"hoppning"

igår va planen att Kyra skulle få skutta över en upphöjd bom, vilket vi gjorde, vi la in den i dressyrjobbet. och Kyra tyckte de va riktigt roligt! hon har ju inte hoppat p 5månader.
men nu börjar vi komma igen! är så taggad!
dressyrjobbet gick bra, hon kändes väldigt på efter vi guppat över "hindret" några gånger, men hade ändå okej koll på henne :)
jag måste även jobba mer med min avstånds bedömning nu, har tappat endel.
snart e vi tillbaka!

dagen

med Kyra va somsagt planen att rida 5km:arn, och vi kom nästan halvägs då vi mötte några svamp plockare som Kyra tyckete jag skulle stanna hos medans hon sprang hem... fick alltså gå nästan hela vägen hem utan henne, men hon stod och käkade gräs och väntade på mig typ ½km bort, bara å hoppa upp igen och rida vidare.. hon va väldigt på tårna idag och lite "stissig" Acrobat fick ett kortare pass på banan, joggade honom och flyttade för skänkeln, basic. jag kan inte lägga in bilder, eller göra "enter" någon annan som också har det problemet? :(

Planer

Dagens planer är att kyra ska joggas i skogen och ackrobat ska få ett kortare pass på banan :)


dagen

idag så blev det ett kortare pass på banan med Kyra, jobbade igenom henne, och jag har otroligt mkt svårare i höger varv, vilket de absolut är dax för att jobba upp! :p
men hon kändes fin, speciellt i galoppen!
så här såg vi ut idag:

vinst!

har glömt att berätta det, men jag vann en tävling hos Equilina i samarbete med Elins pannband, alltså ett superfint pannband som idag kom på posten, otroligt fint! :) Kyra kommer såklart vara snyggast i detta! :D

dagen

hej!
hade kollat fel på dagarna, så både Kyra och Acke fick nya skor idag, därför vilade Kyra.
men Acke fick en tur längs slingan tsm med Malin, barbacka dessutom haha. men det gick bra! han busade lite som vanligt :D

Nya skor på g ;)

100media_imag176 (MMS)

Nya skor på g ;)


dagens planer

Hej! Sitter i skolan nu och ska snart ha engelska B, sen åker jag ut till stallet. Idag så ska acke få en tur ute, barbacka då hans sadel är på omstoppning, Kyra ska få en skritt tur, lagom efter helgens jobb ;)

träning

8km powerwalk

bilder

mamma följde med ut till stallet en snabbis idag, så vi gick ut och fotade lite :) här e några utav dagens bilder:

Sitter och redigerar massa bilder från ida...

100media_imag175 (MMS)

Sitter och redigerar massa bilder från idag, snart kommer de upp!


trimm på banan

idag så trimmades Kyra på banan, började med att jobba med framdelsvändning, och att få med hela kroppen när vi vänder.
gick vidare med att lossa henne i sidorna på voltspåret, och sist plocka upp henne i formen och jobba, och hon blev riktigt fin och trevlig idag! jag har svårast i traven, galoppen blev riktigt bra! bäst i vänstervarv, ska jobba mer i högervar framöver, min svåra sida.
men jag är riktigt nöjd med detta passet! och i veckan så ska vi lägga in små "hinder" i arbetet, så kul att vi är på väg tillbaka! :) ska försöka få med mig mamma och fota någon dag.
här e en bild jag tog igår, de syns tydligt vad vi har att jobba med, hon är (alldeles) för tjock och saknar mycket muskler, men hon är ju inte riden ordentligt alls länge, men de ska jobbas upp!

gårdagens träning

8km powerwalk

uteritt

idag blev det en uteritt med Regina och Acke, Kyra va riktigt taggad och blev stark emellanåt, men fick bättre koll på henne mot slutet, men det är otroligt skönt att hon har så mycket energi och ork nu, trots vi bara har galopperat i ca 3 veckor, kändes inte alls som om hon blev trött av det, dock behövs mer muskler och så till dressyr jobbet, men de kommer!
dagens outfit:
hjälm: CO AYR8
byxor: martha ridewear
tröja: HV polo
väst: euro star

tränat

hej!
fm: 2½ timma promenad
em: 40 min powerwalk

igår

hej!
igår va jag på hoppträningen hela kvällen som vanligt.
men innan dess så R ed jag Kyra på banan barbacka, till en början va hon väldigt stel och inteallss sugen på jobb. jobbade mycket med framdelsvändning och skänkelvikning samt övergångar och på slutet kändes hon rikigt bra i både skritt trav och galopp, dock så kändes hon lite trött i benen i sista galoppen, men hon är ju inte helt igång igen :)

