em igen, så då åker systemkameran med, så kommer fler bilder!

globen hs

globen helgen är över, för mig va jag där torsdag-fredag, mycket hoppning, riktigt trevligt!
mässan va dock en besvikelse, hittade egentligen ingenting, men klämde på ett bling bling skärp men köpte de inte, ångrade mig nu, och klickade hem ett istället :D blir riktigt snyggt till mitt "svart-rökiga" swarowskipannband på mitt schockemöhle träns.

Sitter i globen nu, aria hoppet m.m ikväll ;)

100media_imag211 (MMS)

Sitter i globen nu, aria hoppet m.m ikväll ;)


dagen

idag så fick acke en joggingtur ute i skymningen, vågade inte rida över vägen iom att jag inte hittade några reflexer, vågade inte eller rida in förlångt i skogen för att jag är så mörkrädd.. men vi va ute i ca 35 min skritt och trav, underlaget va okej, skönt att de inte har frusit ännu!

tillbaka

tänkte ta upp bloggandet igen, tycker det är skönt att skriva vad man gjort, lättare att hålla koll då.
sen sist har de hänt endel.. jag har mått dåligt, haft lätt för att bryta ihop,min räddare har varit Acrobat.
Red honom idag, blev trimm på banan, han käns otroligt fräsch nu, jätte trevlig! 
jobbade mycket med övergångar, halter och att hålla honnom en bit innanför spåret, ha honom rakriktad. fokuserar mycket på min egen sits nu, handställningen, hälarna under skänkeln osv. de kändes bra, han jobbar bra!
efter det så stod vi och gosade en lång stund, klia och mysa :)

vila i frid <3

nu är det dags att berätta, tårarna rinner, jag har förlorat min bästa vän. jag vet inte om jag klarar av att skriva detta, inte med en gång..
Söndagen den 30 oktober så ringde en i stallet och berättade att Kyra låg ner i hagen, jag åkte dit, och då stod hon upp, va pigg och glad. Tog in henne til stallet och pussade på henne, väntade på AnnaKarin. Kyra va som vanligt så jag åkte AK va kvar och skrittjobbade henne, och ringer mig några timmar senare och berättar att Kyra inte ville äta, och la sig ner, vilket inte är likt henne.
jag åkte ut och hon blev bara sämre, hon orkade knapt stå på benen när veterinären kom ut, hon fick smärtstillande och lugnande, blev slangad med vatten och olja, veterinären hittade gaser i hennes mage, som tryckte på blindtarmen. så vi fortsatte att prommenera med henne, massera på akupunktur punkter och hon blev bättre en stund, Kyra kom tillbaka va lite sur och precis som Kyra va.
men hon blev snabbt sämre igen, hon orkade inte bära bakbenen, så vi beslutade oss tillsammans med veterinären att åka in till Ulltuna med henne, hon gick in i trailern som om det inte va något, som om allt va som vanligt, men det syntes på henne att hon hade ont, jätte ont.
Resan gick bra, hon bajsade i transporten. vi fick träffa veterinären  och dom kände i magen på henne att en bit av tarmen låg klämd mellan mjälten och ett ligament, men de tog prover på hur blodflödet i levern va, och de va bra.
vi lämnade henne där, ihopp om att hämta  henne några dagar senare.. men hon svarade inte på medisineringen och blev sämre kl 2 på natten, så då ringer veterinären till oss och berättar att de va dax för operation, de buköppnade henne, och tarmen va skadad.
Sist så bröt hon benet på uppvaket På morgonen den 31 oktober, runt 8-9 ringer veterinären och berättar att dom har tagit bort henne, att hon inte klarade sig. När AK ringde och berättade det för mig, de va de värsta samtalet i mitt liv.
Jag har förlorat min bästa vän, den största delen i mitt liv, världens finaste ängel. Vila i frid <3

Kyra van Lusthof  17/4 1991 - 31/10 2011


RSS 2.0