En intressant jämförelse

Nu när jag har jobbat med hästar så har jag passat på att testa handskar, jag har testat två st olika, ett par som alla vet vilka det är, Roeckl ca 400kr samt ett märke som är mer nytt på marknaden, nämligen Herritage 395kr.

När jag jobbar har jag alltid på mig handskar,  vad jag än gör! Nu är båda dehär modellerna ridhandskar så de har fått sig ett hårt test!

Roeckl handsken är gjord i ett PU material. Den har jag använt under tre månader, de är en grym känsla och greppet är bra till en början, men de slits ut snabbt! Herritage handsken är gjord i läder med resår på vissa punkter på ovansidan vilket gör att de också sitter slimmat. Greppet från riktigt läder tycker jag är svårslaget och det är det som gör dom tåligare och en klar favorit från mig! Herritage hittar ni hos Sebos!

Att de går hål i fingertopparna båda två är mina naglar 😉

Ben

Idag så började jag på samma sätt som alltid med jogging och sen körde jag extra mycket lutning idag. Avslutade passet med insida, utsida och rumpa på maskin 😁

Harry idag

Idag så skrittade jag ner en pigg 4åring till ridhuset, han har tagit det lungt en period nu, men när vi kom ner till ridhuset så tog motorn slut. Han blev klämmig och hade inte lust idag, men vi travade och gjorde lite övergångar, det va flera hästar i ridhuset så den där 4åriga hjärnan blev lite överkokad... Men vi avslutade med att rida efter hans kompis i trav och då sökte han sig framåt ner i traven bättre än han har gjort tidigare. Det blir spännande att rida honom imorgon! Lea fotade lite också, dom bilderna får ni sen! 


Dagens pass

Tjenare! Idag körde jag ett blandat pass på gymmet, har bytt tillbaka till sats i Täby nu. Joggade igång, sprang en stund i mer lutning sen körde jag på maskinerna, väldigt allround. Het helt okej lite lungt pass. Imorgon så kör jag ett lite tuffare pass! 

Nu ligger jag i soffan och myser med NilsMorganBästa outfiten

Här är en kanon outfit för den frusne! Min favorit! 

Upptil har jag en boomerang dunjacka
Följt av mina favorit ridbyxor från Sebos Fits och på fötterna sitter varma stövlar från ariat ❤️

Kanske inte den bästa bilden men det är en klar favorit! början på något nytt

Det är de som händer just nu i mittliv, ett nytt kapitel. Jag har slutat på Stjärnborg och kommer numera jobba på ett "vanligt" jobb. Min dröm har alltid varit att jobba med hästar på en proffesionell nivå, och det har jag gjort nu i ett halvårs tid, och även fast det har varit min dröm så länge så har jag insett att det inte är så jag vill bo och jobba. jag vill kunna satsa på min egna ridning till 100% istället och ha en egen häst och träna och tävla för mina mål. Jag trivs som bäst när jag får pyssla med min egna häst lägga upp träningar och tävlingar precis som jag vill, sätta upp mål och följa utvecklingen. Samtidigt som jag får se lite andra människor och ha snygga kläder på mig..
 
Som jag tänkt nu så kommer jag spara pengar en period nu och köpa den hästen som passar mig bäst. Tills dess har jag väldigt trevliga hästar att rida, och så får jag hänga på Sats  för att hålla mig sysselsatt. Jag kommer sakna de även fast det inte var rätt för mig. 
 
Jag är oerhört glad för chansen jag fick att jobba där, och jag har utvecklats enormt i min ridning och fått väldigt bra hjälp! Men framförallt har jag fått en vän för livet och en stor insperationskälla! Har tillbringat många kvällar i ridhuset och tittat på när Mika rider sin häst, hon lämnar inget åt slumpen, det är så kul att se och får en motiverad till topp!
 

Jag är inte mörkrädd

Eller, jo det är jag... 

Igår red jag Lea som äger Harry's andra vita springare, Victor. Vi skrittade genom mörkret ner till ridhuset och red där en stund, han har tagit det lungt ett tag och taggade till ordentligt, vi hoppade ett litet skutt också när vi ändå höll på ☺️ Min bästa Veronica och Boogie va även där för att provrida i hoffsteiner sadeln, älskar att träffa henne! 😍 hon är precis den där som förstår en helt och hållet och vi kan prata om vad som helst. 


Bjuder på en bild som kanske inte visar våra vackraste sida 😁😂Varmt och skönt

Fryser inte det minsta om fötterna ❤️ Ariat 


Ariat ❤️

Nya varma, snygga och sköna vinterstövlar från Ariat, mitt favvomärke bland ridskor! Förutom mina älskade Derby stövlar förstås. 
Det va tur att Mika svängde in på sporren i Uppsala, en välsorterad butik som jag faktiskt inte varit i tidigare 😄 REA var det också, på flera produkter, det var 50% på stövlarna, lovely! 😍 

Nu slipper jag va grön av avund på mika's stövlar när jag har köpt likadana Dagen

Hej på er! Idag så gick jag och Harry till ridhuset igen. Lea har inge lämnat något åt slumpen med honom, han är så trevlig att ha å göra med, promenera med osv, lite busig är han men han är ju bara bäbis ☺️ 

I ridhuset så har han bättre bjudning än sist, går på för egen maskin, i galoppen drog han upp ytligare ett snäpp, han trampade in under sig ordentligt och började söka sig framåt 😄 Det är det roligaste med unghästar, det händer såå mycket!  Man blir glad av att sitta på honom, och jag är så glad att jag får chansen att rida honom! 

Visst har det blivit fint ute med all snö? ☺️Två timmar senare

Två timmar på gymmet tillsammans med Mika idag, förstår inte hur tiden rann iväg, vi brukar köra i 40min Max!

Men idag böev det en genomkörare med maskinerna, började 10min på löpbandet, jag som aldrig springer med lutning körde 6% i intervaller, de tog i benen och rumpan vill jag lova! Sen körde vi igenom kroppen in och utsida lår, mage, armar, bröst. Det är pinsamt hur mycket svagare jag är i vänster armen.. Men samtidigt som jag fick värsta kicken när jag orkade ta max kilot vad maskinen hade på undersida lår, kan det ha varit 90kg? Måste kolla de! Körde 5rep på den.

Sen avslutade vi med 5min löpning, då darrade benen iprincip gick lugnt 5 min innan vi stretchade ordentligt, de brukar vi tyvärr slarva med.. Träningsverk imorgon :/ hej och hå!

Låt mig presenteraMidnight heart, Harry! 
4årig valack e:top of the Hill - Everest. Harry kommer jag rida endel framöver nu, hittills har vi fått ihop 4pass tror jag. I lördags så bockade han av mig när vi hade delade med hur en galoppfattning ska gå till. Idag hoppade vi för första gången uppsuttet, de va helkul tyckte han och körde på utan att ens blinka, Jätteduktigt! 

Lea hans ägare va med och knäppte lite bilder, här får ni se skönheten! 


Nu ska jag ta mig en sväng till sats! :) 


RSS 2.0