Hej då!

Idag så tog jag det svåra beslutet att mina älskade Ariat Barnyard skulle få flytta till soptunnan, efter två års användning nästan varje dag så var slutet här, haha.
 
Men det är inte bara tråkigheter att slänga typ världens skönaste skor. Ett par nya har nu fått flytta hem till mig, fortfarande Ariat Barnyard, men denna gången med dragkedja :D Absolut dom skönaste vinterskorna, och när man hart Ariatskor så kan man aldrig ha några andra ridskor igen, detta är mitt fjärde par...
 
Ett paket med ridstrumpor från Schockemöhle fick också följa med hem :D
 
Någon annan som alltid uppskattar när nya skor köps är lilla Nils-Morgan som total älskar skokartonger :)

2013 01 31

hej på er!
 
Efter två dagar utan ridning så va Pennie på hugget, och första galoppfattningarna var som tillbaka på ruta ett, men efter nåra bockar så kom flytet tillbaka, och hon var riktigt trevlig att sitta på. Men något jag måste hålla mig uppmärksam på är så hon inte smyger sig in för mycket bakom lod, vilket hon gör lätt.
 
Vi testade lite enkla byten också och det märktes att hon förstod vad jag ville och när hur osv, trots vi bara har gjort sån ett fåtal gånger innan vintervilan :D fina Pennie!! :D
 
Imorn så är det dressyrträning! Weiiiiiiii!!
 

utrustning, tävlingssett

Mina tävlingssett, väldigt clean, classic förutom det rosa haha. Används till marinblå eller röd kavaj, snart även till rosa(hoppas!)
Shockemöhle shabrak + Eskadron huva
 
Lamicell schabrak + Eskadron huva
Rambo GrandPrix schabrak + Rambo GrandPrix huva
Oglivy Equestrian schabrak + Eskadron huva. inte det snyggaste schabraket, men passformen och materialet är helt outstanding, älskar det! hade jag varit rik hade jag bara haft schabrak från oeSen så har jag en heldel hemma schabrak, och en hel drös dressyrschabrak som ligger hemma och skräpar.
 

Equestrian


Instagram

Glöm inte att följa mig på instagram @klaralevenstam


Utrustning. I munnen

 
Det här är dom betten som Wendy har i munnen.
Det översta rider jag inte jätte ofta på nu, men använde det mycket i början, ett tredelat muffbett.
Nummer två, ett lite tjockare tredelat Sprenger KK ultra bett alltså anatomiskt utformat, har lindat det med latex då hon nyps av bettringarna. Rider mycket med detta nu, ett bra basic bett.
Det tredje är ett tvådelat twistat bett, lite skarpare, men inte skarpt, köpte det till Kyra som va stark i hoppningen, använder det i hoppningen på Wendy också vissa gånger när hon är på.
Sist ett Nova bett med bettplattor, det anväder jag jämt vid longering och tömkörning, aldrig annars.

2013 01 29

hejhej! Idag så va equiterapeften ute hos Wendy, och precis som jag hade mistänkt så var hon spänd i ländryggen på höger sida samt spänd/öm i en muskel på höger bakben(kommer inte ihåg vilken)
     Men hon fick akupunktur, "lasrad" samt kiropraktik på de ställena och efter det så var spänningarna borta, men ska promenera henne imorgon och sen rida på som vanligt :)
 
På fredag åker vi troligtvis bort till Stjärnborg på dressyrträning!

2012 01 28

hejhej! 
 
igår fick vi till ett ridpass som börjar likna hur hon kändes innan vilan, alltså inget tjafs utan hon acepterade bättre att vara mellan handen och skänkeln och jobbade ordentligt. 
       Det blev mest basic, gas och broms, lite öppnor och sånt jobb. 
 
det var också årets första ridpass i T-shirt :p
 

Shopping

 
Jag har sen innan en Eric le tixerant sadeljord med tillhörande platta, eller egentligen två sådanna gjordar och en platta men en av gjordarna är resoren sliten och trasig på, och jag tycket tyvärr inte att gjordarna är helt 100 i hoppningen då det är förmycket resor, och den gjorden flyttar sig... så har sålt magplattan och sen så skickar jag med den trasiga gjorden med plattan. 
 
