ett år <3

idag har jag och Pennie våran ettårs dag, tänk vad mycket som har hänt på ett år, från att ha gått med föl aldrig tävlat på riktigt och inte ha många muskler på kroppen och så fort de blir minsta lilla jobbigt bocka som en tok till att gå 120hoppning, ha musklat sig fint och va otroligt trevlig i ridningen :) jag är så stolt över henne, och över mitt jobb med henne, men de har varit så himla värt de! :D 
 

2012 11 27

hej på er! 
 
Idag har jag och Pennie trotsat vädret och gett oss ut i regn rusket å longerat, planen va att tömköra, men ville ha regntäcke på henne så de blev longering med gougen. hon jobbade bra trots att de regnade på tvären :p vi höll på i 35-40 min, hade henne lite mer fram i traven idag, så hon trampade på lite extra. :) fick power i henne :) 
 

2012 11 26

hej på er! :) 
Idag så gick jag och Pennie upp till ridhuset och trimmade lite, de va ett helt okej pass, kände lite på samma saker som på dressyrträningen, men fick inte till det lika bra som när malin va med och skrek på mig haha. men de va absolut inte ett dåligt pass :) 
mitt hjärta <3

helgen

halloj! 
 
nu har bloggeninte hunnits med igen...
Träningen i torsdags gick sådär, glömde tränset hemma och fick låna ett med ett väldigt tjockt tvådelat bett, som penn inte trivdes med, och jag blev störd av att vi glömde de hemma... fick en taskig känsla, och efter halva träningen fick jag låna en martingal också, de behövdes!! men banan gick bra, lite dålig känsla men inga stora missar. 
 
fredagens dressyrträning gick bra! fick massor med bra tips om hur jag ska lösa lite problem i markjobbet och att jag måste lägga upp tempot massor! jag fick kämpa massor i början, men jäklar vad det lönade sig! :) 
 
i lördags så blev det en lite längre uteritt, på andra sidan motorvägen pennie tyckte de va helkul! en del galopp och riktigt mysigt ;) <3 passade också på att klippa henne, hon tjafsade lite, så vid ena virveln blev det lite hackigt, och sen så fick hon ett hjärta på bogen :D <3
 
idag vilade lillan :D 
 
pennys hjärta

God eftermiddag

Hej på er!
Är på väg från körskolan till stallet, med en snabbstopp hemma, körningen gick bra, och jag börjar närma mig körkortet, är livrädd samtidigt som jag är otroligt exided! Men de går bra! :)

Nu är det snart dax för hoppträning, och jag är super laddad!

Går inte att ladda upp ngn bild från telefonen... Suck.


2012 11 21

hej på er! 
 
Idag så tog vi vidare där vi slutade igår, de va lite kämpigt i början innan hon släppte helt, fick en sån känsla i traven, kunde verkligen samla henne några snepp extra idag, de blev endel öppnor halter och övergångar som vanligt! :)
 
jag är så laddad inför hoppträningen i morgon och dressyrtäningen på fredag!! :D 
 
jag vet inte riktigt vad Pennie tyckte om passet

2012 11 20

hej igen! 
 
Idag så blev det ett 30 minuters pass i ridhuset, satte på gramanen, hade en känsla på att den skulle behövas :p hon va lite kaxig i början utav passet, kickade lite mot skänkeln och på volten i högervarvet flöt hon ut med rumpan på den öppna delen. men efter lite jobb så blev hon fin, och jobbade på bra!  
 
Vi jobbar vidare med de imorn, men utan gramanen. 
Torsdag: hoppträning
Fredag: dressyrträning
Lördag: vila/ute
Söndag: ute/vila
 

godmorgon tisdag

godmorgon på er! 
 
Har nyss ätit en mys frukost i min ensamhet och ska åka in till skolan å luncha med Veronica innan det är dax för Psykologi. 
 
