ny design?

tyjena, har svårt att bestämma mig, vad tycker ni?

2012 10 31

 
hej!
Pennie har somsagt vilat söndag-måndag och igår tömkörde jag henne i 15 min, sen så busade vi lite i ridhuset i 20 minuter ungefär, mysigt :)
 
Idag så satt jag upp på henne i ridhuset och kände igenom henne, red på ett tredelat lite tjockare bett, som han verkade trivas bra med. 
            Hon va väldigt trevlig idag, och på slutet så va hon så lätt, en dröm att sitta på, fick beröm av dom andra som red samtidigt att hon har blivit så fin! :D lilla Pennsan
 
tänkte visa er lite bilder från dom senaste tävlingarna:

vila i frid min Kyra <3

 
Idag va det exakt tre år sedan jag förlorade min finaste Kyra van Lusthof, jag saknar dig så det gör ont, Vila i frid min älskade ängel <3

2012 10 28

hej på er! 
nu har jag firat min 18års dag, och den har varit toppen :) 
 
Tanken va att jag skulle tömköra Wennsan, men de va flera i ridhuset å ute e de ju fruset, så vi tog oss en 40 minuters promenad istället. Tanken va att hon skulle tömköras idag och promeneras måndag -tisdag, hon behöver en liten micro vila nu, men det blev promenad söndag-måndag och tömkörning på tisdag istället :) 
 
bjuder på en bild från alla bullarna mormor bakat :) <3

2012 10 27 - P&J

hej igen! 
 
nu så kommer filmerna! :) 
 
110-felfritt

la upp grundtempot mer än vad jag har gjort senaste tävlingar, och jag tycker rundan gick bra, hon tittade till ganska ordentligt på 4an där solen låg på men höll om lite extra med skänkeln så va de inget mer med de :) är nöjd med rundan
 
 
120 debut felfritt

Pennie va taggad ut till hovarna, men vi fick till en bra runda, de va inga stora missar, som i förra klassen så la jag upp grundtempot lite mer. målet vr bara att få en jämn runda. jag är så otroligt nöjd med debuten, hade inte förväntat mig att de skulle å så bra, varken jag eller Wennie har ju ridit 120 tidigare. 
 
 

snabbis

halloj på er!
nu är jag hemma och vänder, pay and jumpen idag gick bra! felfri i 110 så bytte andra 110 mot 120 och passade på att debutera, och va felfri även där och jag va alldeles skakig när jag kom ut från banan, så himla stolt över Pennie och över mig själv! filmerna får ni vänta lite på eller dom ligger på min youtube kanal D: . men bjuder på lite bilder sålänge, samtliga är från 120 

2012 10 25

hej! 
 
Idag va de hoppträning, som alla andra torsdagar. 
 
red på det Twistade bettet idag, och hon går riktigt bra på de! :) men ska bara ha det i hoppningen är tanken. de e samma bett som jag red Kyra på :) 
 
vi hade en kortare framridning och sen hoppade vi samma bana två gånger, men med lite olika tutch, mförsta gången med bommar och andra gången utan. Haking hade mätt upp banan och vi skulle rida i 325m tempo och rida så nära ideal tiden som möjligt, och första gången med bommarna så red jag två sekunder snabbare än den tiden, andra gången la jag upp tempot, jag rider lätt i lite undertempo, och tänkte att jag inte skulle göra det nu, istället red jag 8 sek för snabbt, men jag behövde den banan med de tempot i mig! :) dock blev det lite tajt i kombinationen. 
 
I helgen åkter vi till Runsten och rider 2st 110 
 
 

2012 10 24

hej på er! :) 
Idag så tänkte jag testa något nytt, Penn är ganska stark, speiellt i skolorna, så jag slängde på henne gramanen, och satte den genom käkremmen innan den satt i sadeljorden, för att inte få effekten "dra ihop halsen" utan bara lite hjälp, hon va väldigt fin, speciellt i galoppen jobbade hon så bra, plockade av gramanen efter 20 min och då va hon lika fin, trimmade vidare, lite galopp öppnor skänkelvikning osv, Wow! pennie hon kan hon :D
 