Så det var läge att köpa en ny magplatta, så det gjorde vi idag, det blev en brun GG, simpel och skitsnygg! (och på 50% <3) Även en ny flaska av favorit lädertvålen från Veredus fick följa med hem :D 
 
Nu ska bara en ny kavaj köpas inför tävlingssäsongen, en rosa StarRider ska få flytta hem till mig :) 
 
 
 

2013 01 27

hejhej!
 
Idag så lastade vi och åkte till det stora ridhuset med Pennie, hon tjafsade endel i början av passet och var inte på humör för att jobba, men efter en stunds "övertalning" så gick det nästan som på en dans, det blev lite öppnor övergångar och sånt, hon jobbade bra och jag fick igenom henne lite mer så passet avslutade vi bra, resultatet blev en svettig och löddrig Pennie. Jag, eller vi behöver verkligen mer space, 16x30 ridhuset är bra, men det är bra skönt med ett större, och tur nu så öppnar yttligare ett ridhus inte långt hemifrån nu, som är hela 40x80m där kommer vi nog hänga lite i framtiden!! :D 
 

senaste dagarna

hejhej!
 
Hopptränade i torsdags, och Wendy höll sig på mattan, och var lugnare än vad jag trodde. det va mycket markjobb med med bommar och mycket att få runt dom för skänkeln osv. Hon tog jobbet bra, men jag kände inte att jag kom ner i sadeln, hamnade mer ovanpå henne.. men det blev bättre mot slutet. De sista vi hoppade var lite linjer och så, där blev det lite vingligt, och jag ramade inte in henne ordentligt. kan inte ladda upp filmen just nu, youtube krånglar...
 
I fredags så joggade jag henne, hon va även då okej, Men jag får inte henne så ordentligt på bakbenen som innan vilan, och inte samma känsla, men det kommer, efter equiterapeften har varit hos oss på tisdag så ska jag boka in lite dressyrträningar också. 
 
Idag så tog vi en 30 minuters promenad i skogen, hennes vilodag alltså! :) 

2013 01 23

hejhejhej! 
 
Idag så joggade vi i ridhuset, lite tjafs i början och galoppen var med uppåt i början innan hon slappnar av, som hon var för ett år sedan, men snäppet bättre.. när hon kommer till jobb så är det helt okej, inget speciellt, men hon brunstar ju också, så vi jobbar vidare, och efter några fattningar så blir det bättre och bättre. 
           Hon har sprungit en hel del i hagen idag också... 
Imorn åker vi till hoppträningen, tar det lite lungt men för att få lite bättre space och rida på lite mer i ett större ridhus. 
 
hungrig Pennie Ponny efter dagens pass. 

dagens outfit

tjenare! 
missade bussen till stallet nu då kissekatten inte ville komma in, suck på Nils-Morgan men kan inte lämna honom ute nu när det är så kallt. 
 
så jag slänger in en stalloutfit, såhär ser jag ut idag:
Mössa: Kingsland
Hoodie: Kingsland
Dunväst: Pessoa, HorseWare
Skärp: John Whitaker
Byxor: Animo
Strumpor: HorseWare 
 
ska dra på mig min UHIP jacka och mina hellånga chaps också så fort jag kommer till stallet, vägrar att frysa. 
 

Så blir det

Hej!

Med samråd av flera vettiga människor å tränare så har jag bokat av klinik tiden imorgon eftersom hon är fräsch nu, och istället så kommer vår Equiterapeft ut på tisdag och går igenom henne.


2013 01 22

tjenare! 
 
Idag så valde jag att rida ett lite ordentligare pass, se hur benet skulle vara efter det, det finns ingen hälta,värme eller svullnad varken före eller efter passet. 
 
