dröm ridbyxor

Hur skulle era drömridbyxor se ut?
 
Mina skulle vara i ett stretchigt material, fast ändå med bra grepp i sadeln och sitta super slimmat.
alltid när man letar ridbyxor så tycker jag att de antingen är förstora i knäna eller i midjan eller för små i midjan, jag har ganska svårt att hitta några som sitter perfekt.
 
Nu har jag hittat de som passar mig som handen i handsken, Sebos Fits, modellen All season full seat.
Dessa är som spring leggins i modellen men ett lite tjockare tyg, Alltså inga knappar och ingen kardborre vid vristen! Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det men själva byxan ger att otroligt stöd åt hela benet, så skönt!
  Skoningen är gjord utav perforerat hjortskinn, de greppet i sadeln har jag aldrig fått utav några andra ridbyxor :) Skoningen och ridbyxan är sydd så det finns inga sömmar på dumma ställen och skoningen är delad så det inte blir klumpigt. man kan säga att den är gjord efter hur man sitter i sadeln.
 
Nu har jag ridit i Sebos Fits sen i julas och jag vill inte rida med något annat, älskar nytänkande! Och rekomenderar dom varmt!

bilder


påskhelg

Tjenare! 
 
Igår va jag och Wennie ute i ca 1½ timma i skogen tillsammans med en 3årig galoppör på travvägarna, mycket trav och galopp blev det Wenn skötte sig såå bra! ;D men på vägen hem va hon riktigt trött! :) väl hemma fick hon stå i solariet 20 min, medans jag ryktade henne å smörjde grejerna. 
 
Idag så va mamma med och vi fotade lite, de får ni se senare! Wenn fick gå hårt både igår och förrgår så idag joggade vi 25 minuter i ridhuset, hon va lite spänd innan hon slappnade av ordentligt och gick fint! skrittade en liten sväng ute sen också :) 
 
denna vecka hoppar vi för niclas måndag och torsdag! :)

hoppträning 28/3

tjenare!! 
 
Hoppade för Niclas i torsdags, vi hoppade på 8a först, och jag fick inte riktigt till någonting. Sen la vi focus på kombination, eftersom det är de jag har haft problem med, och vi hade lite problem i början, red inte ordentligt, och fick inte henne med mig. Men efter lite grym coatchning så fick vi till det kanoners! ;D jises vad hon hoppade :)
 
 

foder

Förra året vid pälssättning så tunnade Wenn ur endel, och hon började tunna ur lite för ett tag sedan, men då var jag snabb med foderökning. Hon har iprincip fri tillgång på hö, och hon får i sig ca 12 kg om dagen, uppdelat på 4 mål
 
Kraftfodret har jag ökat endel, idagsläget äter hon 2kg krafft groov 125. hon får mineraler och salt också som tillskott. :) 
 
Jag tycker honär fin i kroppen nu.

2013 03 27

HejHej! 
 
Idag så blev det ett kanon pass på en avslappnad och harmonisk Wenn. Öppnorna gled på kanon, galoppen satt riktigt fint och jag var hel nöjd med min lilla prinsessa :)
 

En längtan

En längtan till studenten, en längtan till ett slut och en längtan till något nytt. Flera olika känslor blandade med ångest. Efter arton år i samma hus, på samma gata, i samma stad så längtar jag iväg.

Och efter tretton år i skolan så tar den tryggheten slut.

Jag har inte berättat för er vad som kommer hända i mitt liv framöver, en stor förändring som på samma sätt inte är så stor.

Snart är alla papprena ifyllda och kuvertet adresserat till flyinge ska läggas på lådan. Jag ska fortsätta plugga, men på ett sätt som passar mig som handen i handsken. Jag ska söka flyinges unghäst utbildning, så håll alla tummar så jag får bli Skånebo till hösten. :)


favorit schabrak

Ett till utav mitt favorit schabrak, såklart Oglivy equestrian's! från FabPads. 
 
Denna gången ett helsvart, har ett helblått sen tidigare :D  Passformen och kvalitén är oslagbar! 
 
Ni får en bild ett vitt :D 
Ogilvy Equestrian Profiles Pad - Hopp - 043

2013 03 26

hejhej! 
 
Idag fick alltså Wenn nya skor på morgonen, han inte longera henne innan. så longerade henne 50 min på em, lång och låg helt okej. inget speciellt egentligen. Enheldel övergångar och galoppfattningar. 

Skrittpaus

tjenare! 
 
Wenn är i brunst och pälssättning så har gett henne en paus a 3 dagar.
 
i söndags så skrittade vi ut 30 min och så fick hon gå i skritten i 15 min
 
idag så skrittade vi ut barbacka i 45 min, runt i skogen, klättrade lite och så, en riktig mystur!
 