idag och igår

igår så hopptränades Forrest (se annat inlägg)
Acke fick en skritt och trav tur i skogen med sällskap, inget speciellt, men lite jogg, 5km:arn :)
idag:
Kyra fick en 40 minuters skrittur, tsm med Zilla och Medea, inget speciellt, lite som en vilodag för henne, men samtidigt så vill jag inte att hon står helt, de rör inte på sig särskilt mkt i hagen..
Acke fick en tur ute, skritt trav och Galopp, han va glad och lie studsig :p sötis :) fick sällskap av Edith första biten. jobbades lätt. kunde inte rida på banan idag då de ösregnat hela fm så den va blöt :(

hoppträning

hej!
igår så började jag med att hoppträna Forrest för Lisen Bratt, har aldrig hoppat honom tidigare, kanske lite dumt att träna första gången. men vi hoppade lite småhinder och Lisen hade mycket focus på att gasa genom svängarna och samla upp dom inför sprången, och Forrest blev väldigt på både före och efter hindret, de sista va inte jag med på riktigt..
men jag fick bättre koll på honom efter ett tag och förstod hur jag skulle rida honom lite, men det är en hårfin kant mellan hur mycket hand och skänkel jag behöver.
dock så tyckte jag inte att jag fick ut så mkt utav denna träningen :( de
film kommer så fort jag lyckats klippa ihop fulmerna :) så lite dåliga bilder från filmen sålänge:

imorn

imorgon så ska jag hoppträna för Lisen Bratt, på Forrest, ska bli otroligt spännande då jag inte har hoppat honom tidigare eller hoppat sen midsommar, men jag är otroligt taggad!! :D
jag och Forrest tidigare i sommar

idag

idag så fick Kyra en 40 min ute tsm med Zilla och Medea, kyra gillade att få sällskap :)
Ackrobat fick vila idag då de blev senare än jag tänkt, så vi byter idag och imorn :)

18/9-11

idag så red jag Kyra på banan, AK jobbade henne från marken innan jag satt upp, och de gick verkligen inte bra idag, jag vet hur bra hon kan gå, så de skär sig lite imig när hon inte går så bra, vilket resulterar i att jag rider sämre. fick lite hjälp av Zilla på slutet, för att jag ska fokusera på att hon ska jobba genom hela kroppen och bygga muskler, måste få lite hjälp med henne nu.

schema

så här ser hästarnas schema ut denna veckan:
Ackrobat
MÅNDAG: 5km:arn, och kort check på banan.
TISDAG: vila.
ONSDAG: banan + bus på stubben (beroende på underlag)
TORSDAG: vilar.
FREDAG: Ackrobat 5km:arn
LÖRDAG: Ackrobat 30 min check på banan.
SÖNDAG: Ackrobat ute i skogen lungt, klättring.
Kyra
MÅNDAG: 5km:arn
TISDAG: inte jag som rider
ONSDAG: 1timma ute
TORSDAG:trimm på banan
FREDAG: inte jag som rider
LÖRDAG: galoppjobb ute
SÖNDAG: trimm på banan

inne

är precis hemma från en 20 minuters joggingtur, växlat med powerwalk. nu ska jag komma igång och bygga konditionen, de behövs verkligen när jag rider fler hästar per dag. så nu är det stenhårt på den sidan! :)
idag kändes de bra iaf, sist jag sprang va för 2 månader sen...

16/9-11

hej!
idag så fick Acke ett pass på ridbanan, joggade honnom och flyttade för skänkeln, inget exlusivt. men det gick bra.
Kyra fick en tur ute, hon va tittig och dummade sig endel, väldigt pigg och studsig, fokuserade först på att hon skulle  ta mina hjälper kvickt, både fram och tillbaka, vilket hon tog bra till en början innan hon tröttnade på mig och började takta och studsa, så då la jag ner och jobbade med att hon skulle få en normal skritt.
sen så galopperade jag henne lite på banan, bara för att hon skulle få jobba lite, då kändes hon okej. :)

<3


18 januari 2009

13 maj 2011

Rösta

rösta gärna på mitt tävlingsbidrag i HÖÖKS tävling.
ni hittar tävlingen HÄR, sök på Klara Levenstam. Tack!!

13 september

hej!
idag så fick Kyra ett pass på banan, började jobba med lite skänkelvikning och öppna vilket resulterade i att hon blev mjuk och fin, och jag tänkte mycket på att vara så mjuk i handen som jag vill vara.
travade lite gran men där kändes hon mera springig så gick ner till skritt snabbt igen och jobbade vidare. testade traven igen lite senare och då kändes hon okej, travade lite för att sen testa lite galopp, de gick bra, inte mer eller mindre, men de kan inte gå bäst varje gång.
Acke fick en tur ute, vi höll nästan på att blåsa bort... nästan storm. men det gick bra, skrittade och travade fram och började sen jobba med skänkelvikningar i skritt. sen så galopperade vi lite i några backa vilket han tyckte va riktigt skoj! Sen avslutade vi med lite skänkelvikning och joggade ner. :)
Ackisen innan dagens ridtur :)

uteritt

idag blev det precis som planerat en uteritt, red 5km;arn testade att jobba lite som igr men hon är mkt spändare i skogen, så jobbade med lite mera öppna och skänkelvikning för att få henne att lossa och slappna av. inte förns dom sista 10 min slappnade hon av helt..
blev lite skritt trav och galopp. de har ösregnat hela natten och förmiddagen, så de va ganska mycket vattenpölar, men ingen lera på vägen, skönt!
satte även på henne luvan för "första gången på terminen" hon börjar skaka på huvet på hösten och våren en period, tror de beror på alla små flugor, iom att de nästan slutar helt när luvan är på.