Pennie va lite godissugen efter passet :p 
 
Juste, hon har fått en ny sadeljord nu också, en likadan som hon hade innan, men brun, den svarta har gått sönder :( nya syns i högra hörnet på bilden :D

2012 10 23

halloj! 
 
igår blev det ett ridpass med mycket skritt, la fokus på öppnor och skänkelvikning, få med mig hela penn, och passet fick godkänt, la in lite galoppfattningar i slutet på passet som blev bra! :D 
 
Idag va jag uppe i stallet strax efter sju i morse, jag och Wennsan tog oss en morgonpromenad på en timma, vi gick nere i sjöängen och en liten sväng i skogen, super mysigt! :D
 

bloggtävling

va med du också, klicka här

2012 10 21

halloj! 
 
idag klippte jag prinsessan som jag nämnde tidigare idag, Penn skönnte sig bra och blev snygg som alltid :D 
 
sen gick vi upp till ridhuset och joggade och stretchade lite idag, ett simpelt basic pass med lite öppnor och sånt :D 
 
har också hunnit med att övningsköra nu, körde för första gången på motortrafikled, riktigt najs! :D
 

shoppings

Pennsan har fått lite nya grejer sista tiden också :D 
 
 ett nytt täcke, Amigo Bravo 12, 100g 
 
sen har hon fått ett nytt tävlingssett, från Rambo Grandprix.
ni får en bild på bara luvan att börja med :D 
 
 

long time ago

hej! veckan har varit fullspäckad med massa annat, så bloggen hinns inte med. 
 
men i lördags va vi i tierp och hoppade 1m och 110, vi fick ett pet i omhoppningen i varje klass. tänkte skriva mer ingående om de när jag kan ladda upp filmerna. men jag va nöjd! 
 
i söndags red vi ut, men avslutade på ridbanan då de va älg jakt i skogen,
måndags så vilade hon,
tisdags va vi uppe i ridhuset, ett svettigt pass med massa ställning och böjning, men pennie blev ruskigt fin! 
onsdag fortsatte vi dör vi avslutade i tisdags.
torsdag va det hoppträning, jag red henne riktigt bra, men tjafsade till det på sista banan, skriver mer ingående om de när jag har film att visa er. 
i fredags tömkörde jag henne i 40 min, hon kändes lite trött, men blev fin, 
ilördags va det uteritt i ösregn, lilla rundan på travvägarna och pennie tyyckte de va kul! 
 
 
idag ska prinsessan klippas igen, och sen ska vi upp i ridhuset å trimma :D '
 
Hanna fixade till Pennies frilla efter träningen i torsdgs :D

2012 10 11

halloj! nu har vi varit iväg på hoppträning, och Wennsan tyckte inte att skänkelvikningen i början va rolig, hoppade på bakbenen, suck... men tog det lungt ett tag innan jag körde igen och då gick det bra :) 
 
idag va det precis som förra veckan, mycket bommar för att hålla kvar galoppen, och de gick ganska bra, vi fick till det riktigt bra vissa gånger. 
      banan va 8 hinder 9 språng och första gången hade vi kvar alla galoppbommar, andra gången plockades dom bort. och de gick bra, till trean gjorde jg henne inte klar och mjuknade aldrig inför hindret, därför kom vi så nära. sen är det synd att 4B inte kom med på filmen för jäklar vad hon hoppade där :D 
 
nu har vi anmält oss till våran 120 debut också :D det blir den 10 dec i södertälje :)
 

2012 10 10

hej på er! :) 
 
Idag så tömkörde jag Wennsan, precis enligt planen. dock va hon lite varm i höger bak, men inte svullen eller halt så då är de bäst att hon rör på sig, troligtvis har hon bara slagit på sig i hagen. 
 
gjorde övergångar och galoppfattningar och jisses, hon jobbar riktigt bra, även fast jag inte är pro på att tömköra. :) och Wennsan tycker de är super kul, jg också :D blev 30 min  uppe på ridbanan. :) och imorgon är det hoppträning :) 
 

2012 10 09

halloj! :) 
 
igår så red jag ett 40 minuters pass i ridhuset, ganska basic. Pennie hade inte alls lust att fatta vänstergaloppen först, så vi gjorde endel fattningar tills de inte va något problem längre, sen blev gloppen fin! andra galoppen va riktigt trevlig! 
 
