2011 10 29

hej!
idag så fick Kyra ett pass på banan, jobbade formen och lite på volter, ökade galoppjobbat lite mer idag, så hon börjar bygga mera muskler. la även in lite travbommar och en bom att galoppera över (läxa från Haking) hon kändes superfin! speciellt i galoppen där ja plockade uppe henne mer i formen, kändes riktigt trevlig och positiv! :D
sen Acrobat, han fick jobba på banan, joggade igång honom och sen så jobbade vi med tempoväxlingar, speciellt i traven, och avslutade med en liten tur ute, då va han riktigt pigg! studsade och busade enhel del... sist så fick han gå i skritten i ca 25min.
Acrobat i skritten :)

fråga

HEDDA: Fin häst du har! :D I vilket stall står du i? Nära buss/tåg? ;P :)
Tack :) jag står i ett stall i Täby, tar ca 20 min att gå från bussen :)

Nu cyklar jag ut till stallet, acke ska tr...

100media_imag197 (MMS)

Nu cyklar jag ut till stallet, acke ska trimmas på banan, och Kyra ska få markarbeta ;) hörs senare!


28 oktober 2011

17 år idag :)


2011 10 27

idag va det hoppträning för Haking, som jag har saknat att åka dit och hoppa! :)
Kyra sprang in i trailern och va super taggad! samma sak när vi kom fram, jätte glad och pigg! joggade fram henne och sen så började vi flytta för skänkleln och trava över cavaletti och flytta för skänkeln, gjorde de 2ggr i varje varv, och hon kändes cool, men pigg.
sen körde vi en liten serie, 4studs-travbommar-3studs de va svårt att få tillbaka henne till cavalettin, men gjorde de 1gång i varje varv, vill inte att hon ska gå för mycket i början, men iom att hon hoppade studs över cavalettin så fick vi jobba med de lite mera, skulle skritta över en gång men de passade inte Kyra, så hon studsade lite och småreste sig, så vi la ner nästan alla bommar, och skrittade över de gick bra, och även i traven när dom låg nere.
Avslutade med 2kombination båge till 2kombination, där blev hon riktigt stark och på, hon är tillbaka nu :)
men vi åkte dit för att ha roligt, och de hade vi! nu längtar jag till nästa torsdag och hoppträning!

2011 10 26

hej!
idag började jag med Kyra, hon fick en tur längs slingan, de tog ca 40 min, jobbade till en början mycket med tempovexlingar i skritt och trav hon lyssnade väldigt bra, och tog mina förhållningar, hon va inte lika tittig idag heller.  galopperade lite i några backar och sen så skrittade jag av.
Acrobat fick ett pass på banan, började att jogga igång honom, han va lite studsig och pigg, men trevlig! jobbade honom i skritt trav och galopp, väldigt basic med endel skänkelviking och halter.
Focuserade mycket på min sits idag också.
han fick gå ca 20 min i skritten efter också :)
imorn är det första hoppträningen med kyra på ca 6månader, som jag har längtat!

2011 10 25

idag så blev det ett dressyr pass i banan på Kyra, hon kändes väldigt loss och fräsh i kroppen från början, jobbade med endel övergångar och skänkelvikning i skritt och trav, vilket hon lyssnade bra på, jobbad bra.
Jobbade på volten, mer galopp än vanligt, men de är nyttigt! :) nu är det min sits att jobba på, komma ner bättre i sadeln. Hon kändes mycket positivare än vanligt :)
Today I ride with a smile <3

.

tävlingssuget är enormt nu!

veckan

denna veckan ser planeringen ut såhär:
Tisdag: uteritt lr trimm
Onsdag: Kyra: uteritt lr trimm. Acrobat trimm
Torsdag: HOPPTRÄNING!!!
Fredag: ingen ridning
Lördag: Acrobat trimm
Söndag: Acrobat uteritt

2011 10 21

idag va de trimm på banan med Acrobat, började med att jogga fram och sen så fokuserade vi mycket på övergångar och att flytta för skänkeln i skritt och trav, från början tog han inte vänsterskänkeln ordentligt, men det förbättrades mycket till mitten-slutet.
Det blev mycket trav och galopp jobb, han är riktigt trevlig!
jobbade även med min sits och tänkte på hur jag satt och inverkade på honom :)

bästa vän ♥


2011 10 20

hej!
idag så blev det en tur ute, tsm med Malin och Fragge, iom att fragge är stor och har ett stort steg så fick Kyra gå på i ett högre tempo än vad vi brukar, hade också på henne graman, hängandes och kunna korta upp när hon bråkar, vilket fungerade bra.
Kyra gick också i skritten i morse i 30min :)
va och kollade på träningen idag också, som varje vecka. nästa vecka är det våran tur! jag har väntat på detta i 6månader då hon skadade sig.

19/10

hej!
Acrobat fick en tur ute istället, längs 5km:arn, med sällskap av Fisken. De gick bra, travade och galopperade en del, och jobbade lite med tempo växlingar.
Kyra skulle ju hoppas, byggde upp 2studs, låg 7,5m kryss och en 3studs på volt, dock så har det regnat en heldel hela dagen och öste ner när vi red, så det blevi tyvär ingen hoppning, utan joggade henne på banan i 30 min, hon kändes okej inget speciellt.
imorn så får Kyra gå ut i skritten på morgonen, och sen beroende på vädret så blir det uteritt eller samma markarbetes övning som jag skulle gjort i dag.

