2013 05 29

hejhej! 
Idag supertrimmade jag på en kalasfin Wennie, vi höll oss i ridhuset då regnet föll utanför.. 
Jobbade med de som vi gjort endel nu. alltså skolorna i alla gångrter, tempoväxlingar, travökningar och halter. Vi dansade igenom de  mesta! superskoj! fick ett bättre tryck i traven idag något jag ska jobba vidare med! :D 
 
Sen så red jag häst nummer två för dagen, den sockersöta PRE valacken Cariñoso. Han va lite trött för dagen så red ett lättare pass försökte jobba med powern i galoppen och fick rida ordentligt! men han va fin och så trevlig att rida! :) 
 

2013 05 27

hejhej!
Denna dagen har spenderats hos Veronica och hennes två hästar. Hoppade båda två vilket va det roligaste jag har gjort på länge, så fina! :D hoppade någon liten mini bana och lite enkel hinder. Avslutade på typ 135cm båda två är supertrevliga och nui vet jag lite bättre vad det är föär känsla jag ska sträva efter. båda bjöd väldigt trevligt, speciellt Zacke som är som en ponny att rida och hoppa :) Sista språnget på boogie så landade jag lite på tå i stigbygeln=mosad redan bruten tå... Så Veronica fick trava av henne hehe. Och Wennie fick en promenad med skrittmaskinen. imorgon så ska vi supertrimma igen och om vädret tillåter ta oss en skogstur också :D

Dakar Z
 

Boogie Woogie
 

planer

hejhej! 
Nu åker jag ut till Haninge och hoppar Veronicas super hästar :D kalas för mig att hoppa lite andra hästar inför flyinge nästa vecka! :D 
 
Veronica och hennes ena häst Dakar Z
 
och hennes andra pony Boogie Woogie. om de ska bli kul att få sitta på dessa stjärnor? Ohja! 

2013 05 26

hallå på er!
 
Idag öste regnet ner här i Stockholm. Så jag och Wennie tog oss ett trimmpass i ridhuset. idag,va vi på superhumör och genomförde ett superpass. till en början skrittjobbade vi med lite skolor, innan vi tog de jobbet i trav, väclade med övergångar, halter och galoppfattningar. Smög så småningom in enkla byten och ökningar i trav och galoppen. lovely! det låg en hög med bommar i ridhuset som vi guppade över några gånger också. Uppe i stallet sen så fick hon stå i solariet 30 min, försöker ha henne där så ofta som möjligt, ska testa att ha henne där inne innan ridpass också. :) 
 

bilder

vi tog lite porträtt bilder också när vi ändå höllpå :)

2013 05 25

hejhej! :)
Trimmade ett kortare pass idag, Wenn va lite spänd och jag var inte helt med på noterna, kände min inte lika stark i sitsen som jag brukar. men det va inga större problem att rida med bruten tå, mer än att de gjorde galet ont att sitta upp.
 
dagens outfit: 
Hjälm: Charles Owen AYR8
Tröja: HV POLO
Ridbyxor: Sebos FITS
Stövlar: Derby Ridingboots, Sebos
 
 
mamsen fotade lite bilder iaf :)
 

vitamite power-on

Jag har valt att lägga in ett nytt foder på Wendy nu, hon tunnade ut i samband med flytten + pälssättning, och då ökade jag kraften succsesift så hon har stått på 3kg groov 125, men tog sig inte riktigt. hon har även fri tillgång på hö. Dock så har hon fått på tok för mycket energi och blivit lite spooky.
 
Så nu så lägger vi in ett nytt foder som kompliment till kraften, Vitamite Power on heter det och är baserat på ris. många hästar i stallet äter det och dom har blivit väldigt fina i kropparna, även Malin Bayard och Whitakers fodrar med detta.
 
Såhär står det om de:

Muskeltillskott för dig med höga ambitioner!

  • Bygg upp din häst med stark muskulatur
  • Mer - men lugn - energi; bättre uthållighet
  • Mer elastisk muskulatur
  • Snabbare återhämtning
  • Innehåller naturliga antioxidanter för optimerad muskelutväxling.
Vitamite Power on innehåller istället högre koncentrationer E-vitamin, Selen, kelaterat kalcium och fosfor för bästa resultat i kombination med annat kraftfoder.
 
