bilder

hej! här kommer några utav bilderna som mamma fotade på mig och Pennie idag :)

sista bilden är favoriten! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

2012 09 30

hej på er! 
 
Pennie har somsagt vilat i helgen, igår och idag har vi gått en 35-40 minuters promenad. Idag förjde mamsen med och fotade lite, så bilderna kommer snart! :) ska bara redigera dom först :) 
 

2012 08 26

hej! :) hoppträningen idag gick väldigt bra, Wennie va med på noterna och jag red henne bra, och jäklar vad hon hoppade vissa av sprången riktigt luftigt och runt. 
 
jag måste dock bli snabbare på att komma upp med överlivet efter språnget. så jag hinner få tillbaka henne snabbare. 
 
i helgen ska hon vila och sen nästa helg åker vi till bromma rk och startar första inomhus tävlinen :) 
 
 

Nytt

Glömde visa er mitt nya iPhone skal, med min fina Wennie på :)
     
 

shopping

hej på er! sista tiden har jag shoppat lite som jag tänkte passa på att visa er! 
 
Wennsan har fått ett nytt täcke, ett HorseWare grandprix dustbuster, de är ett täcke som man lägger på hästen för att få upp den sista glansen. "perfect rug to prepare your horse for competition, the ribbed fabric cleans the coat while the liner protects the mane and shoulders." 
 
Wennsan har också fått en ny lädergrimma och matchande kedjegrimskaft. grimman har en bricka som ska graveras, så ni får se de när de är fixat! grimman är också en horseware. 
 
Till mig har det blivit en mysig lurvig tröja även den från horseware 
 
allt detta kommer från strömsbergsgård
 
Sen så har jag köpt hellånga läderchaps också, riktigt sköna, red i dom idag, riktigt najs! 

nytt foder

hej på er! 
 
jag ska testa ett nytt foder till Wennsan, hon kommer fortfarande äta sin groov 90, men två gånger i veckan (efter hoppträning och tävling) så kommer hon att få Pavo Slobber Mash. 
     Jag gillar inte grejen med betfor, att ge hästen socker efter ridning när man ställer hästen i boxen, så därför får inte Wennsan de. så ska testa detta en period och se vad princess tycker om de :) 
 
"Traditionellt har Pavo Mash alltid används för snabb återhämtning efter ansträngande prestationer, men även för kolik-känsliga hästar. Det har även stigit i popularitet att ge Slobbber Mash som en delikat måltid för din häst, och den älskas verkligen av även den mest kräsna häst!." pavo.nu
 
 

2012 09 26

tjenare! idag gick jag som sagt upp i ridhuset och jobbade igenom henne, iom att hon brunstar nu och de är pälssättning osv så ställer jag inte för stora krav på henne, utan mest basic. gjorde mycket halter i början och sen så ställde jag och böjde henne, hon va fin, och jobbade bra! men va lite tjafsig i galoppen i början innan de släppte och hon gick bra, mjuk och fin! 
 

2012 09 25

Hej på er! Sitter på bussen Påväg till skolan nu. 
I måndags så tömkörde jag henne för första gången och hon va verkligen jätte snäll! Jag som inte är Hel bra på att tömköra tyckte de va jätte kul, och Wennsan verkade också gilla de! Vi ska ha lite bommar framme Märsta gång tror jag :) 
 
igår så red jag henne på morgonen innan skolan, trimmade i ridhuset, och hon va fin! Men i början hade hon inte alls lust att göra som jag ville, hon satt fast lite i sidorna, men när de släppte efter endel sidverts och öppnor så va hon riktigt trevlig innan vi avslutade :) 
 
idag blir de ett trimmpass i. Ridhuset inför morgondagens
hoppträning :)
m

Morgon

Hej på er! Nu sitter jag på bussen Påväg till skolan.
Idag blir det tömkörning av Wennsan, jag har inte tömkört på länge så vi får se hur det går, alltså kommer det bara bli basic uppe på ridbanan :)


2012 09 23

hej! uppdateringen står inte på topp. 
I torsdags på träningen gick de lite upp och ner, början gick bra, men sen hade vi en liten svacka innan sista banan som gick bra, oxrarna låg på 120, petet va onödigt, jag gjorde henne inte riktigt färdig, samma sak hände på sista.
 