I em så blir det ett trimmpass uppe i ridhuset, om det inte är någon i stallet som ska rida ut :) Men efter gårdagen så känns det som om jag vill gå upp och känna på henne! :) <3
 

2012 11 19

halloj! :) 
 
Min helg på västkusten har varit bra! va hos Rebecca på plönninge, hoppade några språng på hennes söta ponny och sen hade vi en riktig mys kväll! va inne i Halmstad och såg sista Twiglight filmen och åt en riktigt god middag! 
 
Pennie har skött sig med Ulrika och AnnaKarin och hon fick även en ny doja i söndags. 
 
Idag så gick vi upp till ridbanan och tömkörde i 50 min, först så va inte Pennie så uppmärksam, och när jag morrade på henne några gånger så tyckte hon att de va roligare å bocka som en tok haha, men efter typ en miljon övergångar så blev hon riktigt fin, jag kunde till och med reglera henne massor i galoppen, ha en riktigt kort galopp och en längre, kul! ;D 

2012 11 16

hej! 
 
hoppträningen igår gick bra, penn skötte sig och jag red henne bra, men fick inte till känslan, la henne inte fel eller så men känslan stämde inte överens med ridningen. 
 
idag så har Pennie röjt runt i hagen tsm med Fiona, dom har fått en större hage, men fick bara gå där någon timma för de är mycket mera gräs där. Pennie lyckades iallafall slarva bort sin vänstra framsko... förhoppningsvis kunde Peter komma och slå på den imorgon. Ulrika och AnnaKarin passar henne i helgen, jag ska ner till västkusten å träffa min saknade Syssling :) <3
 

2012 11 14

tjenare! :D 
igår vilade Pennie, och idag vart de en uteritt längs travvägarna, med sällskap. vi galopperade endel, men i en skarp sväng blev det en totalvändning, en rådjursfamilj va också ute på promenad. :) men det gick smärtfritt :p 
 
imorn är det dax för hoppträning igen, och jag ska ha min första körlektion på morgonen :) 
 

2012 11 12

 
halloj! 
 
igår skrittade vi bort till stora ridhuset i bäcksvart utan pannlampa, men med sällskap som tur va! väl i ridhuset joggade jag henne i 20 min innan vi skrittde hem igen :D 
 
idag så gick jag upp till lilla ridhuset, blev ett trimmpass, längde på traven endel, och "satt till" lite extra i galoppen idag :D hon va fin, men ganska tung i handen i början. 
     Så avslutade vi med en promenad, bäcksvart under stjärnhimlen, jätte mysigt.... vi gick i fem minuter och kom närmre och närmre skogen, älgar, vildsvin och spöken snurrade runt i mitt huvut, det blev en rask promenad hem igen :p haha. 
 
gammal bild, ska ta med mig mamsen ut någon dag å knäppa lite nya :) 
 
 

2012 11 10 -tävling

hej! 
 
Nu är jag hemma från dagens tävling. vi startade en nationell 120 i Södertälje. 
 
Banan gick bra, kom lite i botten på trean, och sen drog hon lite till höger innan kombinationen, så la på spöt som en liten vake up, vi kom nära där så petade den, vilket medförde att vi inte räkte över B hindret heller, så petade den med bakbenen. hade inga stigbyglar här, och till sista hindret la jag henne nära, så språnget blev inte jätte bra. men jag är riktigt nöjd med dagen! Det blev ett riktigt bra avslut på tävlings säsongen. 
 
det gr inte att ladda upp filmen :( så ni får lite bilder sålänge 
 
 
 

Morgonen

Hej! Är på väg till skolan nu, va i stallet en snabbis innan, inte varm någonstans, tog ut henne, mamma skrittade med henne först, sen trav, inte halt någonstans. Sitter på henne i em och känner igenom henne, känns de okej så startar jag imorn :)
Så nu ska jag leta fårskinnsludd till skydden :)


2012 11 08

hej! 
hoppträning idag också. 
början gick bra, vi red mycket över travbommar, cavaletti med olika avstånd, de gick väldigt bra, hon svarade bra fram och tillbaka. 
 