När du fodrar Vitamite Power On ger du din häst mer energi, hästen får mer ork under längre tid. Vidare håller du blodsockret på en jämnare nivå då Vitamite Power On har lågt GI, glykemiskt index. Hästen producerar mindre värme vid ansträngning vilket optimerar prestationen.
 
 

2013 05 24

hejhej! 
 
Idag så tömköde jag ponnyn på gummiflisvolten, valde att tömköra istället för att longera då jag kan påverka henne bättre. Det gick bra, travade och galopperade endel och avslutade med att trava henne lång och låg. Gick bara på volt för att slippa gå så mycket med min brutna tå. Hon fick skritta fram och av i skrittmaskinen á 20 min. 
 
Imorgon så ska jag rida en sväg på banan.

bruten tå

hejhej! 
Igår va Wendy tjafsig när vi skulle skritta ut, ville inte alls gå från stallplanen.. så jag ledde henne ner en bit va tanken, men påväg ner så bygger dom om ett hus och Wenn blev rädd för något där och hoppade på min fot.. 
 
ställde henne i skritten, bad en i stallet ta ut henne därifrån sen och åkte till akuten.. ena tån är lite trasig så den fick dom sy ihop och sen va den även bruten på ett ställe.. jaja, thats life. Idag ska jag longera henne och imorgon sitte jag på henne igen. 
 
syr lite på akuten..

2013 05 22

tjenare! 
 
Tävlingen igår gick vi inte in på banan ens, Wenn va på dåligt humör och ingenting passade damen.. STON.
 
Idag trimmade vi, lite spänd i början och sen när hon släppte så va allt kanon, körde igenom lite öppnor, slutor och sånt basic. trevlig som hon varit på sista tiden hemma. 
 
Sen häst nr två för dagen, en PRE valack vid namnet Cariñoso som är Sveriges äldsta unghäst haha. första gången på säkert två-tre år jag sitter i en dressyrsadel.. Men det gick över förväntan, han jobbade på fint, väldigt basic jobb och han svarade snabbt och förstod min vink. Jobbade lite fr att få upp Powern i galoppen vilket jag tyckte att jag lyckades med bra. därefter travade vi en stund innan vi avslutade. 
 
Ska försöka hinna med och rida så mycket hästar som möjigt nu innan flyinge, på måndag åker jag ut till Haninge och rider Veronicas superfina hästar, ska ev sitta på en superfin dressyrhäst i stallet också :D 
 
Cariñoso, är han inte sockersöt? :) 

2013 05 20

tjenare! Idag körde vi på en sväng i skrittmaskinen följt av ett kortare trimmpass. vi fokuserade på att få henne mjuk i kroppen och runt skänklarna, altsö öppnor slutor mycket serpentiner enklabyten åttvolter i olika storlekar osv. även endel tempoväxlingar. känns bra inför imorgon! :) 
 

Derby ridingboots

Här kommer lite bilder på mina nya stövlar från Derby, Sebos. Dom är alltså måttbeställda och går att designa iprincip som man vill. Jag valde classiska som passar till allt! :) <3

veckoslutet

tjenare! :)
På träningen i torsdags så kunde vi glänsa genom alla övningar, Wennie gick som en klocka! :D Jag klantade till det lite på banan i slutet och fick inte riktigt den feedbacken som jag behövde. Men har inte ridigt för honom på länge.
 
Fredags så trimmade vi mycket öppna sluta i galoppen, en super känsla! :D
 
Lördags: joggade 25min djup i formen och mycket runt skänkeln, skrittade ut 30 min efteråt.
 
Söndags: trimmade, mycket skolor och galoppjobb, enklabyten och började nosa på byten, gick helt okej. resten av jobbet gick strålande, skrittade ut 30 min efteråt :D
 
bI lördags red jag första passet i mina nya stövlar, efter fem minuter i sadeln så va blodet i fötterna borta haha. men det är så de ska vara med nya stövlar :D
 
På Tisdag åker vi till Rådmansö och hoppar två st 120 :)
 
Så snygga, matchar min sadel perfekt!
 

kär

två nya skor har flyttat hem till mig denna veckan. ett par jeffery campbell som jag ska ha när jag tar studenten och sen mina efterlängtade Derby ridstövlar kom idag!! sitter super tight och är dö snygga!! :) fler bilder på stövlarna kommer ikväll eller imorgon! :D 

snart

fem veckor är en låg tid haha. Vilken dag som helst kommer mina nya måttbeställda stövlar från Derby. om jag längtar? :D Idag shoppade jag lite tillbehör till dom, men har lite mer skaer kvar som brun skoputs, sporrremmar och sporrskydd :D 
 
ungefär såhär kommer dom ses ut, fast utan lacket och swarovskin :)

2013 05 14

hejhej! 
 
