2012 05 31

tjena! idag va det sesongens sista hoppträning, en simpel träning, inte så teknisk svårt som det brukar vara. började med skänkelvikning och cavalettis, skänkelvikningen längs fyrkanten är inga problem, men när det är från medellinjen blir hon lite tjafsig och jag tränger lätt med ytterhanden, men försöker tänka på det. gjorde sen en övning som vi har gjort mycket denna terminen, med att korta och länga galoppsprången, den gick väldigt bra! lite svårare när vänster är ytter, men när hon känner att stödet verkligen finns på ytter så går det galant!
Sen till dagens ena övning, en lång serie på långsidan, smörigt enkel, för att kunna höja upp ena räcket och länga ena oxern mycket, vi hoppade den serien 3-4gånger tror jag, och höjde succsesift på räcket, som slutade på 1,25m vilket gick bus enkelt :) dock så blev hon lite "stressad" innan vi svängde in på den, hon vill så mycket och ibland kokar det över i huvet och hon vet inte riktigt vart hon ska ta vägen, men de är bara att klappa henne och börja om :D


Efter de så körde vi 8an, en haking övning som jag gjor mycket, men aldrig med Wenn. de går ut på att rida i en ljämn rytm hela tiden och inte rida iväg även när hindret höjs hela tiden. denna övningen behövde jag verkligen, iom att jag inte riktigt litar på min avståndsbedömning, försökte bara fokusera på att rida i samma rytm hela tiden, men någon gång va jag före med överlivet och någongång så litade jag inte på mig och red iväg så vi  kom i botten, men Wenn löste upp de, även denna övning slutade på 1,30+m.  titta på bilderna under filmen, speciellt på de vi kom nära, jäklar vad hon hoppar upp sig, hon är riktigt häftig! nu ska jag bara få ner hälen i sprången så blir det ännu bättre, men Wenn är amazing!
här kommer vi i botten och titta vad hon hoppar!! hon är otrolig! <3

2012 05 30

halloj! imorse åkte jag til Stjärnborg och lämnade ett sto med föl från stallet, som ska betäcksa igen :) himla fin anlägging! :)
Red Wenn lite senare på dagen, när jag tog in henne va hon lite varm på insidan utav högerbenet och på insidan av hoven, men ömmade inte om man kände på de, tryckte på hoven och papilerde senorna utan att hon reagerade, hon va inte halt heller så antagligen har klivit på något eller så. 
så de blev lugn ridning idag, skrittade fram ute, och sen gick vi in i ridhuset, skrittade henne på raktspår ett tag och hon va så sammarbetsvillig! travade henne litegrann också på raktspår och något varv på volt i båda varven, hon markerade ingenting och va så himla fin! :) tyckte de blev jobbigt emellanåt men då gick jag på lite med skänkeln och så kom hon tillbaka :D 
30minuters pass blev det och efter de så va varken benet eller hoven varm längre :D

senaste

tjena! har inte riktigt haft tid med bloggen igår och idag, lite plugg som har fixats och Wenn såklart! igår fick hon en välförtjänt vilodag, så vi tog en promenad på 50 minuter i skogen, jag Wenn och alla myggor.. powerwalkade två timmar på kvällen också.
idag så blev det ett 30 minuterspass i ridhuset, hon satt fast endel i vänster sidan, men mjukades upp efter ett tag och vi höjde ribban ett snäpp, Wenn blev riktigt fin i skritten och traven, han inte med galoppen så mycket efter att hon lossat så fint då lektionerna började i ridhuset, hade velat ha 5-10 minuter till där inne. men vi promenerade i 15 minuter ute efteråt, Wensan va nöjd iaf :) och jag också.
Nu på kvällen så fick det bli en "kortare" powerwalk på 1½timma, joggade hem den sista biten och det kändes faktiskt lätt och skönt! :)
Men nu måste jag dejta kudden, imorn är det tidigt uppstigning, ska vara i stallet redan vid 7tiden, mer om de får ni imorgon :)

2012 05 27 - tävlig täby rs

hej! tävling idag, de gick bra.