Idag blev det en uteritt längs travvägarna i skymning. Penn skötte sig bra och de blev en ganska lugn tur men med lite glopp i backen och sånt skoj.
 

2012 10 07

tjena! :) idag va vi v Bromma på tävling, första inomhus.
 
95cm: 
hon kändes fin, gjorde henne inte riktigt klar inför 4an därför blev det ett pet. men en bra runda :)
 
 
 
1m:
hade man kunnat vinna på framridningen hade vi gjort de, hon va riktigt fin att sitta på! inne på framhoppningen  va hon övertaggad och stod å studsade i början när vi skulle hoppa, men fick igenom det, men de kom lite så i anridningen till ettan, där jag verkligen försökte sitta på henne. 
        Jag är nöjd med rundan, hon va dock lite stark emellanåt, och jag höjer handen, vilket jag inte gillar. menmen. dubbelnolla och precis utanför placering. 
 
 

inför tävling

 
Tänkte dela med mig om hur mina förberedelser inför tävling ser ut. 
 
Brukar rida igenom henne dagen innan tävling, Checkar av allt men de är viktigt att det är ett ordentligt pass! :) 
 
sen så badas prinsessan om det inte är för kallt, svansen tvättas och flätas, samma sak med manen, flätar den på kvällen och rullar ihop knopparna på morgonen, flyinge knoppar såklart!  
          Medans jag flätar manen så har hon sitt back on track täcke på sig och torkar. sen är det borstning och så på natten får hon ha sitt dustbuster täcke och ett tjockare täcke ovanpå :) 
 
all utrustning smörjs och benskydden tvättas, allt packas också om vi ska åka tidigt :D 
 
 

2012 10 05

hej! idag blev det tömkörning i mörkret på ridbanan, Pennie är riktigt trevlig att tömköra. jag "kör" mest på volt och idag blev det typ 1 miljoner övergångar och galoppfattningar, och hon lyssnar kanon bra på min röst och blev verkligen kvickare mot slutet. Både jag och Wenn tycker tömkörningen är ett roligt kompliment till ridningen :D 
 

2012 10 04

hej! hoppas ni har ätit massa kanelbullar idag! :) 
 
Jag och Wennsan va iväg och hopptränade, precis enligt planen! focus idag låg på att få fram dom i galoppen så vi red mycket galoppbommar med varierande avstånd, från 3m-3,5m de va svårt att få fram Wenn utan att hon bara stack iväg men vi fick till det riktigt bra några gånger. 
 
sen hoppade vi en banan två gånger, framför varje hinder va det två gloppbommar för att verkligen hålla den galopppen, första gången gick inte så bra, Pennie pennie tog saken i egna händer och lyssnade inte riktigt på mina förhålningar. men ndra gången gick bättre. 
 
vi avslutade med samma bana, men utan galoppbommarna, 5språng på 110-120. gick helt okej, vågade inte riktigt lätta i handen innan språnget på sista, därför petet. Men hon börjar verkligen hoppa runda fina språng nu och är mycket kvickare i benen :) 
 

2012 10 02

hej på er! :) 
 
Idag blv det ett 40 minuters pass i ridhuset, vi la fokus på skritten och att få igenom henne ordentligt. gjorde även endel 10 meters volter för att fånga upp yttre bogen samt öppnor för att få med innre bakben. Men det va ett bra pass :) 
 
resten utav veckan kommer se ut såhär: 
Onsdag lägger upp tempot lite. 
Torsdag; hoppträning
Fredag: tömköra
Lördag: check pass
Söndag: tävling

tävlingsplanering

hej! :) 
 
såhär ser våran tävlingsplanering ut just nu: 
 
7/10 Bromma RK 95cm & 1m
12/20 Södertälje 110 (reserv) 
eller
13/10 Tierp 1m & 110 
28/10 105 & 110 gustavsberg
 

2012 10 01

tjenare! 
idag satt jag på Penn igen, hon va lite stel i början och ostabil. men red med lite öppna och fokuserade mer på 10 metersvolter i traven och va noga med att få med ytterbogen ordentligt, och hon blev fin, galoppen kändes okej. vi fortsätter och spänner bågen lite mer imorgon :D 

RSS 2.0