dagen

hej!
idag så va vi en sväng på Mustang för att kolla ut en sadel till Medea, en i stallet, hoppade något språng på den hästen i nya sadeln, riktigt tuff och roligt häst. har aldrig suttit på något som hoppar så väl genom hela kroppen :)
de har ösregnat hela dagan :( så det blev ingen ridning på Kyra, utan hon fick gå i skritten i 20 min, hon va ganska cool, lite osäker, men hon har inte gått där många gånger, och aldrig ensam.
imorn så blir det lite markarbete med Zilla och Medea.

helgen

hej! dålig updatering, men har faktiskt inte ridigt i helgen, ägarna har haft henne och jag har gjort annat, min transport är nu fördig straipad med företagslogga och grejer, hemsidan är nästan helt klar och facebook sidan är färdigt, de finns en egen kategori på bloggen,  inte långt kvar nu :)

3års dag<3

idag har jag och Kyra våran 3års dag :) <3 tre obeskrivligt bra år! :)

hoppning

idag va det hoppning på schemat, fick lite hjälp av Zilla, som också e tränare, kul med lite nya infallsvinklar :D

joggade igång henne väldigt basic, öka minska i både traven och galoppen, och sen började jag guppa över studsen, som gick bra, jag har lite svårt med avståndsbedömningen, så jag sätter mig ner när jag känner mig osäker, men de kommer tillbaka snart!
sen så tog jag räcket som jag la galoppbommar innan, de kändes bra, kom lite fel in en gång då jag satt och fixade ist för att rida, men det kändes faktiskt bra! de låg på kanske 40 :p
sist så hoppade jag oxern, där jag faktiskt fick ihop de bra! och kyra hoppade kanoners, så sparar den känslan och så kommer jag förhoppningsvis åka på träningen på torsdag, 6månader sen sist, om jag längtar!?

planen

nu så ska jag åka till stallet och markarbeta lite, har tänkt mig en mini bana med 4studs i 1lågt räcke med galoppbom på båda sidorna och 1 låg oxer med galoppbom på båda sidorna, vill ha galoppbomen som hjälp då hon lätt kastar sig över, så hon väntar lite mer.

dagen

idag var ju planen uteritt, red en bit innan jag vände, Kyra va otroligt spänd och tittig, antagligen för att det blåste mycket. så de blev lite trimm på banan, kände på galoppen, och det kändes okej. jobbade med skänkelvikning för att få henne att slappna av, oh till slut gick hon bra, så jag nöjde mig.

dagen

idag så blev det en lugn tur längs slingan i solens sista timmar tillsammans med Acrobat :) de blev lite av varje, skritt trav och galopp. inget speciellt egentligen. jag kände mig ganska trött i kroppen, vet inte varför.
imorn är det Kyras tur, då får vi sällskap av Zilla och Medea :)
en bild från dagens tur, de är fint ute nu! :)

skrittur

idag så blev det en timmas skrittur tillsammans med Regina och Acrobat. red med hacket för lite omväxling :)

förbätta

Detta är det som jag vill förbättra i min sits, det som är prio 1.

-komma närmare sadeln
-räta upp överlivet
-få ner hälarna yttligare, och bättre tramp i stigbygeln.vad tycker ni? komentera!

markarbete

idag har jag varit med på tävling på förmiddagen, fotat och hjälpt till :)

Kyra fick sig ett markarbetes pass på banan idag, jag hade 2st upphöjda galoppbommar och en grind på kanske 30cm.

började med att jogga fram henne och jobba lite innan jag guppade över galoppbommarna någon gång i varge varv, hon va väldigt pigg, men kände att jag hade bra koll på henne, fortsatte att jobba lite innan jag guppade över grinden sen. vilket också kändes bra, hon sög tag i hindret bra, men kastade sig lite över, hade svårt att få in ett extra galoppsprång innan. men sista gången kändes bra.
Mamma va med och fotade, de blir så tydligt på film vad jag måste jobba med.

dagen

Kyra kändes riktigt fräsch idag, alltså som jag trodde så va de träningsverk och kyla som hon kände av innan, hon har tagit det lungt sen i onsdags.
idag så joggades hon bara, inga krav, utan bara att hon fick röra på sig och så. kändes bra, och imorn så ska hon få skutta lite :)

nu

nu åker jag till stallet snart, ska känna på Kyra på banan idag.
dagens klädsel:
tröja: Martha Ridewear polo
väst: Euro-star
byxor: Martha Ridewear

beställt

nu har jag precis kommti hem från Anderssons Häst och Hund, och nu har jag beställt ett par Dyon chaps :) riktigt nöjd! de fanns inne hos Dyon, så de borde inte ta så lång tid :D

5/10

hej!
idag så va planen att Kyra skulle få skutta lite igen, men när jag red fram så kändes hon inte helt okej, inte ofräch, och inte riktigt halt, mer som en spänning/setelhet/träningsverk, så jag jobbade henne lite i skritten och lite i traven, de fick räcka så för idag. hon har även stått utan täcke fortfarand, även fast de är varmt när solen är ute, men det blåser kalllt, så kan ha och göra med de.
men hon ska ta de lite lungt några dagar så får vi se :)

10 oktober

idag blev det slingan, blev ganska mycket skritt till men öven trav och galopp, vi hade sällskap av Regina och Acrobat.
Kyra känndes ganska stark, men hade bättre koll på henne en sist, jobbade mycket med hur jag inverkar påhenne, hade mycket mera ben och en "smartare" hand, vilket resulterade i att hon kändes mer uppåt än framåt, positivt.
imorn så ska vi markarbeta för 2a gången :) så hoppas dagens jobb kan hjälpa till.

uteritt

idag så fick Kyra en tur längs 5km:arn, vi hade sällskap av Linnea och Medea. Kyra kändes bra, hon blev som vanligt stark i galoppen, men det är bara att jobba med, tror de kommer försvinna när hon får tillbaka lite muskler.

RSS 2.0