Idag så hade jag och Wennie ett hel kul ridpass! vi lekte med öppna och sluta i skritt, trav och galopp lite enkla byten och galopp och travökningar. hon lyssnade super och jobbaderiktigt bra! vi trimmade i 30 minuter innan vi tog oss en liten skogstur. :) 
 

instagram

glöm inte att följa mig på Instagram! @KlaraLevenstam
 

2013 05 14

tjenaretjenare! imorse fick somsagt Wennie nya skor, super! jag åkte till skolan och sen tog jag en sväng till Haninge och tittade på när Niclas hoppade Veronicas superfina Zacke. Och så avslutade vi dagen med en tripp till Wennie igen som fick ta en promead i skrittmaskinen. :) 
 
älskar denna bilden! :)
 

Tack!

Oj, något som får en alldeles varm, tusen tack! 

jackor

Något som jag verkligen älskar, och älskar att ha å köpa är ridjackor, och senaste tiden så har jag samlat på mig ett gäng! är ni sugna på att se några utav mina favoriter i min garderob? :D 
 

god morgon

Regnet öser ner i Stockholm, gör det de hos er också? 
 
Vi tar vår skrittur i eftermiddag istället! åker strax till stallet och fixar henne innan hvslagaren kommer :D 
 

bästa handskarna

jag är en sån som de senaste åren inte har kunnat rida med något annat än roeckle handskar, trots att de slits sjukt fort så har jag inte hittat något alternativ till dom, förns nu.. 
 
Herritage heter handskarna som numera sitter på mina händer, greppet är bättre än några andra handskar jag har testat. har bara använr dom sen GHS men än så länge så har de hållt bra! :) 
 
Rekomenderar dom verkligen! finns på SEBOS.
 

dressyrträning

hej! Här kommer lite bilder från gårdagens dressyrträning på stjärnborg. Hon va väldigt trevlig att sitta på, avslappnad och vi jobbade bra som ett team.

2013 05 13

helloooo! 
 
Idag trimmade vi lite, ett enklare pass jobbade med öppnorna och slutorna i galoppen, de kändes att hon va trött i kroppen. Men hon tog jobbet bra och va avslappnad. vi skrittade en sväng ute efteråt. 
 
Imorgon så ska hon få en skritttur på morgonen och nya skor! på em blir det en promenad i skritmaskinen skulle jag tro! :D 
 

ett tag sedan

tjenatjen! 
Nu är det mycket och bloggen hinner jag inte riktigt med.. 
 
Wennie går super på marken och hoppningen utvecklar vi enheldel nu! jag har ändrat min ridning mycket och därför blir det lite missförstånd.
 
Igår va vi i täby och hoppade 1m och 110cm.
1m, bra runda, men en miss på vägen till trean och hon blev lite vinglig så där stoppade hon, sen samma in på 4A, stopp där också. annars kändes flytet bra och jag fick en trevlig känsla.
 
110cm
pigg pony! kom nära på trean och hon hoppade ett megasprång och jag hamnade på halsen typ nästan med huvet i sanden, kravlade mig upp snabbt och red på kombinationen direkt, hade inte ordning på grejerna och Wenn va lite springig kom fel på A och stopp på B då vi låg helt fel.. resten av banan var bra, bra flyt och bra känsla.
 
Idag va vi på dressyrträning hos Malin på Stjärnborg och hon va super fin och cool. jobbade riktigt fin och har inte varit så trevlig i galoppen där innan! :D jobbade mycket med öppna och sluta i galopp, öppnan har varit bra ett tag nu men idag fick vi riktigt kläm på slutorna också, helskoj! 
Bilder kommer imorn! :D 

tävlingsbilder

hejhej!
 
Tävlingen idag 1 stopp i 90, en tjuv nit.. tyckte jag korregerade henne bra denna banan, ingen en snygg runda
 
1m, suuuper taggad ponny! tog i henne förmycket till trean så det blev för studsigt, la en volt å körde igen.
 
lite bilder från framhoppningen:

RSS 2.0