Hon är inte särskilt välriden just nu kan man säga, hon vill inte vara mellan hand ock skänkel och är endel ovan marken hehe, men det är så hon blir av att ta det lungt, vi har inte riktigt kommit igång från vintervilan.
               i mitten av passet så kändes hon riktigt fin! men när hon blev trött mot slutet så tjafsade hon lite..
 

helgen

tjenare! 
Jag har varit i skåne hela helgen, närmare sagt på en tävlingsplats i Åstorp, och groomat Niclas Haking, de har varit himla roligt å så kul å stå på framhoppninen och framridningen och se hur ryttarna lägger upp ridningen infrör de går in på banan, har fått enheldel att lägga i huvudet inför tävlingssäsongen.
 
Wendy var i fredas halt i traven, även lördag men ingen värme eller svullnad, dock samma ben som hon var svullen i för några veckor sen. I söndags var det ingenting och idag satt jag upp på henne för att känna på henne 25min, ingen hälta bara galet pigg, hon bockade även som en tok i hagen och sprang endel. Men vi har bokat en tid på ATG kliniken nu på torsdag för att se om det är något som spökar. 
          Imorn så ska jag rida henne lite ordentligare, och se hur benet blir efter det. 
 

equestrianism

 

iväg

Hej på er! 
 
just nu sitter jag troligtvis i en hästbuss påväg ner till skåne. Vad jag ska göra får ni veta senare, jag kan iaf säga att Wendy är kvar hemma i stallet, och Ulrika och AnnaKarin passar henne i helgen :)
 

quote


2012 13 18

hej på er! 
 
Igår va Wennie riktigt på hugget, första hoppträningen vilket resulterade i en Pennie som hoppare runt överallt, även där det inte var hinder framför henne. haha. 
 
Men det gick bra ändå, mycket markjobb, som studs travbommar, cavaletti galoppbommar med olika avstånd och lite förvända galopper och så, en bra start på säsongen! Wendy tyckte det va hur kul som helst! och i lyckades skicka mig i en av hennes bockar då hon körde en sväng samtidigt hehe, men landade på fötterna, tyvärr kom inte de med på film :( 
 
 

<3

 

2013 01 17

tjenare! 
 
Gårdagensridpass tog oss yttligare ett steg tillbaka mot där hon var innan vilan. Målet var att sätta henne yttligare på rumpan, och få tillbaka den grymma känslan i den ökade traven vilket vi lyckades med! började med förvända galoppen igen för att stärka upp henne yttligare i bak. Det va ett super roligt pass, Wenn va på  bra humör trots lite kickar mot skänkeln när det blev jobbigt. :)
 
I em är det dax för första hoppträningen, laddar upp ordentligt nu i soffan innan jag åker till skolan en sväng. 
 

Utrustning del2, alltid under min sadel.

Något som ni alltid kan hitta under min sadel, och som har legat där de senaste åren är en padd från Oglivy Equestrian, Fabpads.eu.
 
Padden är i ett memory foam material, som tryckutljämnar, är stötdämpande och minimeras där det är trångt och fyllerut där det behövs. Jag har haft de sendan den kom till Sverige, och det stötdämpar både för hästen och ryttaren, vilket va den första anledningen till att jag testade den då jag hade ont i knäna på den tiden, och i vissa perioder inte red lätt i sadeln, men skillnaden blev enorm tack vare OE padden :D
 
Även när vi checkade sadeln nu i höstas så sa sadelutprovaren på Sharpman att de va den padden han tyckte var i särklass bäst! Och nu rider även många utav dom världsledande ryttarna med den! :D
 
 

2012 01 15

hej på er! 
Idag så tog jag och Wennie på oss alla (iaf nästan) tjocka kläder vi har och traskade upp till ridhuset i snöstormen. Det har kommit två dm snö i Stockholm, minst... och förrv veckan trodde jag våren va påväg :'(
 