planer

God morgon! Sitter i skolan nu. I dagens planering står det uteritt för Kyra, antagligen så rider vi 5km;arn ska öka lite till lite mer galopp idag. Hoppas det slutar regna tills jag ska rida!! Imorgon joggar vi nog fram ute och sen brlir det ett liknande pass på banan söm igår ;)

morgon ritt

hej! hade utsläppet i stallet i morse, så jag red Kyra på morgonen.
jobbade med att få henne lugn och rida helt utan handen, bara med sätet och skänklarna, hon jobbade otroligt bra med rygg och bakbenen, en riktigt häftig känsla.
i skritten så jobbade vi med att hon skulle jobba genom ryggen igenom halter och så, och lite slutor, sen så testade vi traven där hon va loss och trevlig från början, så vi jobbade lite på stora volter och så sist så testade vi galoppen och tog 2varv på volten i varge varv och där va hon riktigt trevlig och även där avslutade vi :)
de va de första riktiga passet på  banan med Kyra sen skadan :) <3
hon kändes bättre än såhär :)) men red henne i en mycket lägre form, hon e  inte redo för mer är..

10/9

idag så fick Kyra en tur på slingan, red inte hela idag utan vände efter en stund. men vi galopperade lite mer idag, hon va väldigt tittig och pigg, hon börjar få tillbaka mera ork nu.
hon har även börjat att skaka på huvet mera nu, hon brukar göra de på hösten när de är massa små flugor ute, men det försvinner nästan helt när man sätter på en luva, så de blir att plocka fram den nu.
Red Acke idag med, han fick först 20min på ridbanan, flyttade för skänkeln i skritt och sen lite jobb längs spåret och på volter, kändes väldigt trevlig och lätt i handen!
vi tog även en liten tur ute, galopperade lite i en backe, de tyckte han va roligt! och sen skrittade vi av på en skogsstig :)
acke och hans ägare,

nu

nu rullar jag snart mot skolan, ikväll blir det hoppträning, fast utan häst...
längtar tills jag och Kyra kan vara med igen!

dagen

idag så red vi ut, de har öst ner regn hela dagen, men duggade bara när jag red, satte en plastpåse över hjälmen så den inte blir förstörd.
vi red 5an i skritt, trav och lite galopp, Kyra va riktigt pigg och tittig. hon tycker det är super kul att galoppera igen! men vi tar det väldigt lungt, trots att benet är riktigt fint  nu.

bloggtävlingar


tävlingen hittar ni HÄR
tävlingen hittar ni HÄR

äntligen!

äntligen har jag och Kyra galopperat! första gången på mer än 3 månader, Kyra va pigg och riktigt stark ville helst dra iväg lite mer och fortare. men det blev bara väldigt lite galopp.
jobbade henne i skritt, och i trav, men inte i galoppen, men hon va otroligt trevlig idag :)

dagen

idag så red jag först Acke, han fick en tur på slingan som avslutades med 15min på banan, gjorde inget speciellt, skritt trav och lite galopp. trevlig häst :)
Kyra fick jobbas från marken idag i först 15min i skritt och trav, hon kändes riktigt fin! sen så satt jag upp och jobbade henne från ryggen i skritt och även där kändes hon väldigt trevlig :)
Kyra idag:
och dagens outfit:

dagen

hej! idag fick Kyra en timmas skritttur tillsammans med Regina och Acke, red på hacket för lite omväxling :)

idag såg vi ut såhär:
jag:
hjälm: CO wellington classic
tröja: Euro-star fleece
byxor: Martha Ridewear Agnes jeans
Kyra:
träns: ihopplock hackamore & swarowski pannband
schabrak: blått&grått BR
skydd: verdus

dagen

hej!
idag så skrittade och travade jag på hagby slingan med Kyra i ca 20min, sen red jag 5min på ridbanan i skritt, 2a gången jag rider henne där, därför så kort tid. men hon jobbade bra ute, och va väldigt trevlig! vill att hon ska vara helt igång igen, vill träna och tävla!!
idag matchades de såhär:

igår

hej!
igår så jobbade jag Kyra från marken, de kändes riktigt bra, hon kändes lätt i handen och trevligt positiv :) men jag är ju helt nybörjere på detta. vi höll på i 30min, både skritt och trav
såhär såg hon ut igår :)

RSS 2.0