 
 
I fredags gick vi ut på stubbåkern och trimmade ett basic pass, hon va på hugget i början, men lyssnade riktigt bra på mig och tog jobbet bra, ett helt okej pass helt enkelt! mamma fotade lite, tyvärr va kameran helt fel inställd, här e två bilder som gick att få okej..


Igår va de ju tävlingsdax, vi åkte till Rådmansö, skrittade fram gick banan och åkte hem, underlaget va för djupt och blev lite halt med allt vatten som  va på, inte värt att riskera något, bara för en tävling. Och iom att de är hennes andra 110 så vill jag ge henne de bästa förutsättningarna. vi red ut på travvägarna senare på dagen och galopperade istället. 
 
Idag klippte jag henne, men de hade inte Wennsan någon lust med, hon som brukar älska de, kroppen gick bra, men vid virveln vid babenen där hon är killig blev hon riktigt aarg och kickade maskinen, så vi fick åka å köpa nya skär, men sen gick de okej, fick brämsa henne och missade lite ställen, men tar de imorn och hoppas hon är på bättre humör, ston hahaha. 
             gick upp i ridhuset och joggade henne ett kortare pass, bara basic fram och tillbaka typ. imorn blir det ett trimmpass. och sen ska hon vila 3-4dagar i helgen, de behöver hon nu. 
 

2012 09 19

hej på er, har fullrulle och bloggen läggs lite i skuggan. 
 
I helgen va jag somsagt och hämtade en ny häst till Veronica i Tyskland, och Ulrika och AnnaKarin passade wennie, som skött sig bra :) 
 
vi åkte förbi Ullared på väg till tyskland, så jag shoppade lite, bla en tömkörningsjort och tömmar. så imåndags longerade jag henne med nya gjorden och med gougen, hade en bom på voltspåret. på slutet fick jag henne i en längre låg form, så hon stretchade ut överlinjen, vilket är målet med longeringen, kommer longera och tömköra henne typ en gång i veckan ett tag framöver. 
 
i tisdags så skrittade vi ut i 35 min, lite klättring och så, en mystur innan Wennsan fick nya skor.
 
och idag så gick vi upp i ridhuset och trimmade igenom henne, jobbade med tempoväxlingar och öppnor och sånt för att få henne ordentligt under sig och lätt i handen, de lyckades vi bra med! och när jag travade av henne så kändes hon kanon! så vi tog en skrittsväng ute. och sen masserade jag hennes rygg med arnika, stretchade tvättade benen och sånt. 
 
imorgon är det dax för hoppträning, på fredag ska vi gå ut på stubbåkern om de inte är för blött och på lördag är det 110 i rådmansö :) 
 

På båten

Tjena! Nu sitter vi på båten Påväg från tyskland, Strax ska vi gå ner och titta till Zacke, men hittills har han skött sig, riktigt snygg häst dendär. :) kan inte ladda upp bilder från mobilen så dom kommer när jag e hemma, eller så kikar ni in på min instagram klaralevenstam :)


Helgen

Tjena! Igår joggade jag wennsan i ridhuset, och hon va riktigt fin, jobbade med endel öppna i början och sen lite övergångar, hon blir bara stadigare hela tiden nu :)

Imorse började vi våran resa mot tyskland för att hämta zacke, vi gjorde ett stopp på Ullared på vägen ner, och wennsan har fått lite nya nödvändiga grejer :) nu e vi i en stuga inte långt ifrån flyinge, och färjan går tidigt imornbitti. uppdaterar från mobilen och appen krånglar så de går inte att få upp någon bild :( men nk överlever nog!


2012 09 10 & 11

hej! 
Igår red vi ut, vi red samma runda som för någon dag sen, en lång galoppsträcka i svag uppförsbacke :) i ösregn :( jaja, de va mysigt ändå :) 
 
Idag så gick vi upp i ridhuset, red mycket halter i skritten till en början och sen jobbade vi med mycket övergångar och galoppfattningar, galoppfattningarna i högervarv hade vi lite svårare för idag, men de blev bättre på slutet. hon va riktigt fin när vi avslutade! :) så vi tog oss en promenix som avslut och sen fick Wennsan duscha :D 
 