Vi joggade 40 minuter barbacka, endel skritt-travövergångat och avslutade med att promenixa 20 min :D 
 
Tur att Pennie gillar att göra snöänglar iaf :)
 

solnedgång

 
fotade lite bilder ute i hagen för någon dag sedan, här är ett urval utav dom :)
 

kan dom bocka kan dom hoppa


2013 01 14

tjeenare!!
Dagens ridpass bestod utav miljontals övergångar och halter, att få henne kvickare. Hon behövde enheldel tid med galoppen i början då hon va lite trippig, men när de släpper så får hon en rund galopp och känns riktigt trevlig att sitta på, fattningarna blir även dom bättre.
 
Hon behöver lite mer övertalning i höger varv, eller om det är jag som måste få ihop allt med vänster som ytter å få igenom henne ordentligt i nacken, kanske är en blandning då :p
                    Avslutade genom att trava henne på en åttvolt och komma runt extra i sidorna och stretcha.

Sunset

Solnedgången är riktigt fin i stallet, speciellt från där jag står på knä och kämpar med alla mina krafter med hjälp av kokande vatten att få ner en trampstolp i den frusna marken. Wennie tyckte de va skoj att välta den stolpen som stod här innan, så jag får de omöjliga uppdraget att få ner stolpen i backen... Men solnedgången är iaf fin...


RE-START

Nu har jag startat upp Klaralevenstam.se igen, sk ta tag i fotandet också är tanken, kicka in vetjag! 
 

2013 10 13

hej på er! 
Igår så tog vi fram lite travbommar som vi senare gjorde om till en studs, de blir trångt i ridhuset  kan man säga :D men hon va lite studsig i början idag igen, men efter lite jobb med bommarna och studsen så gjorde vi endel halter och för att sen ta upp jobbet med galoppfattningarna, som vi faktiskt fick till bra, utan bockar och studs!! och så tog vi tag i endel halter från trav, det är mycket häst att sitta ihop, magmusklerna får kämpa haha. men efter ett tag så gick även de okej. och hon började lossa ett till snäpp i högervarvet, och öppnorna i höger som vi har fightats om gick helt smärtfritt! :D 
 
nu är jag sååå sugen på att tävla!
 

favoritbilder Wendy

Här är dom bilderna på Wendy som jag gillar extra mycket av olika anledningar :) 

 
 
 
 
 

krachlandning

har inte nämnt för er om min krach på väg hem från ridhuset igår, mellan fyra hovar och isen låg jag och sprattlade, nu med ett tjockare och några nyanser blåare knä. 
 
Kanske inte var riktigt så dramatiskt, jag ramlade inte av, utan stod redan på marken när Wendy blev livrädd för en vattenslang som låg tvärsöver vägen och kastade sig i min famn. 
 
Den som sa att man får snygg kropp av att hålla på med hästar visste inte vad han pratade om... 
 

min utrustning del1-läder

Tänkte att ni skulle få ta del utav endel av den utrustningen som jag har samlat på mig genom åren. 
 
DEL 1 - LÄDER
 
Den sadeln som jag har haft sen i somras är en brun Hervé Godignon "THE ONE", en sadel som passar min kropp och ridning otoligt bra, och sitter även bra på Wendy. Den är köpt och utprovad hos Sharpman, som jag varmt rekomenderar om ni e på jacke tfter ny sadel.
 
Till sadeln har jag en eric le tixerant sadeljord med tillhörande magplatta. 
 
Tränset som oftast sitter på huvudet på Wendy är ett brunt Dyon working bridle 
 
Och martingalen som vi använder vid hoppning är Hervé Godignon även den brun med elastisk martingal del. 

ny design

hej! har som jag nämnde tidigare fixat en ny design, är halvnöjd med den, så får se hur länge den håller sig uppe, den är inte riktigt klar än heller. :p

2013 01 12

Tjenare!
 