red fram henne länge, skrittade mycket. hoppade fram, kom fel på oxern, kände inte riktigt avstånden...

inne på banan hade jag bestämt mig för att ta framåt lägena, inte backa. höll den planen bra! kom fel på något hinder, men Wenn löste upp de, mellan trean och fyran stod en blomma på marken som hon tittade regältp på, har aldrig upplevt henne som tittig innan..  nollade grunden och på 2an i omhoppningen så tappade jag drivningen i svängen så den petade vi bed bak, resten av banan gick överlag bra, lite missar från min sida, men backae inte av! nu ska vi jobba vidare med de! kom på en 16 plats varav 11 placerade. men jag är riktigt nöjd med dagen! :D

bilder från ryttis

hej! här kommer bilderna från ryttis, kameran va helt fel inställd tyvärr :(
 

2012 05 26

hej!
Det blev massa krångel med allsvenskan laget idag, så vi fick inte ihop ett lag till imorn... men jag lyckades efteranmäla mig till en 1m klass på täby rs istället, kanon!
så idag så joggade jag bara Wenn i ridhuset, lossade henne i sidorna så hon va lös och genomarbetad, ett kort pass. hon har fått en ny boxgranne igår och har tydligen sprungit i hagen idag, brevid honom, trots de går i olika hagar haha :D ponin <3

2012 05 25 - tävling

tjena! idag va det somsagt tävling inne på ryttis, vi kom dit tidigt för att hjälpa till eftersom de är min skola som arrangerar gymnasiaden, jag lastade iaf ut Wenn och promenerade med henne i 30 min eftersom hon inte han gå ut i hagen imorse. sen så fick hon gå in och äta lite innan de va dax att lasta ut och rida fram.
Hon har ju varit tjafsig ute, men idag va hon hel lugn och riktigt cool, framridningen gick bra, framhoppningen likaså, fick hjälp av Andy.
inne på banan så ville jag störa henne så lite som möjligt, hålla om henne med benen och knappt något i handen, vilket resulterade i att vi kom fel på några hinder, måste hitta den balansen, och våga ta distanserna framåt istället för att backa, men de är ju våran 5e tävling eller något, måste hitta de rätta för oss. Det blev bättre i omhoppningen, men jag satsade absolut ingenting, vi rider inte mot klockan, utan la fokus på att komma i rätt galopp och rätt på hinder, vilket blev bättre. men en stor bana med underlag som en sandstrand så kändes hon trött i sista anridningen, men vi gick dubbelnolla, och kom på en andra plats! :) fina Wenn! :D våran första placering :) film och bilder kommer ikväll eller imorgon!

2012 05 24

hej! hoppträningen har gått bra idag, Wenn blir lite stressad ibland, när de blir för mycket på samma gång, men när man rider henne "mjukare" och är 100% säker med vad man gör så följer hon med supersnällt :) hon blir lite stark emellanåt bara.
Vi va inte med på hela träningen, de kommer bli mycket för henne i helgen, så vi skippade banan, och sista linjen vi gjorde hoppade kändes så bra, så vi behåller den känslan inför imorn. :)

2012 05 23

hej! igår gick vi direkt upp på ridbanan, skrittade fram henne för hand och sen satt jag upp och började jobba, hade gramanen på också, men löst. hon va kanon fin1 jobbade mycket i traven och gjorde enheldel galoppfattningar, hon tog jobbet grymt :) rd henne aktivt i 30 miuter och sen så sadlade vi av henne och skrittade av längs travvägarna i 30 minuter, jätte mysigt :) <3

bilder

här kommer några utav bilderna paooa fotade idag :)

2012 05 22

halloj!
idag blev det somsagt en promennad. planen va att gå stora rundan, men när vi kom bort till skogen (20 min promenad) så hade de grävt upp massa där till avloppsrör, så vi kom inte förbi... så vi gick tillbaka och sen en liten svämg genom skogen innan vi gick in, 55minuter blev det iaf.
      Duschade svansen på henne och medand den torkade så betade vi ute, sen blev det massa borstning och mys.