I mornbitti kommer hovslagaren, innan dess tänkte jag longera henne lång/låg och sen så åker jag upp efter skolan också och skrittar ut eller ställer henne i skritten en stund :D 
 
hoppar för Niclas på torsdag och förhoppningsvis får vi till en dressyrträning på söndag! :D 
 
 
finns det något bättre än att skritta ut babacka i solen genom allén?

veckan

tjenare! drar senaste veckan med en Wennie mitt i brunst och pälssättning... med hjälp av lite instagram bilder
 
Dressrtränade för Malin på Stjärnborg i tisdags, å Wenn stod emot lite och tjafsade å ville inte ta skänkeln. men ut efter förutsättningarna så gick det bra, öppnorna var jobbiga och att ta högerskänkeln var inge skoj.. men vi fick till det okej på slutet! 
 
Hopptränade torsdag, och där va hon fin!! några ryttar missar på banan annars så var Wennie på topp! 
 
Tävlade lördags i Södertälje:
 
110
stog emot lite på framhoppningen. på banan, fram tills sista hindret, en kombination så gick det bra!! men hon stog emot mot kombinationen och tre språng ifrån A hindret gåe en funktionär bakom B hindret, Wenn stod emot mer och vi kom i botten och kom inte fram till B hindret, gjorde samma sak igen, red för dåligt andra gånge och samma sak hände igen.. ryttarmiss....
 
120
fick hjälp av Niclas på framhoppningen, fick bra power i henne första delen, tills kombinationen, de sket sig i mitt huvud, höll i henne för mycket, så det tog stopp.
men det är våran andra 120. och våra första riiktiga motgångar på tävlingsbanan.
 
 
så hem och hoppa kombinationer och ladda om till gävle!
 
 

tävlingsplanering

tjenare! :) 
 
har inte jättemycket tävling inplanerat, det finns  inte så mycket tyvärr.. 
 
Men på lördag åker vi till Södertälje igen och rider 110 och 120
 
och sen 11-14 åker vi på vårat första meeting i Gävle
, Wenn kommer gå torsdag-110 fredag-120 och lördag-120. Vi åker dit med Niclas, så Wenn får åka lastbil dit! vi stannar även söndagen, men då får hon bara joggas. :) 
 
 

Rosa äger

 
här är lite bilder från daagen, blev bara lite glömde byta objektiv så de flesta bilderna blev inte så fina hahaha  :D

2013 03 16

tjenare! 
 
Idag så blev det trimm i ridhuset, ett kortare pass på en ganska trött Wendy. Hon har gårr hårt hela veckan och imorn så ska hon vila. 
 
Red igenom henne, lite öppnor och sånt skoj, guppade övet ett litet "hinder" några gånger också, hade bom-hinder-bom och fokuserade på att sitta still och lätta i handen i tid. få in det i mitt huvud. ökade galoppen ordentligt några gånger och hej vad hon bockade ena gången hahah. 
 
Mamma va med å tog lite kort, så de kommer senare! nu får ni nöja er med en film 
 

2013 03 14,15

tjenare! 
Igår hoppade vi för Niclas. gick bra, men det är mycket nytt för mig att ta in, behöver lite mer träningar för att sätta det. men det blev bättre mot slutet, och hon hoppar så mycket bättre när jag låter henne sköta jobbet själv utan att hålla henne i munnen, och ger henne bättre förutsättningar, När jag får till det blir det riktigt bra! :D
 
 
Idga så fick hon gå i skritten i typ 30 min medans jag mockade, och sen gick vi ner i ridhuset och trimmade 30 min hårdträning. Idag blev det mycket galoppjobb öppnor som flöt på bra både på volt och längs  spåret, även bytena blir bättre och bättre, 

2013 03 11&12

tja! 
 
gårdagens dressyrträning gick himla bra! öppnorna i trav och galopp i högervarv va jobbiga till en böejan, men vi fick till de bra! ordentligt galoppjobbo och hon slappnar av och går himla bra! :D fick bra byggstenar att jobba vidare med tills nästa träning! :D
 
 
 
Idag så körde vi på ett 40 minuters pass, Jobbade med samma saker som igår, öppnor och galoppjobb tempovexlingar m.m. är nöjd med passet och vi fortsätter imorgon. På torsdag hoppar vi för Niclas igen :D

Snart hemma

Tjenare, är snart hemma från dressyrträningen, Wenn står i stallet å har fått massa käk. träningen gick bra, nu e vi trötta :)

2013 03 10

tjenatjena! 
Idag var vi ute på en tur längs travvägarna, först galopperade vi upp för galoppbacken två ggr, och skrittade upp två. sen skrittade vi en sväng på 45 minuter, super mys. 
 