Wennie fortsätter på sitt race, hon har gått himla fint nu sista dagarna, och sen helt plötsligt kan hon flyga iväg haha.
 
Dressyrträningen igår blev tyvärr inställd, vi har inte fyrhjulsdriven bil och kom inte upp för den minimala backen vid stallet :( men vi gick upp till ridhuset hemma ist och jobbade igenom henne, och eftersom mamma var med så blev det film, en typisk galoppfattning á la pigg Wennie :) kan inte sluta skratta åt henne :)
          Nu har hon gått 4 dagar efter vilan och fick därför en vilodag idag, och imorgon blir det bommar. Vår trailer är inlämnad på genomgång av elen, om vi får tillbaka den i hyfsad tid så kanske vi åker till det större ridhuset :D
 
 
Nu håller jag på att jobba med en ny design till bloggen igen, och håller även på att starta upp min hemsida klaralevenstam.se igen :D

2013 01 09

hej på er! :) 
 
Idag så tog vi vid där vi slutade igår, hon känns himla bra i skritten och traven, speciellt efter tre veckors vila, och det märks i galoppen, speciellt i fattningarna haha, tjoooohej, bocka är kul! men efter en stunds jobb så blev även galoppen fin! :D 
 
så, imorgon så ska vi jobba med just galoppfattningarna tänkte jag, och på fredag så ska vi åka bort till stjärnborg och dressyrträna, första gången för en ny tränare, alltid spännande! :D 
 
 
"nyklippt ponny som siktar mot stjärnorna" #pigg #häst #bockar #gärnet

bland de första passen

 
 
Hittade lite bilder från att av de första ridpassen på Wendy i december 2011, hon hade precis blivit skild från sitt föl, va nästan helt oriden och omusklad.
 
Haha, kommer sååå vä ihåg dettam, kom i galopp ur sväng, och helt plötsligt tvärnitade hon och sköt rygg, jag va inte alls med på de :p
 
 

skydd i hagen?

Hur gör ni i hagen på era hästar? har ni skydd på dom? 
 
Wendy har blivit ensamhäst nu då hennes kompis flyttat, och nu e hon enda stoet i stallet. Just nu går hon i en halvstor hage, men ska släppas ner i den stora delen på deltid, då det är mycket gammalt gräs där. 
          så nu de senaste dagarna har hon sprungit endel, hon slog på sig i torsdags och svullnade regält, fått metancam osv, och sen dess haft lindor+paddar för svulnaden.  
 
Hon behöver inte lindorna av den anledningen längre, och eftersom dom inte sätter på några skydd på morgonen så får hon ha de hela natten också, och det vill jag inte, nu satte jag på senskydd på henne, men det lutar mot att jag köper skydd med ludd, så de blir lite skönare, och inga skav, så får hon ha de tills vidare i hagen, hon har boots runt om när hon har brodd också. så, hur gör ni med era hästar?
 

2013 01 08

tjenare! :) 
 
Nu är första ridpasset på en pigg Wennie avklarat!
 
Pigg var hon verkligen, och det var 7 personer i ridhuset, som är 16x30m litet, så Wennie passade på att bocka lite, hade det varit för ett år sedan så hade hon skrämt mig med hennes gigant bockar, men nu skrattar jag bara.
 
det blev ett lungt pass, joggade henne, mest på raktspår, i galoppen så drog hon några bockar, så endel energi finns det allt som kryper under skinnet på henne :D 
 

nytt

nu kom det sista paketet på posten, det näst sista kommer ni få vänta någon månad med att veta vad det var och även få en utverdering av det, spännande va? 
 
det sista paketet var en Kingsland tröja, har bytt den mot min KL silver dunjacka :D 

2013 01 07

halloj! 
Sen sist, Wendys ben är helt torrt, hon har fått den sista metancamen och jag skrittade henne uppsuttet i 30 min, och benet var oförändrat efteråt så det känns jätteskönt! :) 
 