när pappa kom och hämtade mig gick vi iväg och fotade lite, bilderna kommer lite senare :)

2012 05 21

halloj, idag så körde vi på samma race som igår, först upp i ridhuset och jobba igenom henne, de va lite jobb i början med att få henne mjuk och fin, men sen blir hon så lätt i handen och super fin! jobbade med lite galoppfattningar också innan vi begav oss mot banan.
slängde på gramanen för sälerhetsskull ute idag också, men hade den lös. jobbade med lite skänkelvikning, lite övergångar och galoppen, kunde sen trava av henne lång och låg utan att hon skulle titta på allt, utan focuserade verkligen på mig :D sen så promenixade vi längs sommarhagarna, wenn va genomsvettig och nöjd :) svampade av henne innan hon fick gå in och äta. de blev ett lite längre och intensivare pass idag, men jag är riktigt nöjd!
resten av veckan ser ut såhär:
Tisdag: långpromenad i skogen
Onsdag: jogga på banan
Torsdag: hoppträning
Fredag: Tävling, 105cm
Lördag: jogg på banan
Söndag: Tävling 100cm
Wenn so ailien med sin bästa hag-polare :)

words

viljan att lyckas måste vara starkare än rädslan att misslyckas

<3

Att handla är att förvandla drömmar till verklighet


2012 05 20

tjena! hann aldrig skriva igår, men red på ridbanan, och Wenn va inte så rolig, riktigt irreterad på allt som flyger och blir på samma gång irreterad på skänkeln då, s närvi skulle börja trava så bockade hon 3regäla språng som slutade med att jag fick tugga grus. satt upp och skrittade igenom henne ordentligt och travade henne ordentligt i en timma, ville inte köra galoppen iom att jag va ensam på anläggningen, ifall något skulle hända.
Idag började vi med att åka till Anderssons Häst och Hund och hittade ett muzzel net, mot flugor osv, Horseguard har gjort en billigare variant på den för 50kr, originalet kostar närmare 500...  vi svängde också n på granngården och köpte Magnesium till henne, de blir dom "lugnare" av, nte så irreterade, de kan vara värt att prova nu, Wenn är inte direktbästa vän med flugorna, och hon har ätit de tidigare. Kyra fick de och hon blev väldigt mycket coolare av de, från att skrika när man titta på henne till att vara medgörlig och gosig under brunst :p
Sen till idag, började med fram skrittning ute på hårt underlag och sen fortsatte vi i ridhuset, red igenom henne ordentligt och fortsatte lite med att sitta ner i traven, jag är inte helt stabil, så kommer inte åt henne på samma sett nedsittandes, men de ska jobbas med. jobbar mycket med sitsen nu, att bli mer upprätt, få fram skänkeln och lugnare hand :) men hon kändes fin, och sammarbetsvillig, hon är inte helt stabil i övergångarna och jag slarvar lite i galoppfattningarna ibland, rider äen i lite undertempo i galoppen, den måste bli lite friskare, bra att mamma filmar ibland :) men nöjde mig efter 30 min och sen gick vi upp till ridbanan och red henne där i 10 min, skritt och trav, även galopp, hon hade planer på att bocka i dom första fattningarna ute, men sen va de inga problem, hade gramanen på ute som säkerhet, men jisses vad nöjd jag va då :D knappt något tjafs :) promenixade längs sammarhagarna som avslut, jag kan säga att Wenn va också riktigt nöjd :)

2012 05 18

hej på er! Wenn fyllde åtta år igår, vilket jag glömde, så hon fick lte extra godis idag istället, och såklart sitt nya flugtäcke :)
Men till dagens ridpass, jag skrittade fram henne ute på hårt underlag innan vi begav oss  in i ridhuset och jag satt upp, vi skrittade och vände massa för vikthjälperna, gjorde mycket halter också. kortade upp henne och travade innan vi började jobba med sidverts, öppna och även förvänd sluta, jag tycker den förvända slutan är svår, men de är något att träna på! traven och galoppen kändes riktgt fin efter de och jag hade kunnat rida hur länge som helst idag :) men travade av henne lång-låg ett tag innan jag satt av och skrittade av henne förhand ute på hårt underlag :)