Imorgon ska hon vila, och på torsdag så joggar jag henne :) fredag,lördag och söndag passar Ulrika och AnnaKarin henne. Jag ska åka ner till Tyskland och hämta Veronicas nya häst, snyggingen på bilden nedan: 
 

2012 09 09

hej! idag så gick vi upp i ridhuset, ett trimmpass stod på schemat. i framskrittningen gjorde vi endel halter samma sak när jag travade fram så blev de mycket avsaktningar. de va också de vi la störst fokus på idag, när vi kommer fram i trav från skritt så flyttar jag henne för skänkeln innan så hon får med sig inner bak ordentligt. galoppen kändes riktigt trevlig idag! :) fina Wennie <3 
 

2012 09 08

hej på er! igår red jag och wensan ut, vi red på travvägarna, skrittade och travade vägen bort och sen galopperade vi en lång sträcka i uppförsbacke, sen skrittade vi hem igen, Wennie skötte sig utmärkt och tyckte de va lite jobbigt. :)   Idag så ska vi trimma i ridhuset, och en ska vi ha en mys-söndag, manen och hovskägget ska friseras, kanske badar henne också :) 
 
 
 
 
 
 

2012 09 06&7

hej på er! just nu har jag mycket för mig och bloggen proiriterar jag inte först. 
 
men igår va de träning, och Wendy som har gått lite lungt i veckan va taggad och lyssnade inte helt 100, men så blir hon. de gick bra, hade somsagt lie´te svårt med att hon inte tog halvhalterna riktigt, och ibland va jag för långsam. men de va överlag en bra träning. sista banan på slutet så va jag för sen med halvhalten till 3an och då rev hon den, samma sak hände på 4an, men resten kändes bra. den låg på 70-120 :) 
 
 
 
Idag så gick vi ut på stubbåkern som vi nu får rida på!!!! :) snacka om att vi kommer ta fina bilder där i framtiden! :) 
 
joggade henne bara, ,basic. lite stark och taggad va hon, men det är ett perfekt ställe att rida på, där hon har massor med naturlig bjudning så kan jag lära mig handskas med de mer än på hoppbanan! :) 
     

2012 09 03

Hej! :) igår joggade jag wennie på ridbanan, hon va lätt i handen och jobbade bra, blev ett kortare pass med lite övergångar och så :)


2012 09 03

hej på er!
 
Köpte en bild från 110 i lördags och fixade ihop en snabb design till den :) väldigt enkel denna gången :)
 
Idag så skrittade jag och Wennsan hangarrundan med sällskap, de tog typ 1h, och de är mycket i skogen över stockar och mycket stenar, hoppade också över ett dike, som wennie tycker e lite läskigt, men de gick bra! de va dock väldigt lerigt inne i skogen. väl hemma fick hon massa mat och så duschade vi tassarna och borstade :) <3
 
bilden från 110 debuten i helgen, är hon inte galet fin?

Foto: Bo Bennergård

tävling hos Malin


tävlingshelg 1-2 sept

hej! har inte haft mycket itd över till bloggen, men träningen i torsdags gick väldigt bra! :) hon har börjat bli riktigt fin nu! :) 
 
1september, lokal märsta: 
1m avd B
ösregn och rusk, hoppade inte fram mycket för undeerlaget va inte jätte kul på framhoppningen. men gick in på banan med en bra känsla och hon hoppade riktigt bra, blev stark emellanåt, dock tog jag ut svängen lite förmycket på två ställen, så vi fick med oss två tidsfel. 
 
 
 
110cm avd B:
valde att efteranmäla oss till 110, och debutera de när känslan va så bra. hoppade inte fram mycket nu heller, känslan va kanon, vi kom inte fel på något hinder, och de flöt på bra, dock så fick jag inte igenom halvhalten till tvåan så hon blev lite lång och vi fick med oss bommen, är riktigt nöjd! 4fel i debuten. 
 
ni får vrida på huvet :) 
 
 
 
 
2 september 
 
LB:1 
jag tycker hon kändes fin! hon va trevlig att sitta på och inte tjafsig. dock är hon inte helt stadig i formen i övergngarna så vi fick avdrag för de, mn hon är inte stark för de än. fick 7or på galoppvolterna och arbetsgaloppen. failade på sista halten då jag tänkte fel och stannade förtidigt.. fick 52,76%
 
själva programmet är en bit in på filmen :) 
 

RSS 2.0