Imorn så är det dressyrträning på Stjärnborg :)
 
 

regional 1m & 110 Södertälje

tjenare! 
tävlingen igår då, en bra start på säsogen.
 
Målet med tävlingen var att hålla en bra galopp och ett högre grundtempo. 
1m 
fick en bra framridning och framhoppning, höll focus bra. 
Inne på banan fick jag till en bra runda,tryckte på henne för mycket i kombinationen så det blev trångt och vi petade  B hindret. Men i det hela en bra runda. 
 
 
110cm
Hon fick stå en lång stund i transporten innan så skrittade fram henne länge. Framhoppningen kändes bra, men så sa inte funktionären till när jag skulle in på banan så det blev brottom, och när jag kom in så skulle jag rida direkt, fick inte igång galoppen ordentligt, skulle tagit mer tid på mig.. rev första. Kunde lagt upp grundgaloppen yttligare i denna klassen och haft ett bättre tryck i henne. 
 
 
Så, jag måste sänka handen och ha ett bättre tryck till nästa tävling! :D 

Hemma i stallet

Stjärnan står i solariumet och vi ska vara på middag om 10 min, haha. Ett pet i varje klass idag, bra start på säsongen. 

2013 03 07

halloj! 
 
Idag var det somsagt träning, början gick himla bra, jag va sharp och fokuserade bra. och Wenn desamma. enheldel bommar, lite olika hinder övningar. 
 
Till banan så tappade jag lite av den ridningen och pillade  lite mycket i handen, hinder 1,2,3,4 och 5a gick bra, men till b så hamnade jag framme med överlivet och bjussade på ett stopp. jag övernalyserade det och tänkte för mycket, resten utav banan blev det lite för mycket. fick inte kanon känslan tog i henne förmycket, och levererade inte bästa förutsättningar. kom på kombinationen en gång till och fick till anridningen bättre men känslan var inte på topp. 
 
Nu laddar vi om för lördagens tävling, 1m och 110 i södertälje.
 
 

första dagen

första bilden på Wendy första dagen hon bodde hos mig, 1 dec 2011.

2013 03 06

tjenatjena!
Idag så körde vi 50 minutewrs trimm, i mitten ungefär så dorg hon av sig en sko. men ömmade ingenting så körde vidare och fick igenom henne himla bra! :D skon upphittades och imorgon kommer hovslagaren och slår på den igen! :D
 

2013 03 05

Hejhej! 
Idag har wendy haft sin vilodag, så jag passade på att börja vänjhenne att gå i skrittmaskinen. Ledde henne runt några varv och vände henne när den stod still då den byter varv efter fem minuter. sen fick hon gå själv en stund, men hon förstod inte att hon skulle vända när den bytte varv utan backade istället, så stoppade den och körde igång i samma varv igen, vi tar varvbytena en annan dag :) hon fick skritta ca 30 minuter :) 

2013 03 04

hejhej! är inne från en springrunda nu på morgonen, och ska snart rulla till skolan.
 
Igår så var vi ute i galoppbacken, travade upp en gång och galopp två gånger, dom får verkligen jobba ordentligt upp där, och frustar ordentligt. :) 
 
hon fick sola 10 min efer också :D 

dagen

tjenare, imorse så for jag iväg till veterinären med Nils-Morgan som har bråkat med vildkatterna, "lyckligt nog" så var det bara en stor svullnad i huvet och en hel del bit hål. men nu är han hemma igen fått pälsen klippt och lite medeciner. 
 
 

2013 03 03

hej på er! :) 
Idag så körde vi ett liknande pass som igår, först en skrittrunda sen in i ridhus och trimm. hon gick helt okej idag fick lite utav Malin som jag red för innan, en av anledningarna att vi flyttade, hon är så bra att ha :D 
Red lite skänkelvikningar och sånt basic. 
 
efter ridpasset så fick hon ställa sig i solariet 5 min, de va inga problem de så de kommer användas flitigt! Imorgon ska vi introducera skritten också.
 
Wennie på solarieöarna

senaste tiden

tjenatjena! 
 
enaste veckan så har det inte hänt så mycket W har gått ganska lungt långa skrittrundor och kortare trimmpass. I torsdags va vi och hoppade för Niclas, fick enheldel nya byggstenar att lägga in i min ridning, så nyttig träning för mig! 
 
Igår så flyttade vi faktisk Wendy från Lundby, till ett annat stall i närheten, med bättre möjligheter för oss att satsa de sista fyra månaderna vi har tillsammans. så nu har vi ridhus, skrittmaskin och solarium, Wendy verkar trivas som fisken i vatten i sin nya box. jag var uppe i morse och kikade på henne också :D
 
Lite instagram bilder från senaste veckan :) 

RSS 2.0