Rambo flybuster

tjenare! jag och mamsen svängde förbi Strömsbergsgård nu på morgonen och inhandlade ett flugtäcke och flughuva till Wenn, det blev ett Rambo Flybuster tror det blir kanon, de är behandlat med Permethrin som håller insekterna borta. de blir nog perfekt till henne! :) 

tävling

va med och tävla HÄR

2012 05 17

tjena! :) idag fick vi sällskap av Mikala och skrittade en långrunda på 80 minuter, vi red rocksta rundan, där finns allt, grusväg, åkerkant asfalt och skog, kanon! Wenn skötte sig bra, hon tjafsadelite i början och tittade på massa rör i marken men sen va de ingaproblem, ganska irriterad av alla flugor, men de går inte att komma undan :p
Efter turen så fick Wenn gå ut i hagen naken, hon sprang bort till Fiona och sen dök hon ner för att rulla sig :p riktigt härligt! men svansen flyger som en proeller, även fast de andra hästarna verkar ganska oberörda av flugorna, imorgon åker vi å kikar på flugtäcke till henne. :) fina pennie <3

2012 05 16

hej! nu är jag hemma från träningen, vädret va inte så säkert så det blev inonhus iaf.
vi började som vanligt, med att flytta för skänkeln, hon tjafsade lite, och de gick mycket bättre undan höger skänkel, travade lite cavaletti och så. sen en studsövning, hoppade på en oval och men behövde ha dom ordentligt på ytter, de gick riktigt bra, vi fick till de men än gång, hoppade lite olika varianter på den som alla gick bra.
Banan på slutet bestod av 8 hinder 9språng, jag tappade all känsla till banan, 1an och tvåan gick bra, mellan trean och fyran skulle de vara 3 språng och vi hoppade på 2½, inte så lyckat, så vi tog om den linjen, då gick de bättre, mellan fyran och femman skulle de vara 5 språng, de tog vi på sex, och kom lite i botten, Wenn hoppade urdentligt och räddade mig, samma sak mellan sexan och sjuan, och sen till 8a så flöt vi på för mycket och kom fel på b hindret, dåliga förutsättningar för Wenn och tack att hon inte hoppade, tog om den linjen och då blev det bra. jag va lite mycket i handen genom hela passet, så att tänka på nu, räta upp mig, fram med skänkeln och lätt hand med mer ben!
jag presterade dåligt i slutet, och red inte shysst mot Wenn, men hade verkligen ingen koll på vad jag gjorde.. men de såg inte lika illa ut som de kändes.
jag har lätt för att tycka att allt är skit om en grej gick dåligt, därför gillar jag att skriva om hela passet och faktiskt tänka på de som va bra, inte gräva ner mig. men Wenn är fantastisk :) <3

<3

i love my pony! <3


2012 05 15

Tjenare! idag gick jag och Wenn upp på ridbanan, hon va inte så liksidig idag, hade svårare i högervarv och ´stel, men efter ett par öppnor och volter så blev det bättre, fick göra samma sak i traven. Men över lag så kändes hon fin, väldigt lätt i handen idag, hade lite problem med högergaloppen, hon hade lust att busa speciellt i fattningarna, men efter lite jobbande med de så gick de också smärtfritt. de blev ett pass på en timma. mamma kom efter ett tag och fotade lite :D

imorgon är det hoppträning, ute på Denan :)


2012 05 14

tjeena! idag följde somsagt Hanna med ut till Wenn, vi fixade iordning henne och gick upp till ridhuset, hon dummade sig när vi gick upp, men efter ett tag så gick hon upp.
Hanna satt på först, och hon tyckte att hon kändes mjuk, hon såg fin ut men inte helt stabil i formen, men det blev bättre efter en stund, hon har ju tagit de lungt i 2 dagar nu också :)
Wenn studsade ingenting och skötte sig kanon, jag satt upp 10 min i slutet bara för att känna hur hon va efter vilan, och hon kändes trevlig, travade av henne lång och låg en stund för att sen gå in. blev ett 40 minuters pass idag :)