Idag var jag på en Kick-off med Haking och en heldel andra hoppryttare som tränar för honom. Det började med Fångarna på fortet, på kastellet i Vaxholm, och följdes upp av en riktigt god middag och slutade med en föreläsning  av en duktig typ mental tränare och endel snack och pepp från Hakings sida, en riktigt inspererande och peppande dag med andra ord! :)
 
Imorgon så ska Pennie joggas i alla gångarter! :) 

2013 01 05

tjenare! :) 
 
Igår gick svullnaden ner mycket efter jag promenerat henne på morgonen, så kylde benet och lindade på nya lindor så fick hon gå ut i sin vanliga hage, på kvällen hade svullnaden gåt ner yttligare. 
 
Imorsen va hon fortfarande svampig kring senorna och svullen runt karleden, Kylde benet och släppte ut henne, när jag va uppe nu på kvällen så va allt borta, svampigheten och de svullna, hon va riktigt torr och fin vid senorna! 
        Promenerade och kylde, men satte inte på något zinkbandage, utan bara vanliga lindor och paddar. 
 
Imorn så Passar Ulrika och AnnaKarin henne, de blir en liten promenix, sen åker jag ut på kvällen och kollar till henne också. ska åka iväg till kungsberget och åka skidor :D 
 
Nu kan jag slappna av :) men hon kommer få ha lindor i hagen några dagar till, innan jag plockar bort dom, får se om hon kommer få ha skydd ist sen. 
 

2013 01 03

hej på er! 
Dagens planer gick i kras, kan man säga. När jag plockade in Wendy så va hennes vänstra framben duktigt svullet, men hon haltade inte. 
          Kylde benet och tvättade det med hibiskrubb, hin har ett gammalt sår vid kronranden som kanske är boven i dramat? 
 
Men vi ringde ut distriktaren för säkerhets skull, hon kom och kollade på benet, och tyckte inte det såg ut som lymfangit, hon kunde inte säga vad det var, men förhoppningsvis en vrickning, så hon fick metancam, och ska äta det i fem dagar. Vi bokar en tid på kliniken och om hon inte är bättre tills i början på nästa vecka så åker vi in och ultraljudar, och checkar senorna. 
           Så nu fick hon zinkbandage och paddar+linor på inatt, satte även på alsholsprits omslag på såret vid kronranden. och nu så blir det promenader i några dagar framöver. 

2013 01 02

tjenare!
 
Idag så klippte jag pennie som va sur som en citron, haha, men klippt blev hon, mindre snyggt vid bakbenen där hon är duktigt killig. men nu e hon klippt! 
 
Sen så satt jag äntligen upp på henne!! 30 min jogging barbacka i skritt och trav, det gick helt okej gjorde inget speciellt utan joggede henne, en start. Imorgon blir det ett ordentligt trimmpass, följt av bommar på fredag :D 
 
Jag var ock hämtade ut ett paket idag, en HV polo horse polo, en "halsduk" som skyddar mot skav, speciellt på manen, som hon har skavt av en bit.. och yttligare två paket är påväg till mig :D 

2013 01 01

hej på er! hoppas alla ni hade en trevlig nyårsafton! :) 
 
Nu börjar Wendys vila lida mot sitt slut, om det har kliat i fingrarna? oh ja, har velat trimma henne varje dag.. 
       Idag flyttade hennes hagkompis, så nu e hon ända stoet i stallet, och kommer även gå ensam i hagen, tyvärr, men de som är bra är att hon nu flyttat till en mycket större hage, så hon har lika stor hage som de 9 valackerna :D 
 
I morgon så ska jag skritta henne uppsuttet, jobba igenom henne ordentligt, och sen drar vi igång igen! nu kommer vi rida mycket travbommar och sånt i två veckor innan hoppträningarna drar igång igen :) 
       Hon ska även klippas, tror det blir imorgon också, hon har fått lite lång päls igen..
 
Två veckor har känts som en evighet, ska bli så kul å sitta på henne igen! :)<3

RSS 2.0