sen hoppade vi lite linjer och sånt här började Penn halta lite, ingenting i traven eller galoppen, bara ibland i skritten, men bara några steg. Troligtvis satt de lite skit i benskydden, hon har ju aldrig haft klippta ben tidigare, och är otroligt skavkänslig och berättar ganska tydligt om det är något fel. hoppade banan som gick bra, travade henne lite, satt av och plockade bort skydden ingen värme eller svullnad någon stans, haltade inte när vi skrittade av henne för hand. lindade och satte på hennes boots och åkte hem. lastade ut och hon hade väldigt bråttom in, haltade inget.. 
 
tvättade benen för säkerhetsskull med hibiskrubb om de skulle vara något småsår, och åker dit imorn bitti innan skolan och känner igenom benen på henne. 
 
om det inte är något då så köper jag fårskinn till benskydden. 
 
hon är ju helt fräch här: 

sadel check

tjena! 
 
nu har vi haft nya sadeln i fyra månader, så det va dax för en check igen. 
 
de gjorde en ny ryggprofil på henne och tog en massa mått överallt, och hon har musklat sig regält! man kunde tycligt se att hon har blivit "biffigare" och vuxit över ryggen samt att hennes bukmuskler har blivit starkare, mycket roligt! 
 
tillbaka till sadeln, den låg som en smäck, precis som jag trodde :) men jag kommer lägga i oglivy equestrian padden under igen, för att få extra stötdämpning speciellt vid hoppningen när hindrena blir högre så blir det en stor kraft vid landningarna. 
 
Vi använder oss utav Shapman när det gäller sadlar, dom är riktigt nogranna och duktiga! :D 
 
Penn hade brottom ut i hagen när vi kom hem, som alltid haha. i em är det hoppträning :D 

2012 11 08

halloj! 
igår blev det precis som planerat ett pass i ridhuset, va ensam där, vilket alltid är väldigt sjönt! :D 
 
vi gjorde mycket öppnor, och öppnan i för höger skänkel i traven tyckte hon va riktigt piss jobbigt, men med lite den så blev även den väldigt fin! :D hon sätter sig mycket bättre på bakbenen i galoppjobbet, men hon tycker det är jobbigt så vi kör lite kortare galopper men fler istället för att bygga upp dom musklerna. 
         Travade av henne lång låg och rund, där känns hon riktigt fin och trivs bra i den formen, perfekt att kunna jogga av henne så :D 
 

senaste

halloj, nu va det ett tag sen jag uppdaterade igen. 
träningen förra veckan gick bra, hon va väldigt pigg och fick inte igenom halvhalterna riktigt på banan på slutet så vi fick något onödigt pet, annars är jag väldigt nöjd! 
 
fredag så joggade jag henne i ridhuset. 
lördags så va vi ute på travvägarna, hon va lite tjafsig emellan åt, men tyckte de va helkul att få galoppera lite :) 
söndags så va vi nere vid sjöängen, gjorde en otroligt nyttig övning för Penn, red på en 8-volt i uppförsbacke och på vägen upp så fattade vi galopp och i backens topp saktade vi av till skritt och skrittade ner, och sen va det andra galoppen. otroligt nyttig för penn, dels för att hon tvingas vänta på mig och lyssna vad vi ska göra, när vi ska fatta osv, och sen för att stärka bakkärran med mycket fattningar i svag uppförsbacke. 
 
måndags: joggade henne över lite cavaletti, de märktes i galoppen att hon hade träningsverk och tyckte jag va en pain in the as som krävde jobb av henne, men hon va fin. 
 
Idag tisdag så vilade hon, vi pussades och gosade, fixade hennes man också :D 
 
Imorgon blir det ett pass i ridhuset, på torsdag morgon ska vi kolla sadeln igen, Sharpman kommer till Täby igen, och sen på em blir det hoppträning. 
 
fredag blir ett check pass 
 
lördag, nationell 120 
 
förrästen, hur tycker ni det blev med nya designen? :D 

RSS 2.0