2012 05 13

tjena!
idag har jag spenderat dagen på fältävlan på runsten och fotat en massa, vi åkte halv 8 imorse och kom hem kl8 nu ikväll, och då va det bara att ta på Wenn grimman och gå ut på en promenera i solnedgången, vi kättrade endel i några långa men inte så branta backar, och gick i skogen där de va masa stenar så hon behövde lyfta på benen, så avslutade vi med 10 minuter på hårt underlag :) de blev en 50 minuters promenix :)
imorn blir det ridhuset, Hanna har ridabstinens, så vi får dela på Wenn imorn :p blir ett trimm pass i ridhuset. 

veckan kommer se ut ungefär såhär:
Måndag: trimm ridhuset
tisdag: jogg ute på banan
onsdag: hoppträning ute
torsdag: jogg 
fredag: trimm
lördag uteritt
söndag: promenad

<3

love this pic <3

ny design

hello, har fixat i hop en ny design ny, klicka på f5 om ni inte ser den!

2012 05 12

tjena! idag har vi haft fixar dag i stallet och gjort iordning staketen i sommarhagarna. vädret va inte de bästa för att vara ute hela dagen, ösregn blandat med solsken hmpfff..
För Wenn's del så blev det somsagt premenix, vi gick runt i skogen på olika små stigar, några som vi aldrig gått på tidigare, och vi lyckades pricka in ett uppehåll ganska bra :D vi gick även på ena korta klätterstigen och så jobbade jag henne lite för hand med halter och att hon ska gå sidverts och göra bakdelsvändning när jag ger de komandot, hon fatta snabbt! :) finis <3

2012 05 11

hej!
igår så red Ulrika Wenn, hon hade skött sig bra, och dom jobbade vidare med öppna i galopp, på volt. och basic jobb, kanon!
Idag så blev det också ridhuset, ett styrke pass för baken, jobbade mycet sidverts och öppna i alla gångarter, och i galoppen spände vi bågen ytligare, och krävde lite mer, hon kändes lite trött i slutet annars väldigt fin! red henne aktivt i 25minuter, och sen promenerade vi ute på hårt underlag i 20 minuter. Red henne med sporrar för andra gången, men nu testade jag mina sprenger sporrar med trissor, de funkade bra, så fortsätter med dom. Efter ridningen blev det stretching och massage :)
nu är det 2 dagars promenad för henne, en mini vila för att återhämta sig efter en lite tuffare period.

2012 05 09

hej! vi kom iväg och tränade igår, på Johannesberg. vi red i sista gruppen så vi va inte hemma förns 12tiden, därför kommer updateringen idag ist :)
ibörjan va det somvanligt förvänd galopp, skänkelvikning osv, den delen gick sådär hon va lite motsträvig och då blir jag trängande med ytterhanden. sen blev det cavalettis och korta och länga galoppen mellan två små hinder.
vi hoppade lite linjer där jag "fegred" lite, hade henne för kort, och då stämmer ju i nte distanserna, men de släppte efer ett tag och vi fick till det bra.
Banan på slutet, 10 hinder 10 språng. hon hoppade verkligen runda språng när jag inte fippla i handen, måste sluta med de!! sprången utvecklas varje vecka nu, super kul! :) fina Wenn <3
Ikväll ska jag på min brors student skiva, så Ulrika passar Wenn, och ihelgen så ska hon få ta de lungt, "mental vila" tror hon behöver smälta allt, så på lördag blir det promenad, och på söndag blir det promenad med klättring :)
nästa vecka blir det också träning på onsdagen, då utomhus på Denan :)

tävling hos JohannaGrant

klicka här för att komma till tävlingen

2012 05 08

hej! idag blev det ett kortare pass i ridhuset, jobbade henne i skritten i först 15 minuter, jobbade med öppna, sidverts och ställa åt olika håll, gjorde även endel halter som vanligt. de sista 15 minutrarna drog jag upp efftektiviteten och jobbade henne i trav och galopp, i galoppen så började jag henne på volten och sen testade vi något som jag inte gjort med Wenn tidigare, vi testade öppna i galopp längs långsidan, de gick riktigt bra, men i vänstervarvet ville hon tränga inåt ganska mycket i början, men efter någon gång gick det kalas! :)
efter galoppen släppte de också mer i traven, hon kändes väldigt loss i sidorna och väldigt lätt i handen. jobbad henne där ett tag och lite med öppna i traven, där kändes hon lite "kort" idag, men de släppte på bättre.
Vi avslutade med en 20 minuters promenad ute på hårt underlag :)

2012 05 07

hej, jag missade bussen till stallet idag, så fick ta min rosa cykel, cyklade de 10km ut till stallet, och plockade in alla hästarna innan jag red.
Wenn fick gå ett 40 minuterspass i ridhuset, fokuserade i början på öppnorna och sen jobbade jag vidare med skänkelvikningen, jobbade med att hon ska lossa i bogen, och ta min vänsterskänkel bättre. Ställde henne åt bägge håll trots att vi red i vänster varv länge (e vi mer än 3 i ridhuset ska alla rida i samma varv.) väl i galoppen så galopperade jag henne ibåda varven ett tag, hon va kalas fin i gaoppen då, efter de så la vi focus på galoppfattningarna, dom har blivit mycket bättre, men i avsaktningarna till trav orkar hon inte riktigt hålla ihop sig.

rutiner

mina rutiner kring Wenn, som jag är noga med gör varje dag, tänkte berätta dom för er tänkte jag :)
När jag har plockat in henne så får hon gå in i boxen och kissa, om hon inte gjorde de på vägen in :p
När jag gör iordning henne så känner jag igenom benen och senor noga, för att hitta ev värme eller svullnad, tvättar ev småsår. borstar henne, är det lerigt ute så brukar hon och tjejkompisarna ha lerbad varje dag, haha. Jag känner också igenom ryggen för att om hon ömmar längs ryggraden.
Efter vi har ridigt så känner jag igenom benen och ryggen yttligare en gång, för att se om det är någon skillnad.
Jag stretchar ryggen, bak+fram ben och halsen för att sträcka ut muskler och öka rörligheten, jag märker en stor skillnad sen jag började med de, jag har fått stretch övningarna från Lena, equiterapeften, så dom är anpassade efter Wenn :)
Sen får hon gå in i boxen och äta sin mat :)
Man lär känna hur hästen ser ut varje dag, och märker minsta lilla fel lättare, jag tempar henne även regelbundet, också för att märka om någonting är fel :)

<3

Love of my life


2012 05 06

hej! igår va jag inte hemma på kvällen, därför han jag inte uppdatera, men jag red ut tsm med två från stallet, hade gramanen på som en säkerhet, vilket inte hjälpte.. i första galoppbacken, som är brant så de flesta hästarna orkar inte bocka i den, där bockade Wenn som aldrig förr, och jag hängde kvar länge, sen åkte jag, fick lite smällar, men de är inte så farligt. hoppade upp och red ihop henne ordentligt, vi travade upp för en annan backa två gånger och red vidare sen, hon försökte dumma sig fler gånger med fick inte utrymme för att studsa. hon bockar inte för att vara dum, hon tycker de är kul, men hon går för långt ibland.
Idag har jag varit på ponny elit-allsvenskan med Veronica. så Ulrika och AnnaKarin passade Wenn och hon va kanon fin! :) så stolt blir jag! :) ska kolla om dom kan ta henne på torsdag också, blir ingen träning då Brorsan har studentskiva. ska se om i kan träna på onsdag istället :)

2012 05 04

hej! idag blev det lite lättare trimm i ridhuset, i början va hon väldigt stark, så jobbade mycket med öppna och skänkelvikning, i traven så tryckte hon in mot vänsterskänkeln i vänstervarv, hon tog inte den skänken.. så jobbade mycket med att flytta för den skänkeln, sen blev det bättre, men problemet kom tillbaka i galoppen, så ställde utåt på volten, vilket fungerade, sen så ställde jag inåt igen vilket fungerade bra.
Jobbade vidare med mycket öppna och sidvärts även i traven, och efter de jobbet så blev hon riktigt mjuk och trevlig, travade henne där ett tag innan hon jag travade av henne lång och låg.
De kändes som att hon va lite trött på de jobbet, så imorn så ska vi se om någon vill rida ut med oss, anars blir det nog en klätterpromenad :D och fotografering, jag har lite planer :D
nästa vecka ska hon tömköras också, troligtvis :D

2012 05 03

hej! nu är jag hemma från träningen, som gick riktigt bra! fokuset idag låg på att rida med 25% mer skänkel, inför utomhussäsongen :)
Jag som hade väntat mig att hon skulle bocka och studsa i början, hon va snäll, men jag hade henne ordentligt mellan hand och skänkel, så det inte fanns utrymme för bus.
Vi började med att flytta för skänkeln, vilket gick bra, både i skritt och trav, vi har förtfarande lite svårt att få en ljämn takt i skänkelvikningen i traven, men det är bättre.
vi jobbade också med cavaletti och övergångar och förvänd galopp, de kändes bra, Wenn jobbde riktigt bra, och i jobbade som ett team. jag ska jobba mer med avsaktningar från galopp till skritt och direkt flytta för skänkeln, komma loss i bogarna.
efter de så hoppade vi lite med lång anridning, där jag lätt hade för dålig ytter och vänster bogen gled ut.
Banan på slutet bestod utav 11 hinder 13 språng. de kändes grymt, hon har utvecklat sina språng som blir rundare och rundare :D jag är riktigt nöjd efter dagen :)

2012 05 02

hej! idag blev det en skrittur längs stora rundan, med sällskap av Åsa och ett gäng myggor.. blev lite upp och ner och lyfta på fötterna, hoppade över lerpölar också :D  Wenn va riktigt irreterad på myggen, och körde ett skutt i hopp om att dom skulle flyga iväg.. Imorn är det hopträning och jag väntar mig en pigg Wenn haha :)

bilder-tävling

nu kommer lite bilder från dagen, tyvärr ville inte kameran sammarbeta med mamma= inte så bra bilder. Bilderna med röd kavaj är från 105 klassen :D

2012 05 01 - tävling

Hej! de har varit riktigt bra tävlings dag, vi va alltså på Vallentuna ridklubb.
95cm - 8fel
dom va riktigt snabba, och tog 20 ekipage på 20 minuter, så jag hann knappt rida fram, men hoppade fram henne, och hon kändes okej, gickin på banan och red runt där ett tag innan jag fick starta. hon va riktigt stark, och jag red inte ordentligt med skänkeln, utan blev "klämmig" med knäna istället, vilket resulterade att några språng blev lite flacka, hon petade ett hinder pga de, andra petet har jag ingen aning om vart de va, men de föll långt efter att jag hoppat hindret, lite surt. men men, en hyfsat bra start.
105cm - 4fel
nu fick vi istället lång tid på framridningen, skrittade henne ordentligt, red endel öppna och skänkelvikning, hon kändes väldigt trevlig. i galoppen vände de lite och hon började studsa i dom första fattningarna, men sen blev även galoppen fin! på framhoppningen hade hon power, va nog mer i luften än på marken i början, men sen så fick vi till några bra anridningar, så då gav jag mig.
Inne på banan så kändes hon även i denna klassen stark, fick henne inte helt mellan hand och skänkel, men de va en bättre runda än förra. de va mycket långa anridningar och transportsträckor, men vi fick ändå ett flyt genom banan, vet inte riktigt varför vi petade 6an, men men.
Det är Wenn's 3e start i livet på riktiga tävlingar, jag är mer än nöjd! första rundan kom inte på film tyvärr då Ipaden krånglade :(
bilder kommer lite senare :D

Tävling

Tja! Nu e jag snart hemma, de har varit en bra tävlings dag! En 8 fels runda och en 4 fels, bara pet, film och bilder kommer senare


RSS 2.0